Nieuws

Haakhelden bezoeken: Meet & Greet Kirsten Ballering

De Hygge CAL van Scheepjes is een geweldig succes. Inmiddels is ontwerpster Kirsten Ballering (Haak Maar Raak) begonnen aan de meet and greets. Afgelopen zaterdag kwam ze naar het Pijnackerse Pera & Pasha. Wij zochten haar op en vragen onder andere naar het verhaal achter de Crochet Along (CAL).

meetengreet-pp-2

Een aantal weken geleden vlogen de pakketten de deur uit en inmiddels zijn duizenden haaksters wereldwijd bezig met het haken en borduren van de sjaal. Tijdens ons gesprek met Kirsten Ballering krijgt ze foto’s te zien van een sjaal die tussen het Nieuw-Zeelandse landschap ligt. We kunnen zien dat ze echt straalt van dit overweldigende succes. Lees hieronder het interview dat wij hadden met Kirsten.

Hygge is een begrip uit Scandinavië. Heb jij een speciale band met deze landen?

“Ja absoluut. Ik heb een half jaar in Zweden gestudeerd tijdens een uitwisseling. In dat land ben je echt omgeven met wolwinkels, maar in die tijd haakte ik nog niet. Ik was op uitwisseling wel met vrienden, maar ik ben niet echt van het uitgaan. Zij wel, maar soms zat ik dan een avond alleen. Dat vond ik absoluut niet erg, maar daardoor is haken op mijn pad gekomen. Daarom kijk ik altijd met veel goede herinneringen terug op de tijd in Zweden.”

Heb je daar de passie voor het haken gevonden?

“Ja en nee eigenlijk, haha! Op een gegeven moment zag ik het haken ergens voorbij komen. Het leek mij wel leuk om het een keer te proberen. Dus ging ik naar een van de vele wolwinkels. Ik kocht daar een haaknaald en pluizig garen, maar dat was natuurlijk helemaal niet geschikt voor een beginner. Het wilde toen ook totaal niet lukken. Dat pluizige lapje is ergens in de hoek van de kamer beland, haha!”

Inmiddels maak je prachtige projecten! Dus hoe ging het verder na het pluizige lapje?

“Ik kwam erachter dat er een hobbyclub in hetzelfde gebouw zat al waar ik woonde. Met mijn bolletje pluisgaren en haaknaald ben ik daar toen naartoe gegaan. Die mensen zeiden gelijk dat het garen totaal niet geschikt was voor een beginner. Toen ben ik met een ander garen verder gegaan en heb ik steken geprobeerd. Ik kreeg het steeds beter onder de knie. Uiteindelijk haakte ik een granny die uiteindelijk weer uitmondde in de ‘Colourful rainbow granny square blanket’. Dat was ook mijn eerste patroon!”

Het Scandinavische is dus niet zomaar uit de lucht komen vallen. Bij de Hygge CAL moet je ook borduren en heb je de sjaals gevoerd. Zijn borduren en naaien altijd hobby’s geweest naast het haken?

“Nee, helemaal niet zelfs! Ik heb een naaimachine die nog steeds veel stof hapt, haha! En nu nog steeds, want de voering heb ik met de hand genaaid. Borduren had ik eigenlijk ook nog niet vaak gedaan, maar ik wilde persé iets met die motiefjes doen. Uiteindelijk is het dus haken en borduren geworden en eventueel voor de mensen ook naaien.”

Wat zijn jouw tips voor de deelnemers die opzien tegen het borduren?

“Als je eenmaal het eerste kruisje hebt gezet, gaat de rest vanzelf. Je moet het gewoon doen. In het ergste geval kom je erachter dat het niet jouw ding is. Of je komt erachter dat je het juist super leuk vindt.”

Hoe kijk je nu terug op het hele proces van het idee tot nu?

“Met heel veel warme herinneringen. Ik ben ruim een jaar bezig geweest met alle voorbereidingen en de patronen. Ik had verwacht dat de Hygge CAL een beperkter publiek zou aanspreken vanwege het borduren. Het tegenovergestelde is waar. Het is allemaal zo snel gegaan en het is zo fijn om te zien hoe het wordt opgepakt door alle hakers. Ik had dit succes echt niet durven dromen.”

Hygge informatie

Alle informatie en de patronen van de Hygge CAL kun je vinden op Kirstens website: haakmaarraak.nl.

meetengreet-pp-3
Haakheld Sharina, Kirsten Ballering, Mr. Cey en Haakheld Monique

Het was druk, maar enorm gezellig bij Pera & Pasha. Eerst zijn we nog even koffie gaan drinken met twee haakvriendinnen Cisca en Sandra! Daarna hebben wij gezellig kunnen kletsen met Kirsten en Mr. Cey. Ook Atty (Atty’s love for Crochet) was die middag in de winkel. Zij liet ons haar nieuwste ontwerp zien met Scheepjes Wanderlust. Atty maakte daar een rechte sjaal van met in het middel een punt. Echt heel bijzonder.  Je kunt het patroon op Atty’s website vinden.

Uiteraard hebben wij ook nog het een en ander gekocht waaronder het boekje ‘Pasen haken’ van Anja Toonen!

meetengreet-pp-1

Doe jij mee aan de Hygge CAL?

Lieve groetjes,

profielfoto haakhelden

Advertentie

2 gedachten over “Haakhelden bezoeken: Meet & Greet Kirsten Ballering”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s