Bezige vingers

De bezige vingers Monique #58 – Babydekentje

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze week laat Monique haar werkje zien: Een babydeken

Het begin van dit babydekentje begon vorig jaar, 2017. En wel in een wachtruimte op de Spoed Eisende Hulp. Helaas weet ik uit ervaring, dat je daar de nodige uurtjes moet doorbrengen voordat er een ‘uitslag’ of ontslag bekend is. Doordat ik mee ging als begeleidster griste ik snel mijn leuke haaktasje mee en wat wolletjes die voorhanden lagen.

Aandacht

Al hakend on tour trek je vaak veel aandacht. Zo ook dit keer. De dienstdoende chriurg maakt dan ook een opmerking in de trend van: “Zo kijk eens aan, moeders maakt zich nuttig door lapjes te breien” 🙂 Gelukkig dat deze goede man meer verstand had van opereren. Althans, dat mag ik hopen, haha! Gelukkig hebben wij geen gebruik hoeven te maken van zijn kunsten.

De granny’s

De granny’s zijn altijd goed voor heel veel haakplezier. In wat voor patroon je ze ook haakt. Ik koos zelf voor een makkelijk patroon. Ééntje die je tomeloos weg haakt. Na een goede afloop van ons ziekenhuis avontuur, kwam ik erachter dat ik van een bepaalde kleur niet zo gek veel wolletjes had. Ik besloot dan ook om eerst díe kleuren op te haken. Daarna moest ik bepalen hoeveel granny’s ik precies nodig had om dit project af te ronden tot een babydeken. In totaal waren dat er 32 en ik heb ze gelijk geblockt op de speciae blokspanner.

Vergeten project

En zo komt het voor dat ik de ene keer fanatiek aan het haken ben aan deze granny’s en het andere moment het helemaal vergeet dat ik heb. Doordat je dan of een ander project start of dat het niet direct in het zicht ligt. Iets wat bij mij wel regelmatig voorkomt. Ik verstop ze altijd, haha! Zo lijkt het net of ik niet veel onafgewerkte projecten heb liggen :p Waarschijnlijk wel heel herkenbaar? Het stapeltje was al gebockt, dus het aan elkaar zetten kon beginnen. Ik heb deze granny’s aan elkaar gehaakt met vasten.

Resultaat

En dan is het dekentje ineens klaar. Je zelf afvragen: Waarom het toch altijd zo lang moet duren voordat je zoiets weer oppakt? Want eigenlijk is dit project te leuk om te laten liggen hè! Nu nog een lieve baby vinden die er onder wil liggen, haha! Een bijkomend voordeel is dat er weer wat wolletjes weg zijn uit mijn te volle kasten! 🙂 De wolletjes die ik gebruikt heb zijn Creative cotton aran van Rico. De kleurnummers zijn 22, 42, 52, 60, 43, 31, 01, en 70. De deken heb ik gehaakt met haaldnaald 4 mm.

Heb jij ook wel eens zo’n onverwacht project gehaakt? Ik zou het leuk vinden als je het hieronder zou achterlaten in de reacties! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

5 gedachten over “De bezige vingers Monique #58 – Babydekentje”

 1. Hey Monique,
  Wat een lieve kleurtjes. Heel mooi geworden. Gelukkig is het goed afgelopen op de ehbo. Helaas kan ik uit ervaring spreken dat je inderdaad lang moet wachten. vorig jaar 2 keer met mijn opa in de ambulance ernaartoe geweest. Helaas geen haakwerkje bij me maar oké. dat maakte niet uit.
  Het is een heel mooi dekentje geworden monique. 🙂
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s