Review

Review: Katia Missouri

Wij vinden het altijd heerlijk om in een winkel de wolletjes te kunnen voelen en de kleuren goed te kunnen zien. Vandaag vertelt Haakheld Sharina wat zij vindt van de Katia Missouri bollen!

missouri1

Het project

Voor het tweede lappenpop schaapje zocht ik, Haakheld Sharina, een zacht garen dat wat dikker is. Na wat snuffelen in (web)winkels kwam ik uit op Katia Missouri. Er zijn 33 kleuren beschikbaar. Zowel pasteltinten als doffere kleuren. Ook zijn er wel knalkleuren, maar deze lijn heeft toch wel iets doffere kleuren. Ik vind het erg mooi.

Het is geen geheim dat ik fan ben van de garens van Katia. Het katoen Capri is één van mijn favorieten en ik probeer ook graag nieuwe lijnen van dit merk uit. Leuk weetje: het is mij opgevallen dat Katia vaak kiest voor de namen van landen, steden, staten en andere dingen die je in de Grote Bosatlas kan vinden, haha! Zo hebben ze de lijnen Alaska, Creta, Norway, Tahiti en ze hebben Missouri. Dat is een Amerikaanse staat en in dit geval ook de naam van het garen dat ik heb gebruikt.

Algemene gegevens

Eerst maar eens alle standaard gegevens op een rijtje. Het garen van mij heet Missouri en bestaat voor zestig procent uit katoen en de rest is acryl. Verder staat deze informatie op het label:

  • Naalden: 3 – 3,5 mm (Bij het haken geven ze naald 2,5 mm ook aan)
  • 50 gram (is ongeveer 145 meter)
  • Wasbaar op 30 graden

missouri2

De aaibaarheid

Door het acryl dat erin zit, voelt het bolletje echt heel zacht aan. Voor mijn lappenpop is dat dus precies wat ik zocht. Ik had gekozen voor de kleur bleek roze/rood (21) en wit (01). Voor mij hoeft een knuffelschaap niet per se grijs of wit te zijn.

Pluspunten

+ De bol en het haakwerk voelen zacht aan.

+ Er zitten veel meters draad op de bol.

+ Te wassen op 30 graden

+ Splijt nauwelijks

Minpunten

– Hoewel het er niet pluizig uitziet op de bol, lijkt het toch ietsjes meer te pluizen als je het haakt. Dit had ik vooral met compacte steken zoals de samengevoegde stokjes.

– Niet elke winkel verkoopt dit garen, maar de meeste Katia-punten zullen het wel hebben. Wel online te bestellen (zie kopje: verkoop)

Mijn ervaring/ conclusie:

Ik ben erg tevreden over deze bollen Missouri. Het is iets dikker garen en dat is voor iemand die strak haakt erg fijn. Zeker als je een keer geen honderd procent katoen wilt, is dit zeker aan te raden. Ik denk dat het ook erg fijn is voor vestjes, sjaals en omslagdoeken. Het is erg zacht, maar toch luchtig. Je kunt het haakwerk wassen op dertig graden maar het moet wel plat drogen. Ik zou er dus geen kinderkleding mee haken dat vaak in de was moet. Maar verder voor heel veel projecten geschikt. Echt een aanrader.

Verkoop

 

Online is deze Katia Missouri onder andere te koop bij:

Caro’s Aatelier (Nederland) en bij de  De wolboetiek (België)

 

Heb jij wel eens met Katia Missouri gehaakt en zo ja, wat vond jij ervan?

Groetjes,

haakhelden

 

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s