Bezige vingers

De bezige vingers Monique #28 – Omaatje

Er zitten weer een paar haakweekjes op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

OMAATJE 1

Er was eens….een mooie dag in mei, een heerlijke zonnige dag waarop je jezelf nestelt in de loungestoelen met een paar mooie wolletjes en een haaknaald. Een ultiem relaxmomentje waar iedereen zich wel in kan vinden met uitzicht op je eigen ‘landgoed’, haha! Met deze eerste drie woorden beginnen de meeste sprookjes en zo ook mijn verhaal 🙂

Omaatje

OMAATJE 5

Op deze zonnige dag ontstond ook weer één van die projecten die al even op mijn to do-lijst stond. Grootmoeder (ik noem haar Omaatje) uit het boek Amigurumi sprookjes van Tessa van Riet-Ernst.  Ik had hier voor gekozen omdat de laatste maanden, hier in ons Home Sweet Home, alles draaide om de gezondheid, verhuizing van mijn 98 jarige moedertje/omaatje

Resultaat

Mijn moeder volgde de haakresultaten op de voet en vroeg dan ook of dit lieve gehaakte exemplaar met haar mee mocht verhuizen. Natuurlijk is ze erg trots op alles wat wij maken en showt het graag aan iedereen 🙂

Brilletje

Het garen dat ik er voor gebruikte, is Phildar coton 3 poudre (gezicht, benen en handen), Capri van Katia kleur nr. 82147, 82131 (jurk,schort en rok), 82128 (haar/muts) en Lizzy van Scheepjes voor de voeten/schoenen. Met haaknaald nr 2,5 mm. Het leuke brilletje maakt het helemaal af!

OMAATJE 4

Verhuist

OMAATJE 3

Beiden omaatjes zijn inmiddels verhuist en hebben het prima naar hun zin. Net als in de sprookjes hoop ik dat ons omaatje kan zeggen: Ze leefde nog lang en gelukkig ♥

 

Heb jij wel eens een sprookje gehaakt?

Groetjes,

ECHT STUDIO 1

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Monique #28 – Omaatje”

  1. Wat is omaatje leuk geworden Monique ik snap heel goed dat je moeder jaar graag mee wilde nemen naar haar nieuwe huisje. Erg fijn ook om te lezen dat ze het naar haar zin heeft. Groetjes Jeanine

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s