Hakers aan het woord, Nieuws

Saskia Laan: ‘Ik had het liedje Alles is Liefde in mijn hoofd’

Afgelopen zaterdag lanceerde Saskia Laan haar boek ‘Alles is Haken’ in het Inspiratiecentrum van Wolplein. Eerder maakte ze al drie haakboeken met Claire Boeter, maar ‘Alles is Haken’ is Saskia haar eerste ‘solo’ boek. Uitgeverij Kosmos overtuigde haar dat ze het echt wel alleen kon en dat blijkt, want het boek ziet er weer fantastisch uit vinden wij.

SASKIA LAAN 5

Stipt om 11 uur kwamen wij aan bij Wolplein. Er stond al een behoorlijk lange rij voor de signeertafel in de Koffie & Wol studio. Op de tafel lagen niet alleen ‘Alles is Haken’, maar ook tijdschrift ‘Simply haken’. In de nieuwste uitgave
(nummer vier) staan niet alleen patronen, maar ook een interview met Saskia. Hoe leuk is dat?!

SASKIA LAAN 1

Twee handtekeningen

Ondertussen schoven wij langzaam op in de rij richting de tafel. Niet alleen de schrijfster zelf, maar ook haar dochter Mariza. Ook bij haar konden we een toffe handtekening scoren! Uiterst geconcentreerd schrijft ze met rood haar naam in ons boek. Dit vinden wij toch echt wel ontzettend lief! Daarna schoven we door naar Saskia zelf die echt voor iedereen de tijd nam om vragen te beantwoorden, handtekeningen te zetten of om te kletsen over haken en daar raak je natuurlijk nooit over uitgepraat, haha!

SASKIA LAAN 2

Nopjes

Na de handtekening zijn we eerst gaan kijken in het boek. Online was er al een inkijkexemplaar, maar nu konden we eindelijk alle patronen zien. Naast het ‘Alles is Haken’-vest, staan ook weer diverse poncho’s en omslagdoeken in. Voor klein en groot. Er staat een deken met kabels in, maar ook één met ruiten. Wij waren ook gelijk verliefd op de nopjes patronen. Er staat een krukhoesje in met nopjes, maar ook een kussen met bobbels.

SASKIA LAAN 6

Interview

Saskia Laan kennen we onder andere als presentatrice van Youtubeshow Koffie & Wol en van de boekenreeks ‘Haken en Kleur’ samen met Claire. Regelmatig krijgt ze de vraag waar ze al die inspiratie vandaan haalt, maar het is eigenlijk heel simpel. “Ik ga gewoon zitten en bedenken wat ik wil hebben”, vertelt ze tegen ons. Beluister hieronder het interview met Saskia.

Krijg je het afspeelbalkje niet te zien? Klik dan hier om direct naar Soundcloud te gaan.

SASKIA LAAN 3Aanwinst

Na het kletsen met een aantal super gezellig dames die we kennen van Instagram, was het tijd om weer eens te neuzen tussen alle bolletjes. Wolplein had sowieso een hele leuke katoenaanbieding van Rico. Tien bollen voor zestien euro. Veeg ons maar op en we hebben, hoe kan het ook anders, gelijk ingeslagen. Daarnaast namen we nog wat ByClaire nr. 2 bollen, het boek ‘Puur haken’ en nog wat bollen Scheepjes Softfun mee.

Goodiebag

Bij het afrekenen van de bollen en het boek van Saskia kregen we ook nog een toffe canvas goodiebag met daarin een bol ByClaire nr.2, heel dun Durable katoen en een doily patroon voor het pimpen van het canvas tasje. Maar ook de nieuwste ‘Simply haken’, een boek van Mollie Makes en het patroon van de spekjes mand zaten in de tas. Met een goed gevulde goodiebag en onze andere goedgevulde tassen stapten we weer in de auto op weg naar huis. Een zeer geslaagde dag!

 

Welk haakboek heb jij als laatst gekocht?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

7 gedachten over “Saskia Laan: ‘Ik had het liedje Alles is Liefde in mijn hoofd’”

 1. Wat een mooi verslag van een mooie boeklancering. Helaas kon ik er niet bij zijn, maar het is leuk dat ik zo toch nog een beetje mee kon genieten ;-). Fijn weekend nog.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

 2. Leuk stukje dames vooral het interview. Mijn laatste boek is ook alles is haken vond het ook een super gaaf en mooi boek groetjes Jeanine

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s