Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #35 – CuteDutch Handpop

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien.

kip-kennet-handpop-3

Nooit gedacht dat ik fluffy garen zo fijn zou vinden. Stefanie overtuigde mij op de Knit & Knot. Vorige week zagen jullie al het rendier van CuteDutch met Ricy baby teddy aran. Dit keer heb ik iets uit haar boek ‘Handpoppen haken’ gemaakt.

Tokkie

Mag ik jullie voorstellen aan Kip Kennet. Deze ‘tokkie’ is een handpop van fluffy/pluizig garen. Ik moet eerlijk bekennen dat Kennet wel een druktemaker is, maar vooral ook veel tokt. Als hij eenmaal gaat babbelen houdt ‘ie zijn snavel niet meer dicht. Dat komt natuurlijk omdat ‘ie al de boerderij vrienden uit Stefanie haar boek gewend is, maar het nu ‘slechts’ met mij moet doen. Arm ding, maar al dat gekakel vind ik juist heel gezellig!

kip-kennet-handpop-2

Kennet haak je voor het grootste gedeelte uit één stuk en met haaknaald 5 mm schiet dat ook lekker op. Het lijf en de armen hoef je dus niet nog aan elkaar te zetten. Het is dus een patroon dat je vrij snel weg kunt haken. In het hoofd zit een fluffy uitsparing voor de vingers. Het patroon heeft wel een paar lastige punten, maar beginners die houden van een uitdaging kunnen Kennet ook wel maken, denk ik!

kip-kennet-handpop-1

Garens

Ik heb voor de handpop één bol Scheepjes Sweetheart Soft kleur o1 gebruikt. Voor de kam en lellen gebruikte ik het dieprode katoen van Mr. Cey (kleur 28). De snavel haakte ik met Phildar coton 3 in de kleur Soleil (232). Verder heb je haaknaald 2,5 en 5 mm nodig. Tot slot zou je ook een beetje wit katoen nodig hebben voor een randje onderaan de pop, maar die heb ik overgeslagen.

Oh, Kennet wil jullie nog even gedag zwaaien:

kip_kennet GIF

Heb jij wel eens iets van CuteDutch gehaakt? Laat het ons hieronder in de reacties weten! 🙂

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

5 gedachten over “De bezige vingers Sharina #35 – CuteDutch Handpop”

  1. Wat een schattige klets kip is Kenneth geworden 😍 Ik heb Floortje en Kikkerprins van Cute Dutch gehaakt die waren ook erg leuk om te doen ben benieuwd welke handpop je volgende wordt 😂

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s