Mystery CAL 2017, Nieuws

Mijn Mystery CAL 2017 pakket

Dit jaar mag ik, Haakheld Sharina, als Breiclub ambassadeur de Mystery CAL meehaken. Gaaf! Blauw is echt mijn kleur en daarom koos ik voor het pakket ‘winter haken’. In dit blogbericht laat ik jullie de inhoud van het pakket zien.

Eind september kwamen alle pakketten binnen. Op precies 1 oktober kregen we de eerste patronen. Daar kom ik andere berichten op terug, want ik ga jullie regelmatig een update geven. Laten we nu eerst kijken naar alle bolletjes en wolletjes!

Het pakket kwam binnen in een enorme doos waarop ‘pretty thing inside’ stond. In de papieren tas zitten alle garens. Het eerste wat ik deed? Letterlijk de zak omkeren en alles bekijken, haha! Dat zag er ongeveer zo uit:

Phildar Beaugency

Ik zal je alle verschillende wolletjes laten zien. Overigens zitten er veel garens in die ik (nog) niet ken. We starten met Phildar Beaugency. Ik kende het nog niet, maar ik ben heel blij dat deze in het pakket zit, omdat ik ‘m zo bijzonder vind. Het heeft een onwijs zacht draadje met een soort pluis/haar. In mijn pakket zitten vier kleuren van dit garen:

 • Souris (101)
 • Glacier (0033)
 • Naturel (0111)
 • Craie (0026)

Durable Cosy

Dit garen kende ik al. Dit is echt een van mijn favoriete dikkere garens. Het ziet er mooi uit, pluist niet en ik vind het heerlijk haken. Ook van dit garen kreeg ik vier kleuren:

 • Ivory (326)
 • Taupe (341)
 • Petrol (375)
 • Lichtgrijs (2231)

Schachenmayr Bravo originals

Ik val een beetje in herhaling, maar ook dit garen kende ik nog niet. Althans, ik heb er veel over gehoord, maar nog nooit gebruikt. Ik ben hier super benieuwd naar. De bol links bovenin lijkt op de foto heel groen, maar het is in het ‘echie’ donkergrijs met een hele subtiele groene ondertoon. Van deze Bravo kreeg ik vijf kleuren:

 • 08224
 • 08295
 • 08319
 • 08345
 • 08347 (de grijs/groene bol)

Phildar Partner 3,5

Ook over dit garen heb ik al veel gehoord, maar ik heb er nog nooit mee gehaakt. Ook dit draadje voelt heel zacht en licht. Ook naar dit bolletje ben ik heel benieuwd! Ik kreeg de volgende vier kleuren:

 • Canard (024)
 • Acier (028)
 • Piscine (110)
 • Ecru (132)

Phildar Randonees

Deze bolletjes zijn mij al bekend. Met dit garen haakte ik de ‘beter laat dan nooit’-muts. Ik weet daarom dat ik dit garen heel fijn vind. Het effect, met de tweed/spikkeltjes, vind ik zo mooi. Van dit wolletje ontving ik de kleur:

 • Nocturne (008)

Schachenmayr Originals Wool 85

Dit draad bestaat helemaal uit wol. Het voelt zacht en compact. Ideaal voor de winter. Ik denk dat als je hiermee iets haakt, dat het project dan lekker warm en prettig aanvoelt. Ik heb er overigens nog nooit mee gehaakt. Ik kreeg de volgende kleuren:

 • 00202
 • 00204
 • 00205
 • 00293

De kleuren

Toen ik een pakket mocht uitkiezen, vond ik dat best lastig. Je ziet een kleurenpallet, maar geen bollen. Het winter pakket had veel blauw en grijs. Dat vind ik altijd super leuk, want dat past echt bij mij. Persoonlijk ben ik geen enorme fan van karamel/zand achtige kleuren. In dit pakket zit er 1 bol in deze kleur. Toch denk ik dat een blok van deze karamelkleur heel mooi gaat zijn in het geheel van grijs, blauw en wit. Ik ben heel benieuwd hoe de deken gaat worden!

Verschillende garens

De verschillende garens die erin zitten, voelen erg fijn aan. Zoals ik al eerder zei, zitten er veel draadjes bij die ik (nog) niet ken. Dat vind ik persoonlijk heel erg leuk, want zo leer je ook weer nieuwe wolletjes ontdekken. Ik ben super benieuwd!

Wat vind jij van de kleuren en garens? Ik zou het leuk vinden om je reactie hieronder te lezen 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Mijn mede ambassadeurs

P.s. Wist je dat er nog 4 andere Breiclub ambassadeurs zijn? Allemaal doen ze mee aan de Mystery CAL 2017. Benieuwd naar de andere pakketten? Neem dan zeker even een kijkje op hun blogs:

Advertentie

7 gedachten over “Mijn Mystery CAL 2017 pakket”

 1. Wat leuk dat je mag meehaken met dit project. Ik vind het zo jammer dat deze patronen niet gewoon online voor iedereen beschikbaar zijn. De kleuren van je pakket vind ik geweldig mooi en ben zeer benieuwd hoe al die verschillende materialen zullen gaan matchen in één deken.
  Heel veel plezier en succes met haken! Lieve Groetjes Tertia

  Like

  1. Hi Tertia,
   Ik voel mij ook een enorme bofbips! Ik begrijp inderdaad wat je bedoelt. Volgens mij zijn de patronen los wel de koop, maar dat weet ik niet zeker.
   Als echt blauwlover ben ik er ook onwijs blij mee! Ik ga tussendoor ook updates plaatsen over de blokken en hoe het er allemaal uitziet met de materialen 😄 Ben nu al erg benieuwd naar het eindresultaat, maar moet nog even geduld hebben. Het blijft tenslotte een mystery blanket haha!
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s