Mystery CAL 2017

Mystery Blanket: mijn ‘derde’ maand

Inmiddels zitten we in de vierde maand van de Mystery Blanket. Ik moet eerlijk toegeven; ik loop gigantisch achter. Het is natuurlijk geen wedstrijd, maar ik vind het wel erg jammer. Ik vertel je er alles over in deze update.

Al mijn hele haakcarrière lang heb ik moeite met CAL’s. Ik vind het super leuk, maar ik kan nooit bij blijven. Het gebeurt vaak dat er ‘spoed’ projecten tussendoor komen of dat ik zelfs nauwelijks haak. Soms wil ik na mijn werk op de bank ploffen met een tomeloos haakproject. Mijn hoofd zit dan zo vol van alle werkzaamheden van die dag, dat ik dan niet na wil denken over de breedte of over hoe deze nieuwe steek moet.

Nieuwe baan

De laatste weken is het enorm druk op mijn werk doordat ik van baan ga veranderen en projecten daar af moet en wil maken. Dus je zult begrijpen dat ik niet vreselijk veel gehaakt hebt. Ik baal best wel dat ik zo achter loop met de deken en ik zie alle prachtige lapjes bij andere ambassadeurs. Daarom heb ik besloten om de deken iets meer aan ga passen aan mijn drukke leven.

Meer herhalingen

Ik heb al veel nieuwe steken geleerd die ik echt prachtig vind. Ik wil die eigenlijk vaker dan twee keer laten terugkomen in de deken. De gerstekorrel uit maand twee is er daar een van. Ik vind die steek zo leuk dat ik er een muts mee haakte en deze steek kun je echt tomeloos haken.

Dus ik ga nog wat wijzigingen aanbrengen in de bollen die ik voor deze derde maand over heb. Ik heb namelijk de ‘bloesemsteek’ voor nu overgeslapen. Wellicht haak ik deze nog op een later moment of ik ga een andere steek gebruiken. In het patroon staat dat je één bol Phildar Partner 3,5 gebruikt voor de twee lapjes in de bloesemsteek.

Voorbeeld bloesemsteek van Breiclub.nl

Tulpensteek

Voor deze maand heb ik dus vijf lapjes gehaakt. Laten we deze even doornemen. Allereerst haakte ik één lapje in de tulpensteek. In het voorbeeld ziet het lapje er prachtig uit, maar met mijn hand van haken ziet het er ietwat ‘gaterig’ uit. Het lapje is gehaakt met haaknaald 6 mm 1 bol Durable Cosy in de kleur ecru. De tweede bol ga ik dus gebruiken voor een andere steek.

Solid granny square

Een ander patroon van deze maand is een granny square, maar dan een hele dichte. Een leuke variatie en het is ook zeker een patroon dat je nog vaker kan gebruiken met bijvoorbeeld kussens of dekens. Dit is echt een heerlijk tomeloos patroon. Van dit patroon heb ik daarom twee lapjes gehaakt. Hiervoor gebruikte ik haaknaald 4,5 mm en één bol Schachenmayr Bravo wol in de kleur storm grey heather (08319).

Granny stripes

We blijven nog even in de granny stijl. De laatste twee lapjes die ik deze maand haakte, waren met een granny stripe. Deze steek heb ik jaren terug al eens gebruikt voor een sjaal. Super leuk dat deze ‘oude bekende’ weer naar voren kwam. Ik gebruikte haaknaald 5 mm en het garen Phildar Randonnees in de kleur Nocturne (008). Dat dit draadje fijn haakt, wist ik al. Vorig jaar haakte ik namelijk mijn ‘beter laat dan nooit muts’ met dit garen.

En nu?

Ik ga dus de deken iets meer aanpassen en een eigen draai geven. Toch houd ik wel de aangegeven grootte aan en hoeveelheid bollen aan. Uiteraard zal ik jullie op de hoogte houden! Tot de volgende update!

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Mijn mede ambassadeurs

P.s. Wist je dat er nog vier andere Breiclub ambassadeurs zijn? Allemaal doen ze mee aan de Mystery CAL 2017. Benieuwd naar de andere pakketten en dekens? Neem dan zeker even een kijkje op hun blogs:

Advertentie

2 gedachten over “Mystery Blanket: mijn ‘derde’ maand”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s