Inspiratie

Haakinspiratie & Ideeën

Haakinspiratie en ideeën, je komt ze overal tegen. Ook mijn to do lijst wordt zelden korter, haha! Te leuk zijn de dingen die je voorbij ziet komen op Instagram, Pinterest, Facebook groepen ( heb er velen waar ik lid van ben) en ik kijk ze ook regelmatig na. Meldingen zet ik wel uit hoor. Anders kom ik helemaal niet meer aan haken toe haha! Soms merk ik dat ik toch een beetje verslaafd ben aan het leuke Instagram.

Instagram

Bovenstaande foto postte ik gisterochtend op mijn Instagram account (@haakheldmonique). Wie kent ze niet, zou ik bijna willen zeggen. De leuke beugeltjes om portemonneetjes te haken uit de bekende Action winkels. Leuk voor een cadeautje. Een leuk haakwerkje voor tussendoor ook. Nou dat laatste dacht ik al ruim een jaar geleden, haha! Want als ik namens mijzelf spreek, voeg ik de nieuwe aankopen toe aan mijn voorraad om ze daar na gewoon domweg te vergeten. Totdat je via Instagram ziet dat er een haakster mee bezig is en je zelf denkt: Oh ja dat is waar ook, die heb ik ook nog. En uit de reacties op mijn bericht, kon ik opmaken dat veel meer haaksters deze beugeltjes ‘in voorraad’ hadden, haha! Maar mijn projectje is klaar en werd leuk ontvangen op de verjaardag. Ik had er meerdere mensen blij mee gemaakt! En er zullen vast meer portomonneetjes gehaakt worden deze week, haha!

Boeken en tijdschriften

Zowel Sharina als ik zijn gek op haakboeken, we mogen er graag op ons gemak door heen snuffelen. Wat ik zelf merk, dat ik heel geïnspireerd kan raken door iets wat ik in een boek of tijdschrijft zie staan, maar dan vooral door waarin iets is afgebeeld. Wanneer ik dan desbetreffend haakwerk start in een andere kleur valt het soms, niet altijd hoor, toch tegen. Maar vind toch dat kleur en het soort wol je eigen project enorm kan bepalen. In het volgende blokje zal ik jullie daar meer over vertellen. Eerst nog even iets over mijn ‘blauw’project. Op deze kleuren combinatie ben ik echt verliefd. Alle kleurnummers staan dan ook genoteerd in een speciaal haakboekje. Stylecraft is overigens één van mijn lievelingswolletjes 🙂

De Sweet fantasy blanket 

Keuzes maken is en blijft lastig. Zo ook met de keuze: welke garen en welke kleuren neem ik? Persoonlijk vond ik het prachtige garen van Lana Grossa wel een beetje duur. Maar mocht mezelf toch wel een keertje verwennen? Na het sparen van koopzegeltjes, likken en plakken van diversen zegelboekjes uit de supermarkten had ik zomaar € 95,00 bij elkaar gespaard. Haha! Een goede reden, vond ik zelf, om dit keer de orginele garenlijn aan te houden! Maar in eerste instantie met de verkeerde kleuren. Je wordt zo niet blij als je verkeerde keuzes maakt. Ineens haakt het dan niet lekker meer. Herkenbaar? Gelukkig mocht ik mijn wolletjes van zwart naar grijs omwisselen. Nu helemaal in mijn nopjes met deze kleurencombi. In een volgend blog zal ik uiteraard de vorderingen van mijn deken weer delen met jullie.

Haakavonden

Dit zijn avonden waarin hakend en/of breiend Nederland elkaar tegenkomt op een soort higt- tea achtige avond. Al of niet hakend en/of breiend terwijl je gezellig aan het kletsen bent met andere creatieve dames. Dit kan tegenwoordig ook in de regio Zuid-Holland in Barendrecht. De Haakhelden waren natuurlijk van de partij. Erg leuk om diversen haakprojecten, van de andere dames onder andere van Instagram, te bewonderen. Zelf haak ik niet veel op zo’n avond hoor haha! Maar het is onwijs gezellig en dan doe je ook weer enorm veel haakinspiratie op.

 —

Waar halen jullie je haakinspiratie vandaan? Laat het ons hieronder weten in de reacties! 🙂

Lieve groetjes,

 

 

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s