Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #40 – Rico Bubbles afwasmatje

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien: een afwasmatje van Rico Bubbles.

afdruipmatje rico bubbles 3

Rico Bubbles is een heel apart en grappig garen. Je kunt er namelijk afwas- en badsponsjes mee haken. Het kan erg goed tegen warm water en je kunt het haakproject wassen tot 60 graden. Wij kregen alle kleuren tijdens de nieuwsjaarsborrel van Wolplein en ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

Elke avond met de afwas dacht ik: waarom heb ik geen afdruiprekje? Het aanrecht wordt kleddernat als je de pan neerzet voordat je het afdroogt. Ook moet ik wel eens iets laten uitlekken, maar daar had ik ook niets voor. Ineens ging er een denkbeeldig lampje branden. Ik kan van Rico Bubbles heel goed een afdruip/afwasmatje maken!

afdruipmatje rico bubbles

Het project heeft een korte tijd aan de kant gelegen, omdat ik nog niet wist hoe ik verder wilde. Dat was van korte duur! Inmiddels ben ik bijna klaar en wil ik de foto’s in ieder geval alvast delen met jullie. De bubbelige voorkant is klaar en de achterkant schiet ook al lekker op!

Gratis haakpatroon

Als het afwasmatje klaar is, zal ik het patroon uitschrijven en met jullie delen. Ik kan wel alvast de materialen met jullie delen. Voor het matje gebruik ik haaknaald 4,5 mm en in totaal heb je zes bollen nodig:

 • 2 bollen van de kleur 03 pink
 • 2 bollen van de kleur 07 light blue
 • 2 bollen van de kleur 05 melon

afdruipmatje rico bubbles 2

Verkoop Rico Bubbles

Op dit moment zijn een aantal kleuren al uitverkocht of moeilijk verkrijgbaar. Vanaf de lancering is het garen enorm populair geworden. Begrijpelijk, want het haakt prima, je kunt je steken goed zien en je kunt er hele aparte dingen van maken. Er komt vast en zeker binnenkort een nieuwe lading naar wolwinkels. Gelukkig maar, want dan kan hakend Nederland (en ik) weer allerlei sponsjes, badeenden en meer haken!

Heb jij al gehaakt met Rico Bubbles?

Lieve groetjes,

profielfoto haakhelden

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Sharina #40 – Rico Bubbles afwasmatje”

 1. Ik kreeg dit garen ook mee van het zelfde feestje 😉 Maar ik ben er nog niet zo heel super enthousiast over. Ik heb niks met afwas sponsjes en denk meer aan “iets” voor onder de douche om te scrubben. Maar een idee voor een patroontje ben ik nog niet tegen gekomen. Misschien bedenk ik zelf wel iets 😉

  Like

  1. Ik denk dat het ook ideaal zou zijn voor zoiets inderdaad! Laatst zag ik iemand die een handpop van Stefanie had gebruikt voor een scruphandschoen! Maar je kunt niet alles fijn en leuk vinden en misschien vind je het garen uiteindelijk helemaal niks en dat kan natuurlijk ook! 😙
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s