Review

Review: Drops Air mix en uni colour

Wij vinden het altijd heerlijk om in een winkel de wolletjes te kunnen voelen en de kleuren goed te kunnen zien. Vandaag vertelt Haakheld Sharina wat zij vindt van de Drops Air mix en uni colour bollen!

Drops Air

Wollige wolletjes zijn weer helemaal ‘in’ nu de winter bijna in Nederland is. Met garens zoals Drops Air kun je heerlijke winterse items haken, maar ook amigurumi’s haken. Zo gebruikt Tessa van Riet dit garen in haar boek ‘Pluis’. Amigurumi’s heb ik met dit garen (nog) niet gehaakt, maar wel heb ik andere items ermee gemaakt.

Algemene gegevens

Eerst maar eens alle standaard gegevens op een rijtje. Het garen van heet ‘Air’ en is van het merk Drops. Er zijn twee varianten: mix en uni colour. De mix heeft een iets ander draadje erdoorheen zitten waardoor het een beetje ‘washing/verloop’ heeft. De samenstelling en looplengte is van de twee varianten hetzelfde, namelijk: 70% alpaca, 23% polyamide en 7% wol.

Verder staat deze  informatie op het label:

 • Naalden: 5 mm
 • 50 gram (is ongeveer 150 meter)
 • Wasbaar op 30 graden met de hand

Drops AIR

Hoe het voelt

Ik kocht een aantal bolletjes bij Wolplein en ook tijdens de Amigurumidag bij Echtstudio sloeg ik nog een paar bolletjes in.  Zoals de naam doet vermoeden is het een luchtig garen. Dat valt als eerste op. Hoewel het toch gewoon 50 gram is, voelt het heel luchtig aan. Ook is het heel erg zacht. Verder heeft
het een lichte pluis in de draad zitten.

Hoe het haakt

De draad voelt zacht aan. Voor de sjaal die ik ermee haakte, gebruikte ik haaknaald 6 mm. Het eindresultaat was compact en redelijk soepel. Dus voor luchtige items kun je beter een grotere haaknaald pakken dan 5 mm zoals op de verpakking staat. Als je de ‘Air’ in het haakwerk wilt bewaren zou ik wel een haaknaald van
6 mm of groter aanraden.

Drops Air

Het haken zelf vind ik erg fijn met dit garen. Het voelt lekker zacht aan en ik vind het niet kriebelen. Ook het haakwerk zelf voelt zacht. Love it! Het haakt heel soepel, maar door de pluizige draad is uithalen niet altijd makkelijk.

Soms moest ik flink trekken aan de draad om mijn haakwerkje uit te halen. Dat is meestal met pluizig garen, maar dat vond ik een beetje vervelend. Uithalen is sowieso niet leuk, maar als het dan niet soepel gaat kan ik het wel door de kamer gooien. Maar met geduld en beleid ging het uithalen gelukkig zonder smijtwerk, haha!

Pluspunten

+ De draad en het haakwerk voelen zacht aan

+ Het eindresultaat is lekker warm

+ Er zitten veel meters draad op de bol

+ Goed verkrijgbaar en ook beschikbaar in veel kleuren

+ Haakwerk voelt soepel bij een naald van 6 mm of groter

Minpunten

– Uithalen is niet altijd makkelijk

– Het pluis geeft tijdens het haken een klein beetje af op kleding

– Het garen is niet goedkoop

Pluizen

Ik was enorm bang voor mijn bank tijdens het haken. Ik heb een zwarte stoffen bank en was bang dat na een avondje haken overal pluis zou liggen. Dit viel (gelukkig) enorm mee. Mijn zwarte t-shirt had wel pluis opgevangen van het witte bolletje, maar al met al viel het pluizen op kleding nog best mee. Tijdens het dragen van het haakwerk geeft het pluis niet meer af.

Drops Air

Verkoop Drops Air

Een bolletje Drops Air mix of uni colour is een heel mooi garen, maar is zeker niet voor iedere portemonnee geschikt. Het kost ongeveer 5 euro per bol. Daarentegen zijn er regelmatig kortingen van 10% en hoger en kun je dus beter daarop wachten. Toevallig zag ik vandaag, maandag, dat de bollen (en alle andere spullen van Drops) weer in de aanbieding zijn bij Wolplein en Echtstudio. Met deze aanbiedingen scheelt het al snel ruim een euro per bol. Dit is dus een goed moment om de bolletjes daar te kopen!

Het is een prachtig garen. Ik ben erg blij met mijn warme sjaal. Die laat ik over een paar weken zien in ‘De Bezige Vingers’ met alle informatie. Dus nog even geduld :)! Maar als je echt nieuwsgierig bent, kun je ‘m zien op mijn Instagram (@haakheldsharina). Daar heb ik al een fotootje geplaatst.

Heb jij wel eens gehaakt met Drops Air en wat vond je ervan? Laat het ons weten!

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

5 gedachten over “Review: Drops Air mix en uni colour”

 1. Helemaal mee eens! De Drops garens staan sowieso hoog op mijn lijstje. Vorige week nog een nieuwe lading Air ingekocht bij Breiwebshop.nl en nu bezig met een gehaakte colsjaal.

  Groetjes, Fre

  Like

 2. Een hele mooie review. Ik ben zelf dol op het garen van Drops, maar heb Drops Air nog nooit uitgeprobeerd. Erg leuke kleurtjes ook :-).
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s