Bezige vingers

De bezige vingers Monique #55 – Cirkel deken

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Ook deze week laat Monique haar werkje zien: De cirkel deken

Hoe leuk is het als je zomaar met nieuwe wolletjes mag gaan stoeien? Nou, heel leuk! Ik voelde mij echt een enorme ‘bofbips’ toen ik deze wolletjes binnen zag komen van Scheepjes; deze zestien nieuwe kleuren van het katoen/acrylgaren die ik zelf uit gekozen had. Één van mijn favoriete wolletjes!

Wat ga je haken?

Dat was de volgende vraag. Met zoveel garen moest wel een groot project worden. Daarnaast moest het iets worden waarbij de kleuren zo goed mogelijk tot zijn recht komen. Het antwoord had ik al vrij snel gevonden toen ik de haakboeken kast in dook. Ik had namelijk al heel lang geleden een ‘Simply haken’ tijdschrift apart gelegd, die al dateerde uit november 2015. Bij deze uitgave zat een speciale editie ‘dekens haken’. De cirkel deken, dat moest het project worden!

Aan de slag 

Bij het zien van al die heerlijke kleurtjes van de wolletjes kon ik het niet laten om er gelijk mee te gaan haken. Het patroon is super eenvoudig en door de eenvoud vond ik de kleuren één voor één prachtig tot zijn recht komen. Steeds nam ik een ander kleur, haha! Voor dit soort projecten gebruik ik altijd een mooie en vooral grote project tas. Ook de labels archiveer ik zorgvuldig om later, zoals nu in dit blog, jullie te kunnen vertellen welke kleurnummers ik gebruikt heb. Voor ons zelf is het ook weer handig om terug te kunnen zoeken haha!

Het formaat

Op bovenstaande foto zie je de eerste elf kleuren die ik ‘compleet’ haakte. Compleet, omdat ik uit elke wolletje drie cirkels haakte. Ik had in totaal zestien verschillende kleuren, dus mijn deken zou, zestien x drie vierkanten groot worden. In totaal moest ik dus 48 afgewerkte cirkels haken. Het formaat van èèn vierkant was bij mij 21 cm.

De kleuren

Bovenstaande foto laat de laatste vijf kleuren zien. Dit patroon haakte zo fijn dat ik er werkelijk door heen ‘vloog’. De stapeltjes groeiden met de dag. Op zich was dat dat al een lust voor het oog als je de stapeltjes zag liggen, haha! Het aan elkaar zetten vind ik persoonlijk altijd meer werk, omdat je dat niet lekker op de bank kan doen. Althans, nu niet want ik wilde toch ook wel opletten dat ik de juiste kleuren naast elkaar zou krijgen. Ik haakte de vierkanten aan elkaar met vasten, aan de ‘verkeerde kant’ van het haakwerk.

De rand

Dan de afwerking: een rand. Persoonlijk vind ik eenvoud het mooiste. In tegenstelling tot het originele patroon, heb ik eerst een rand met stokjes gehaakt en daarna een rand met waaiertjes. Het geeft een beetje een brocante look aan de deken. Wat ik zelf erg leuk vind. Dit alles in de ecru kleur om de overige kleuren goed tot hun recht te laten komen.

Kleurrijk

De kleuren die ik heb gebruikt zijn:

Scheepjes Softfun kleurnummers:

 • Ecru 10 bollen 2622
 • Van onderstaande kleuren 1 bol
 • 2602
 • 2603
 • 2604
 • 2606
 • 2608
 • 2609
 • 2612
 • 2613
 • 2614
 • 2615
 • 2618
 • 2619
 • 2620
 • 2621
 • 2624
 • 2525

De deken heb ik gehaakt met haaknaald 4 mm.

Eindresultaat

Ik ben zo blij met het eindresultaat. Het is mijn eerste deken met zoveel kleurtjes erin verwerkt! En dan ook nog in amper vijf weken gehaakt. Heb mijzelf enorm overtroffen. Maar het was dan ook een heerlijk kleurrijk project!

De uitgave van Simply haken is niet meer verkrijgbaar. Wil je dit patroon ook haken dan heb ik een Youtube filmpje gekregen van Corrie ( @corrieneeltje op Instagram) die is gaan zoeken op internet om mijn deken ook te kunnen haken. 

Bekijk hieronder de video:

 —

Welke deken heb jij gehaakt? We zouden het leuk vinden als je het ons hieronder zou laten in de reacties! 🙂

Lieve groetjes,

NB. Met dank aan Scheepjeswol, die dit garen aan ons verstrekt heeft. 

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Monique #55 – Cirkel deken”

 1. Hey Monique,
  Wat een ontzettend mooie deken is het geworden. Super mooie kleuren. Heel gaaf :-).
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s