Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #34 – CuteDutch Rendier

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien.

rendier-cutedutch1

Fluffy of pluizig garen vond ik eigenlijk best wel spannend. Ik heb mij er eerder nooit aan durven wagen, omdat je je steken niet ziet. rendier-cutedutch-3Op de Knit & Knot hebben wij Stefanie van CuteDutch ontmoet. Bijna al haar lieve knuffels zijn met pluizige garens gehaakt, maar ook een aantal handpoppen uit haar nieuwste boek.

Stefanie overtuigde ons het gewoon eens te proberen. Ze zei dat iedereen die deze stap maakte het uiteindelijk 100 procent mee vond vallen. En daarnaast keken die zachte knuffels ook zo ‘lief’ naar mij. Oké, ik ga het proberen! Ik nam de spullen mee voor het rendier en ging aan de slag.

In het begin had ik wel een ‘kleine paniekaanval’, omdat ik de steken niet zag. Ik probeerde te tellen, maar dat gaat nou eenmaal niet. Dus telde ik in mijzelf elke steek mee die ik haakte zodat ik toch het juiste aantal aan het einde van een toer had. Dit vergt wel wat concentratie, want niemand mocht mij afleiden.

rendier-cutedutch4

Pluizige garens

Het patroon van het rendier is een kooppatroon dat je kunt vinden in de webshop van CuteDutch (of klik hier). Hieronder vind je een overzicht van de garens die ik heb gebruikt:

  • Rico baby teddy aran (kleur: 12)
  • Phildar coton 3 (kleur: minerai)
  • Katia Capri  (kleur: 82128)

Voor het pluizige garen gebruikte ik haaknaald 3,5 mm en voor de katoenen stukken gebruikte in haaknaald 2,5 mm. Normaal gebruik ik voor amigurumi’s haaknaald 2 mm, maar ik heb dit keer de op het patroon aangegeven haaknaalden gebruikt.

rendier-cutedutch2

Uiteindelijk is het gelukt en ik ben helemaal verliefd op het resultaat! De onderdelen had ik al na anderhalve week gehaakt, maar ik moest even de tijd vinden om dit lieve rendier in elkaar te zetten, maar nu staat het CuteDutch rendier te schitteren onder mijn kerstboom en is ‘ie helemaal klaar voor Kerst!

Heb jij wel eens fluffy/pluizig garen gebruikt en wat vond jij ervan? Laat het ons hieronder weten in de reacties! 🙂

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

3 gedachten over “De bezige vingers Sharina #34 – CuteDutch Rendier”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s