Bezige vingers

De bezige vingers Monique #34 – Phildar-Scheepjes sjaal

Er zitten weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

sjaal-grijs-1

Het is altijd erg fijn dat er een mooie wolwinkel bij je in de buurt zit, maar is ook gevaarlijk voor je portemonnee, haha! Zo ging het ook met dit bezoek. Ik kwam binnen voor één wolletje en ging naar buiten met een tas vol heerlijke wolletjes. In de winkel stonden twee paspoppen met voorbeelden van deze prachtige sjaal. Eén in een brons/beige/wit kleur en de andere in een zwart/witte combinatie van wolletjes. Het haakpatroon was bedacht door de winkel zelf. Een lange sjaal met franjes gehaakt in de granietsteek.

sjaal-grijs-3

Phildar & Scheepjes

Het haakpakket bestond uit nieuwe garens van Phildar gecombineerd met Scheepjes Softfun. Ik heb de kleuren combinaties iets aangepast naar eigen smaak en ging met deze mooie grijze tinten aan de slag. De garens die ik gebruikte:

 • Phildar Phil Madraque  kleur Galet
 • Phildar Phil Opera          kleur Gris
 • Phildar Phil Diamant     kleur Cristal
 • Scheepjes Softfun           kleur nr. 2510

Het patroon wordt gehaakt op haaknaald 5, maar ik heb 4,5 mm gebruikt.

sjaal-grijs-4

Een fijn tomeloos haakproject

Deze sjaal wordt in de lengte gehaakt. Het duurt even voordat je één toer gehaakt hebt, maar door het gebruik van prachtige garens is het steeds weer een verrassing hoe de volgende toer er uit zal zien. Daarom kan je dit haakproject maar moeilijk weg leggen. De granietsteek haakt heerlijk weg en is ook goed te doen bij de televisie of als meerdere mensen rondom zich in je buurt bevinden. Pas als ik gezellig mee ga kletsen, terwijl ik haak, denken ze hier: het is safe, ik mag praten, haha! Zo’n project dus 🙂

Afwerking met franjes

Het project was eigenlijk eerder klaar dan ik durfde te hopen, tussen al die lopende projecten door. Toch is het even blijven liggen vanwege de afwerking: de franjes. Ondanks het feit dat ik niet gauw ‘aan iets’ een hekel heb, is franjes maken zo’n klusje waar ik een enorme hekel aan heb. Dus wacht ik altijd heel geduldig tot dochterlief Haakheld Sharina even tijd heeft om mij daarbij te helpen. Zij knipt de draden en haakt ze eraan. Ik zorg altijd alleen voor de juiste aantal draadjes 🙂 Samen dit tijdrovend klusje doen is altijd veel gezelliger en gaat dan ook sneller.

sjaal-grijs-2

Lang en zacht

De sjaal is lekker lang. Ruim 1.70 meter zonder franjes kan dus met gemak twee keer omgeslagen worden. Maar ik had een grijze lederen sjaal lus besteld bij De Haakfabriek. Ook op de manier, zoals op de foto onder, is hij heel fijn te dragen. Enorm zacht is deze sjaal ook door het fluffy garen Phildar Phil diamant. Er zit een prachtig, bescheiden glimmertje in dit garen verwerkt waardoor er een mooie glans ontstaat. Echter komt dit niet goed tot zijn recht op de foto’s. Kortom: ik ben super blij met weer een leuke sjaal aan de kapstok !

sjaal-grijs-6

 

Heb jij ook ergens een hekel aan met haken ?

Groetjes,

haakhelden

 

 

Advertentie

5 gedachten over “De bezige vingers Monique #34 – Phildar-Scheepjes sjaal”

  1. Dank je wel Brit voor je compliment😊 ja op een enkele toer na waar twee toeren met hetzelfde garen gehaakt werd.
   Lieve groetjes Monique

   Like

 1. Hoi Monique, Helemaal met je eens: franjes afschuwelijk. Maar het staat zo leuk! Nu valt zo’n sjaal nog wel mee, maar een poncho of omslagdoek zijn helemaal een ramp. Het resultaat is echter super, net als jouw sjaal.

  Like

  1. Dank je wel Cecile voor je compliment!! Ja blijft een klusje waar ik enorm tegenop zie na het haken, maar inderdaad, het maakt het wel af..haha gelukkig waren dit er niet zo veel😁
   Leuk je berichtje, Fijn weekend! Groetjes Monique😉

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s