Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #38 – Vestje van Scheepjes Stardust

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien.

vest-haken-en-kleur-buiten-2

Met dit vestje heb ik een hoop frustratie weg gehaakt. Ik was niet gefrustreerd vanwege het patroon, want dat was heel duidelijk. Ik was niet geïrriteerd vanwege het Scheepjes Stardust garen, want dat haakte heerlijk. Het lag helemaal niet aan het haken, maar aan de situatie eromheen. Laat ik het uitleggen.

Ongeveer drie weken geleden kwam ik thuis. Ik wilde het licht aandoen en draaide aan de dimmer. Pang! Ik kreeg een flinke stroomstoot en zag een lichtflits uit de lichtknop. Ondanks de schrik zocht ik verder niks achter deze kortsluiting. Diezelfde avond begon ik aan dit haakproject. Ik had zo’n zin om met het Scheepjes Stardust garen aan de gang te gaan. Heel de avond heb ik tomeloos zitten haken, heerlijk! Niks aan de hand.

De volgende dag, zaterdag, besloot ik dat ik een rustig haakdagje wilde. Tientallen meters garen haakte ik weg tot ik in de keuken kwam. Daar trof ik een plasje water aan dat uit het plafond was gekomen. Lekkage. Laat ik een lang verhaal kort maken: na heel wat dagen, monteurs en reparateurs was het opgelost. Grr!!

vest-haken-en-kleur-buiten-1

Haken & Kleur Buiten

Tussen het ontdekken van de lekkage en de oplossing heb ik bijna constant gehaakt aan het vestje. Tussendoor haalde ik de natte handdoeken weg en checkte ik de lekkende leidingen. Met dit heerlijke tomeloos haken project maakte ik mij echt los van alle frustraties en haakte ik als het ware mijn hoofd leeg. Na zo’n tien dagdelen haken was het project al bijna klaar, WOW!

Het patroon dat ik gebruikte, komt uit het boek ‘Haken & Kleur Buiten’ van Saskia Laan en Claire Boeter. Oorspronkelijk is het een kindervest, maar met een paar kleine aanpassingen maakte ik er een maatje ‘M’ van, haha! Het is mijn eerste gehaakte kledingstuk. Nou, het eerste kledingstuk dat niet als haakproject in de kast beland, oeps!

Mijn vriend heeft overigens van tevoren alle metingen gedaan. In het patroon staat aangegeven met tekst en beeld wat je moet opmeten. Ook leggen Saskia en Claire uit hoe jij het vestje aan jouw maat kunt aanpassen. Ik heb vooraf alles gemeten en daarna was het tomeloos haken. Tussendoor moet je even meten hoever je bent en daarna kun je verder met tomeloos haken.

Scheepjes Stardust

Er zit een zig-zag-patroon in het vestje. Ook haakte ik een soort mini schulprand aan de onderkant en lang de panden. Dat geeft het een schattige uitstraling vind ik. De mouwen haakte ik om met vier toeren vasten. Het vestje is gemaakt van Scheepjes Stardust (kleur 658) en haaknaald 3,5 mm.

vest-haken-en-kleur-buiten-3

Hoe veel bollen er in dit haakproject zitten? Het aantal zal je verbazen. Met 1 bol, ik lieg niet, haakte ik bijna het hele vestje. Voor de laatste vijf toeren en de afwerking moest ik mijn tweede bol aanbreken. Je kunt bijna niet zien dat ik de tweede bol heb gebruikt. Die gaat vast en zeker nog wel ergens voor gebruikt worden, haha!

Wolletjes

Het vestje is klaar en ik ben er echt heel blij mee. Eigenlijk vind ik het bijna zonde om te dragen. Ik heb ‘m daarom nog heel even aan de paspop laten hangen, want dan kan ik er nog even naar kijken voor ik het vestje echt ga dragen, haha!

Haken laat mij altijd kalmeren en maakt echt mijn hoofd leeg. De lekkage is helaas opnieuw begonnen. Gelukkig zijn daar mijn reddende engelen: de haaknaald, mijn wolletjes en Haakheld Monique! 🙂

Kun jij ook jouw hoofd leegmaken door te haken? Laat het ons weten in de reacties :)!

Lieve groetjes,

haakhelden

 

Advertentie

6 gedachten over “De bezige vingers Sharina #38 – Vestje van Scheepjes Stardust”

 1. Hey Sharina,
  Wat een mooi vestje. Heerlijk zacht lijkt het. Wat vervelend van de lekkage (kan er over meepraten, mijn dakraam lekt deels en mijn vader heeft het nog niet kunnen repareren) Ik kan mijn hoofd heerlijk leegmaken door haken, zeker een gewoon tomeloos haakproject.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

  1. Hi Emily,
   Dankjewel, dat is ‘ie ook! Lekkage is echt verschrikkelijk 😦 Hopelijk heeft je vader binnenkort tijd om het dakraam te maken! Wij zijn afhankelijk van de verhurende partij, want die moet toestemming geven en dergelijke. Het komt vast en zeker binnenkort goed met ons en tot die tijd kunnen we lekker (tomeloos) haken 😀
   Jij ook een fijne avond & alvast een fijn weekend!
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s