Inspiratie

Haakhelden vinden leuk: Messy hat bun + patronen

Met de koude dagen kunnen je oren wel wat warmte gebruiken. Naast de ‘normale’ mutsen en oorwarmers is er deze winter een trend geboren: de messy hat bun. Dit is een muts met een gat waar je paardenstaart of knotje doorheen kan. Vandaag hebben wij vijf gratis haakpatronen op een rijtje gezet waardoor jij kennis kunt maken met deze mutsen!

inspiratie haken haakhelden

Het principe van de mutsen bestaat al langer. Ook voor de wintersportliefhebbers zijn de mutsen op de markt. Ook gehaakte varianten bestaan al langer, maar deze winter is de trend echt doorgebroken en inmiddels zie je ze in allerlei soorten en kleuren op Instagram en Pinterest. Er zijn veel Engelstalige patronen om de messy hat bun te haken, maar ook Nederlandse ontwerpers komen met gratis patronen zodat ook jouw oren warm blijven. We zetten er vijf voor je op een rij.

Patronen

Haakjemee.nl en Wilmade.com hebben verschillende gratis patronen om de messy hat bun te haken. Hieronder vind je een overzicht van vijf gratis patronen om zelf ook een muts te haken. De directe links naar de patronen kun je uiteraard ook in het overzicht vinden.

Bron: haakjemee.nl

1. Driekleurige messy bun beanie

Haakjemee.nl – Met drie verschillende kleuren van het ‘Royal’ garen van zeeman maakte Ingrid Geerings deze beanie met haaknaald 5 mm. Het patroon kun je HIER vinden.

Bron: haakjemee.nl
Bron: haakjemee.nl

2. Pearly bun beanie

Haakjemee.nl –  Met het ‘Fenna’ garen van de Wibra en haaknaald 5,5 mm kun je deze muts maken. In het patroon maakt Inge gebruik van de parelsteek. In het patroon staat ook een link naar haar uitleg van deze steek. Het patroon kun je HIER vinden.

Bron: haakjemee.nl
Bron: haakjemee.nl

3. Messy bun ponytail beanie

Haakjemee.nl – Deze variant heeft een kanten en schattige look. Ingrid heeft deze ‘messy bun’ gemaakt met haaknaald 5 mm en het ‘Royal’ garen van de Zeeman. Het patroon kun je HIER vinden.

Bron: wilmade.com
Bron: wilmade.com

4. IJskoude wintermuts

Wilmade.com – Deze messy hat bun heeft een echt sneeuw gevoel. Het witte garen geeft een mooi contrast met de blauwe ‘sneeuwvlokken’. Wilma maakte de muts met haak 6 mm en deelde HIER het patroon.

Bron: wilmade.com

5. Knotmuts

Wilmade.com – Wilma maakt voor dit patroon gebruik van de puff steek en haaknaald 6 mm. De muts heeft een dichte rand en is verder iets opener en luchtiger van structuur. Het patroon kun je HIER vinden.

Dat waren alweer alle vijf de patronen. Hopelijk hebben we jou kunnen inspireren!

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

3 gedachten over “Haakhelden vinden leuk: Messy hat bun + patronen”

  1. Ik vind ze super leuk, dit soort mutsen…..ik heb alleen geen mooie paardenstaart 🙂 Misschien is mijn puberdochter ervoor te porren 😉 Dankjewel voor het delen van deze patronen. Lieve Groetjes Tertia

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s