Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #26 – Blauwe doily

Er zitten weer een paar haakweekjes op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien.

mandala2

Op Instagram zie ik regelmatig prachtige mandala’s/doily’s voorbij komen. Ondanks dat ik ze echt heel leuk vind, heb ik er nog nooit een gehaakt. Tot nu dan. Want eens moest de eerste keer zijn! In mijn studeer/werkkamer heb ik nog een leeg stuk muur waar nog gaten in zitten. Daar wil ik al een paar maanden iets mee doen. Maar ja wat? Twee weken geleden schoot het doily idee mij ineens te binnen. Een muur vol kleurige mandala’s lijkt mij echt tof.

Puzzelen

Toen wij afgelopen zaterdag bij Wolplein waren, heb ik drie kleuren blauw Drops love you katoen gekocht. Deze bolletjes kosten €1,05 en zijn dus ook redelijk bugetproof om eens uit te proberen! Woensdagavond had ik de tijd om eens door alle haakboeken te snuffelen op zoek naar een leuk patroon.

mandala

Ik kwam uit bij het kleedje van doily’s uit het boek Haken & Kleur buiten van Saskia en Claire. Haaknaald 3.5 mm erbij en haken maar! Ik ben aan de gang gegaan met twee kleuren Drops loves you. De lichte kleur is nummer 19 en de donker blauwe variant is kleurnummer 05. Het was wel even puzzelen hoe ik het precies moest doen, maar gelukkig staat er een haakschema én een geschreven patroon in het boek!

Opstijven

Ik wil deze dus proberen op te stijven zodat ik ze goed aan de muur kan hangen. Ik moet nog even op internet speuren om te zoeken hoe ik dat het beste kan doen.

 

Hoe stijven jullie haakwerkjes op?

Groetjes,
haakhelden

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Sharina #26 – Blauwe doily”

 1. Hey Sharina,

  Wat een super leuke doily. mooie kleuren. Ik ”stijf” mijn kleedjes alleen op met water, zodat ze mooi blijven liggen. Aangezien ik ze altijd haak voor op tafel. Maar aangezien jij ze aan de muur wilt hangen, weet ik niet of dat genoeg is. Misschien suikerwater?? Ik zeg maar wat, want ik heb het nog nooit gedaan haha. Succes en fijne dag verder :-).

  Lieve groetjes,
  Emily
  (Casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s