Bezige vingers

De bezige vingers Monique #36 – Tony Teckel CAL

Er zit weer een haakweekje op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laten Monique & Sharina samen hun werkjes zien. Het komt niet vaak voor dat wij hetzelfde haken, haha! Als echte hondenliefhebbers konden wij deze CAL niet weerstaan.

tonytekkel-7

Het is alweer even geleden dat er een leuke CAL (Crochet Along) startte op Wolplein. Op 23 september 2016 werd daar de amigurumi CAL Tony Teckel gestart van de ontwerpster Annemarie Arts. Een CAL betekent dat er elke week een deel van het patroon online komt en je dit samen kunt haken met andere haaksters. Deze CAL duurde 7 weken.

Zowel bij mij als bij Haakheld Sharina ligt er altijd wel een amigurumi project in de buurt. Het gebeurt zelden dat we allebei met hetzelfde bezig zijn, maar met Tony Teckel was dit wel het geval, haha!

tonytekkel-6

KLEUREN & GAREN KEUZE

tonytekkel-4

Zelf had ik gekozen voor een ‘bruine teckel’ en kocht daarvoor kleine bolletjes van Catona van Scheepjeswol bij het Koperdraadje. Dit zijn bolletjes van 25 gram ideaal voor dit project. Ik gebruikte de kleuren:

 • 383 Ginger gold
 • 388 Rust
 • 257 Rustique mauve
 • 255 Nude  *
 • 179 Topaz
 • 157 Root beer

En Tony heb ik gemaakt met haaknaald nr. 2mm. Van de basiskleur (* 257)  heb ik overigens 4 bolletjes gebruikt.

HERFSTKLEUREN

Haakheld Sharina gebruikte ook haaknaald 2 mm en koos voor haar Tony warme herfstkleuren:

 • Katia Capri: 82135 (2 bollen)
 • SMC Catania: 212
 • SMC Catania: 383
 • Mr. Cey cotton: 38
 • Mr. Cey cotton: 28
 • Mr. Cey cotton: 07

DE KLEURTJES TECKEL

tonytekkel-9

Al heel snel kreeg ik de vraag of ik de teckel ook in het ‘paars’ kon haken, zoals deze ook op de site van Wolplein te zien is. Deze bestelling was voor de periode ‘Sinterklaas’ bedoeld dus ik had nog even de tijd, haha! Meteen dook ik in mijn ‘wolletjes kasten’. Ik heb drie kasten, erg hé?! Wel handig, haha!

Daar vond ik de perfecte kleuren voor de paarse teckel. Het zijn wolletjes van Cotone in heerlijke kleurtjes en vulde ik aan met ander katoen:

 • Cotone: geel nr. 016
 • Cotone: lichtblauw nr. 008
 • Cotone: fel blauw nr. 009
 • Cotone: roze nr. 003
 • Cotone: hard roze nr. 002
 • Katia Capri: groen nr. 82153
 • Phildar Cotton 3: paars Violet. Van de paarse kleur gebruikte ik 2 bolletjes.

WE HAAKTEN TEGEN ELKAAR OP

tonytekkel-10

Sinds Haakheld Sharina het huis uit is, vind ik het wel heel jammer dat we weinig samen zitten te haken op de bank. Ook dat je dan niet meer kan zien hoever onze projecten vorderen. Maar gelukkig hebben we daar onze mobieltjes voor. Die zijn soms snel leeg zijn vanwege het Instagrammen of van het whatsappen naar elkaar. Elke dag hebben we wel haakcontact, haha! “Hoever ben jij met Tony?” was een hot item in onze gesprekken in de afgelopen weken. “Ik moet er twee haken hé!” was mijn excuus als ze vertelde dat haar huiswerk eerder af  had dan ik. We hebben er ieder geval een hoop lol aan beleefd, maar een wedstrijd wie het eerste klaar is, werd het gelukkig niet!

HAAKNAALD NR 2

tonytekkel-3

Toen ik net begon met amigurumi’s haken, was het gebruiken van de juiste haaknaald altijd een dingetje! Nam ik, de vaak aangegeven, haaknaald nr. 2.5 mm of toch de 2 mm? Inmiddels weet ik wel dat ik beter met naald 2 mm kan haken. Ik heb namelijk een enorm losse hand van haken. Zelfs met deze kleine naald worden knuffels bij mij losser en zeer zeker groter vergeleken bij Sharina. Ook worden ze bij mij nooit zo stevig met opvullen, omdat anders het model snel ‘vervormd’.

ZE GAAN VERHUIZEN

tonytekkel-2

Trots was ik ook dat ik zelfs nog een klein teckeltje tussendoor haakte, toen mijn huiswerk klaar was voor betreffende week van de grote teckels. Sam is een gratis patroon van Stip & Haak. Deze heb ik gehaakt van restjes katoen. Hij voelde zich helemaal thuis tussen zijn grote broers 🙂 Binnenkort gaat Sam verhuizen naar iemand die een enorme teckelliefhebber is. De kleurtjes teckel gaat naar de opdrachtgeefster en gelukkig hebben wij de foto’s dan nog!

TONY TECKELS OP ÉÉN RIJ

tonytekkel-1

En hier zijn ze dan op één rij; onze Tony’s. Zowel Sharina als ik hebben ontzettend veel plezier beleefd aan het haken van deze leukerds. Ook de reacties van Annemarie en Wolplein, onder andere op onze instagramaccounts, zijn altijd leuk om te lezen. Op naar een volgend amigurumi project. Één van mijn ‘project’ mandjes is altijd gevuld met wolletjes voor het haken van knuffels. Dat heet ‘amigurumi lover’ geloof ik, haha!

Heb jij Tony of een andere teckel gehaakt?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Monique #36 – Tony Teckel CAL”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s