Bezige vingers

De bezige vingers Monique #35 – Knuffelkussen

Er zitten weer een haakweekje op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

knuffelkussen-7

Tijdens ons bezoek aan de wolwinkel  Pera & Pascha namen wij onder andere het nieuw uitgekomen boek van Mr Cey ‘Knuffelskussens Haken’ mee in ons mandje en een volledige haakpakket.  Alle dieren in het boek zijn even leuk, maar we moesten een keuze maken. Als echte hondenliefhebbers ging onze voorkeur toch uit naar het hondenpakket, haha!

Haakpakket

Sweatheart Soft van Scheepjest is één van de garens die in het haakpakket zit. Ook gelijk de lastigste. Althans ik zag er enorm tegenop om met dit wolletje te gaan haken. Maar met de opmerking van Oscar van Pera & Pasha: “De opzetlossen zijn even lastig maar daarna voel je de steken” in mijn achterhoofd begon ik met volle moed. En ik moet zeggen, het viel mij reuze mee. In het haakpakket zit overigens ook de benodigde oogjes en de twee knopen om het kussen mee vast te zetten.

knuffelkussen-6

Hoog knuffelgehalte

Het garen doet zijn naam wel eer aan ‘sweatheart soft’ oftewel het is knuffelzacht. Het is steeds een genot om dit wolletje te voelen, haha! Met haaknaald 4 heb ik wel minder lossen opgezet als in het boek wordt aangegeven, daarna is het een grote lap haken. Ik moet wel bekennen dat ik de ene toer één steek of wat meer had en de andere weer minder. Maar zo nauw komt dat eigenlijk niet. Het binnenkussen komt bij de Hema vandaan en had het formaat 25 x 50 cm.

knuffelkussen-4

Scheepjes Stonewashed

Met het Stonewashed garen haak je de amigurumi delen van het kussen. Nadat ik eerst één onderdeel met haaknaald 4 had gehaakt, vond ik het toch wel erg groot en heb ik dit opnieuw gehaakt met haaknaald 3,5 mm. Het was dus dit keer een gevalletje ‘twee keer lol met dezelfde wol’. Ik had er al rekening mee gehouden, want in het boek wordt haaknaald 5 gebruikt. Ondanks dat ‘leeft’ mijn hond een beetje ‘op grote poot’, haha! Maar stoer is hij in ieder geval wel! De ‘nageltjes’ aan de hondenpootjes vind ik echt zo schattig. ♥

knuffelkussen-5

In elkaar zetten

Het in elkaar zetten van een amigurumi blijft voor velen een lastig karweitje. Ik lees heel veel dat men daar erg tegenop ziet en vaak is dit een tijdrovend klusje. Normaal heb ik daar zelf niet veel problemen mee, maar met dit kussen had ik meer moeite. Omdat als het allemaal in elkaar zit en dichtgeklapt als kussen, het toch een beetje de juiste verhoudingen moet hebben haha! Met enig geduld, een paar grote spelden om alles op de juiste plek te houden en goed kijken is het helemaal goed gekomen!

knuffelkussen-8

De knopen aanzetten

Het in elkaar zetten van het kussen staat uitgebreid beschreven in het boek. Ook de lusjes die je haakt voor de knopen. Daarmee kun je van een ‘liggend’ kussen een ‘staand’ knuffelkussen maken. Dat is bijvoorbeeld leuk als je het kussen over de rand van een box plaatst. In ons verslag van het bezoek bij Pera & Pascha zie je daar een foto van. Mijn project is weer geslaagd en ben ieder geval in ♥ op mijn eigen knuffelzacht ‘doggy kussen’ haha!

knuffelkussen-3

knuffelkussen-2

 

Heb jij ook al een knuffelkussen gehaakt?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Monique #35 – Knuffelkussen”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s