Review

Review: TekTek garen

Wij vinden het altijd heerlijk om in een winkel de wolletjes te kunnen voelen en de kleuren goed te kunnen zien. Vandaag vertelt Haakheld Monique wat zij vindt van het Tek Tek garen!

Dit keer hoefden wij weer niet erop uit om aan wolletjes te kunnen voelen. Deze ‘snoepjes’ kregen wij opgestuurd van Yvonne met de vraag of wij deze bollen wilden testen*. De gehaakte projecten, Roos de Haas en de AH shopper, heb ik al besproken in mijn Bezige Vingers. In dit blogbericht deel ik mijn ervaring met jullie en wat ik persoonlijk van dit garen vind.

Algemene gegevens

Het garen komt in lange smalle bollen. Een bol weegt 300 gram en de looplengte is ongeveer 300 meter. Dat is een lange looplengte. Verder staan deze gegevens op het label:

 • 100% katoen
 • Voor naald: 4,5 -6 mm
 • Goed wasbaar
 • Draad dikte is 2 mm

Ervaring Tek Tek

Eerste indruk

Als eerste viel mij de stoere look op van de bollen. Het is een stevige, katoenen draad van 2 mm doorsnee. Zeer geschikt voor bijvoorbeeld home deco zoals vloerkleden, kussens, placemats. Het garen voelt zacht aan.

Hoe het haakt

In het begin moest ik even wennen aan het haken met deze draad, maar als snel was ik gewend en haakt het heerlijk weg. Het haakt wel wat zwaarder als je al wat verder bent met het project. Dan bedoel ik niet alleen het haken op zich, maar qua gewicht. Vooral met het haken van de tas ik ‘last’ van mijn handen. Het zegt misschien meer over mijn handen dan over het garen, maar het is mijn ervaring en tja, ik wil tenslotte eerlijk zijn, haha!

De tas was mijn tweede project met dit garen en ben met dit project achter elkaar door gegaan met haken…te leuk om te testen 🙂 Persoonlijk kon ik er niet mee overweg om er amigurumi ’s mee te haken wat ik wel eerst geprobeerd heb. Ik denk dat het meer geschikt is voor bijvoorbeeld een tas en, wat ik al eerder schreef, home deco.

Tevreden

Al met al is mijn conclusie dat ik zeer tevreden ben over dit garen.  Ik zal het zeker nog een keer gaan gebruiken. Het eindresultaat voelt heerlijk zacht aan ondanks de stevigheid. Ik raad het zeker aan om een keer uit te proberen. Het etiket geeft als advies haaknaald 6 mm aan. Ik heb 5 en 5,5 mm gebruikt, omdat ik een erg losse hand van haken heb.

Waar is het TekTek garen te koop?

Wil je zelf dit leuke garen eens uit proberen? Dan is Yvonne te vinden via haar website, Facebook en op Instagram onder: @madebyYvon. Ook diversen gratis haakpatronen en haakinspiratie met dit garen vind je op haar website.

Wat voor projecten zou jij maken met het TekTek garen?

Lieve groetjes,

* De TekTek bollen hebben wij gekregen van Yvonne (MadebYvon) voor deze review. Dit artikel is verder op geen andere manier gesponsord, bevat geen betaalde reclame en wij zijn niet betaald om over het garen te schrijven. Mijn mening is dan ook honderd procent mijn eigen mening 🙂

Advertentie

4 gedachten over “Review: TekTek garen”

  1. Hoi Diana
   Ik heb drie verschillende kleuren (bollen) gebruikt voor de AH shopper.
   Maar heb nu totaal 360 gram over.Dus ongeveer 540 gram gebruikt..Er zit zo’n 300gr garen op per bol. Hoop dat je zo een beetje inzicht krijgt van mijn verbruik😉
   Lieve groetjes Monique

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s