Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #41 – Paashaasmandje CuteDutch

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien: het paashaasmandje van CuteDutch.

Een hele tijd geleden had ik nog ‘angst’ voor fluffy garens, maar inmiddels vind ik het heel erg leuk om hier mee te werken. Een steek meer of minder is geen wereldramp en je moet het volledig op gevoel doen. Het is voor mij geen tomeloos haken, maar het eindresultaat vind ik elke keer weer verbazingwekkend zacht, haha!

Wellicht weten jullie ook dat ik enorm fan ben van de (fluffy) patronen van CuteDutch. Toen Stefanie (het gezicht achter CuteDutch) deze mini Crochet Along (CAL) aankondigde ben ik gelijk mijn wolkast ingedoken voor de materialen. Ik wist niet precies wat het ging worden, maar dat maakte het juist zo leuk.

Garens

Mijn wolkasten puilen uit, maar ik moest goed zoeken voor de juiste materialen die ook qua kleur bij elkaar passen. Uiteindelijk vond ik nog een bol Scheepjes Sweetheart Soft (kleur 03) en Scheepjes Stonewashed XL (kleur 845/blue apatite). Het pluisgaren heeft een koele, blauwe ondertoon waar de blauwe stonewashed perfect bij past. Yes!

Verder heb je nog veiligheidsoogjes nodig en een meter zwart garen. In het patroon wordt het dikkere katoen van Rico aanbevolen, maar dat heb ik vervangen voor Phildar Coton 3 Noir. Die draad is dunner dan het Rico garen waardoor mijn snuitje ietwat wegvalt tussen het pluizige garen. Je ziet z’n snoetje gelukkig goed genoeg 🙂

De patronen

De CAL bestaat uit twee delen, maar is inmiddels al afgelopen. Door het afstuderen had ik wat achterstand, maar gelukkig is ‘ie nog ruim voor Pasen klaar! Het gehele patroon kun je vinden op de website van CuteDutch. Het eerste deel bestond uit het mandje zelf. Die haak je in twee delen: een buiten- en een binnenkant. In deel twee ga je aan de slag met de pootjes, het hoofd en de oren.

Uiteindelijk krijg je dus dit schattige hazen/konijnenmandje. Heel erg leuk voor op tafel met paaseieren erin! De chocolade eitjes heb ik tot nu toe braaf laten liggen in de supermarkt. Mijn paashaasmandje is dus nog leeg. Als de eerste eitjes in huis zijn, ga ik zeker het mandje gevuld op tafel zetten.

Heb jij al iets voor Pasen gehaakt?

Lieve groetjes,

Advertentie

6 gedachten over “De bezige vingers Sharina #41 – Paashaasmandje CuteDutch”

 1. Ik maak hem drie keer, hij is zo grappig. Alledrie voor kleindochters van vriendinnen. Had nog Costa van Scheepjes liggen, haakt niet echt makkelijk, maar het resultaat is wel leuk. Bedankt voor de tip en groetjes.

  Like

  1. Hi Cecile,
   Het is ook een leuk patroon en de kinderen zullen vast verliefd worden op het resultaat! Graag gedaan! We zouden het leuk vinden als je het eindresultaat met ons wilt delen via mail of Facebook 😄
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

  1. Hi Akkelien,
   Dankjewel 😙 Heel snel langs dat schap lopen is de truc, haha! Vind het eindresultaat met fluffy altijd zo mooi en zacht 😍 Het is wel een drempel waar je overheen moet want je ziet letterlijk geen steek 😂 Komende week ga ik toch echt aan de verleiding toegeven 🙈
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s