Nieuws

Verslag: najaarseditie Knit&Knot

De Koepelhal in Tilburg was weer omgetoverd in een wolspektakel. De najaarseditie van Knit&Knot vond namelijk plaats. Drie dagen lang alles omtrent breien en haken. Daar worden wij altijd heel vrolijk van en daarom waren wij ook deze editie weer van de partij. Afgelopen vrijdag namen wij plaats aan de bloggerstafel. 

Knit en knot 5

Wij waren een van de weinigen die de beurshal binnenkwamen met volle tassen in plaats van lege, haha! Een aantal van onze projecten mochten mee op reis naar het zuiden om ons gezelschap te houden aan de bloggerstafel. Maar we kunnen jullie één ding vertellen: gezelschap hadden wij genoeg 🙂

knitknot-2

Stefanie van CuteDutch was een van onze ‘beursburen’, maar we kenden haar alleen van Instagram en haar fluffige amigurumi’s. Nog voordat de beurs open was, waren we al een praatje aan het maken, gezellig! Ze had ook haar boek bij: ‘Handpoppen haken’ waar je dus met drie vingers de hoofden van de figuurtje kunt bewegen.

knitknot3
Met Stefanie van CuteDutch

Fluffy garens

We hadden nog nooit met een patroon van haar gehaakt, want dat pluizige garen amigurumi’s haken is best een ‘dingetje’, toch? Ze verzekerde ons ervan dat dit echt niet zo was. Dat moeten we dan toch maar een keer proberen. De (inmiddels uitgepakte) tassen waren dus al snel niet meer leeg, want haar boek en een aantal patronen gingen in de tas. Stefanie deelde een kraam met Marlaine.nl die de garens verkocht van haar patronen. Dus daar namen we pluizige garens mee. Wij zijn benieuwd hoe ons fluffy ‘avontuur’ zal bevallen, haha!

knit-en-knot-3
Stand Marlaine.nl

Blogger buren

Onze ‘blogger buurvrouw’ was Sietske een haakblogger. Ook met Sietske hadden we nog nooit kennis gemaakt, maar wat is het gezellig om met iemand je haakfaals te kunnen bespreken (en erom lachen). Ook hebben we natuurlijk inspiratie en ervaringen uitgedeeld. Zo kwam het KPC garen ter sprake waar wij erg benieuwd naar zijn. Sietske had het uitgeprobeerd en is er erg over te spreken. Ze zei dat we het echt moesten uitproberen. Dat is een erg goed excuus om drie bolletjes mee te nemen, toch? Dat deed Haakheld Sharina bij ‘Sweet Apple Design’. Je kunt tenslotte nooit genoeg wolletjes hebben, haha!

knit-en-knot-2

Ook ByClaire was een ‘blogger buurvrouw’ die afwisselend bij ‘onze’ tafel, Bonita loka en ’t Trendje te vinden was. Ze was zelf bezig met haar tunische sjaal in diep rood en bruin, echt een prachtige combinatie.

Het Knit&Knotje

De organisatie had allemaal knotjes wol in hun haar die vast zaten met breipennen. Wij noemde deze heel toepasselijk: het Knit en Knotje, haha! Haakheld Sharina moest natuurlijk deze haarstijl proberen. Zonder breipennen bleef het bolletje wol helaas niet zo lang zitten.

knit-en-knot-4

Aan al het leuke komt het eind. Dus na nog een rondje over de beurs en nog een gezellig praatje met Herriet van Stip&Haak reden wij terug naar huis of ‘boven de rivieren’ zoals Haakheld Sharina vaak hoorde toen ze nog in Tilburg woonde, haha! We kwamen met volle tassen, maar gingen met nog vollere tassen naar huis en dat betekent dat het een geslaagde dag was.

Heb jij de Knit & Knot bezocht en zo ja, wat vond je ervan? Laat het ons weten in de reacties!

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

6 gedachten over “Verslag: najaarseditie Knit&Knot”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s