Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #36 – Hero’s Rendier

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laten Sharina én Monique hun werkje zien.

rendier-mr-cey4

Over een paar dagen is het Kerst en daar horen natuurlijk rendieren bij. Eerder haakte ik, Haakheld Sharina, al het rendier van CuteDutch, maar ook het exemplaar van Mr. Cey mag niet ontbreken onder de kerstboom. Stiekem heb ik ‘m al twee weken af. Toen ik mijn kerstboom optuigde, stond mijn CuteDutch rendier zo zielig alleen. Hij moest een vriendje krijgen en dus maakte ik snel het rendier van Mr. Cey af. Nu staan de vriendjes samen onder de boom.

rendier-mr-cey1

Haakheld Monique en ik werden verliefd op het rendier van Mr. Cey. We zagen het beestje ‘live’ tijdens de boeklancering van ‘Hero en de magie van Kerst’. Het patroon is ook in dat boek te vinden. Is hij niet schattig? Enige tijd later doken Monique en ik haar wolkast in om kleurtjes uit te zoeken. Zij had namelijk nog verschillende kleuren Softfun liggen. Uiteindelijk is dit mijn kleurencombinatie geworden:

  • Roze/huidkleur: scheepjes Softfun 2466
  • Lichtgrijs: scheepjes Softfun 2530
  • Beige: scheepjes Softfun 2533
  • Rood: scheepjes Softfun 2449

rendier-mr-cey3

Bij Pera & Pasha hadden we een bol fluffy garen meegenomen. Mr. Cey gebruikt Sweetheart van scheepjes, maar op dat moment was de witte kleur overal uitverkocht. Daarom heb ik gekozen voor Lammy Yarns Tendresse in de kleur 005 (wit). Verder gebruikte ik haaknaald 3,5 mm.

rendier-mr-cey2

Zoals ik al eerder zei, maakte Haakheld Monique ook een eigen versie, maar dan in het grijs en met haaknaald 2,5 mm. Het schattige resultaat zie je op de foto hieronder.

rudolph-2016-2

Je zou bijna zeggen dat Monique het grijze broertje haakte en ik het roze zusje. Inmiddels had ik voor een ander project Scheepjes Sweetheart in het wit kunnen scoren en Haakheld Monique gebruikte dat garen voor de fluffy delen. Verder gebruikte zij deze kleuren:

  • Lichtgrijs: scheepjes Softfun 2530
  • Rood: scheepjes Softfun 2492
  • Wit: scheepjes Softfun 2412
  • Donkergrijs: scheepjes Softfun 2510
  • Sweetheart soft: scheepjes color 01

rudolph-2016-3

Zolang de kerstboom staat mogen de rendieren daaronder blijven, maar eigenlijk vinden wij ze té leuk om in de doos te bewaren. De komende tijd blijven onze rendieren in ieder geval schitteren!

Wij wensen jullie allemaal een fijne Kerst en alvast een gelukkig Nieuwjaar!

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s