Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #55 – Octopus rammelaars

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze week laat Sharina haar werkje zien: rammelende octopussen in verschillende vrolijke kleuren!

Op Instagram zag ik de Belgische haakster RNata voorbij komen. Ze had op dat moment een winactie waarin ik werd getagd door iemand anders. Ik kende haar nog niet, maar ik ben haar wel direct gaan volgen!

Tussen haar foto’s zag ik ook schattige octopussen staan. Ik was direct verliefd. Soms zie je iets voorbij komen en dan MOET je het gewoon zelf ook gaan haken. Heb jij dat ook wel eens? Bij de foto schreef ze dat het haar eigen patroon is. Zodoende kwam ik terecht bij haar Etsy shop.

Ik werd al helemaal blij toen ik zag dat het patroon van de octopus ook in het Nederlands beschikbaar is. Met Engelse patronen kan ik op zich wel uit de voeten, maar ik vind het fijn dat ik niet eerst dingen hoef te vertalen, haha! Het patroon kost €3,87. Dat is niet goedkoop, maar ik was zo enthousiast en wist dat ik er een hoop haakplezier eruit zou halen.

Eigen draai

Als je op Etsy een PDF-patroon koopt, kun je het (bijna) direct downloaden. Gelukkig heb ik ook een redelijke voorraad katoen waardoor ik direct aan de slag kon! De eerste octopus, de donkerblauwe, haakte ik volgens patroon. De achterste tentakels hebben daarom een andere kleur. Heel erg schattig, maar met mijn hand van haken vond ik de tentakels niet optimaal tot zijn recht komen.

Dus gaf ik ook aan de octopus mijn eigen draai. Alle drie de octopussen daarna bestaan volledig uit één kleur en hebben iets minder tentakels. Ook heb ik de veiligheidsoogjes achterwege gelaten en met zwart katoen de oogjes geborduurd.

Moeilijkheid

Het is een geschreven patroon met veel foto’s die bijvoorbeeld het onzichtbaar minderen goed laten zien. Als ik het patroon moeilijkheidsgraad zou moeten geven, zou ik kiezen voor twee van de vijf sterren. Het lijf begin je met een lossenketting waarna je in spiraal verder haakt. Het eerste gedeelte kan voor een net beginnende haker wellicht wat lastig zijn.

De tentakels haak je direct aan het lijfje. Je hecht dus niet af. Dit onderdeel vergt vooral wat handigheid. Als je al ietwat ervaring hebt met haken, dan is dit patroon goed te volgen. Het patroon is HIER te koop via Etsy.

Kleuren

Ik was zo enthousiast over het patroon dat ik dus direct vier verschillende varianten heb gehaakt. De volgende kleuren heb ik gebruikt:

 • Schachenmayr Catania 0380 (donkerblauw)
 • Schachenmayr Catania 0246 (paars/roze)
 • Yarn and Colors 074 (lichtblauw)
 • Phildar Coton 3 033 (koraal)

Ik gebruikte haaknaald 2 mm zodat het lijfje mooi dicht is en de vulling er dus niet uit kan komen. Ik gebruikte ongeveer een halve bol katoen, maar ik durf niet met zekerheid te zeggen of je uit één bol katoen, twee octopussen kunt haken. Dat heb ik namelijk nog niet geprobeerd. Dit staat nog wel op mijn to-do lijstje om te proberen en als ik het antwoord heb, zal ik het laten weten via onze Facebookpagina.

Rammelen

Ik wilde graag dat mijn octopussen zouden rammelen. Ik had alleen rammelkralen en die zag je erg zitten. Daarom bestelde ik bij CuteDutch enkele 25 mm rammelschijfjes. Deze zijn plat waardoor je ze in het smalle lijfje niet zou zien zitten. Dit werkt echt perfect!

Voor nu heb ik de octopussen in vier verschillende kleuren gehaakt, maar ik weet zeker dat er nog (veel) meer gaan volgen. Nu ik dit schrijf, kriebelt het gelijk weer om er nóg een te gaan haken, haha! Het is gewoon een heerlijk tussendoor project met een heel erg schattig eindresultaat.

Ken jij het gevoel van verliefd worden op een patroon en dit ‘moeten’ haken? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring hiermee en zou het leuk vinden om het hieronder in de reacties te lezen! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Sharina #55 – Octopus rammelaars”

 1. Wat een schatjes en jah, dat herken ik zeker! Ken je de grote konijntjes die nu veel gehaakt worden rondom Pasen?! Nou, die wil ik dus volgend jaar dv gaan haken, ik vind ze zooooo leuk! Vooral omdat ze zo lekker groot zjn! 🙂 Fijn Paasweekend! Liefs, Verie

  Like

  1. Hi Verie,
   Ah gelukkig dat jij het ook herkent! Dan ben ik niet de enige 🙈 Bedoel je de konijnen uit het boek van Anja Toonen of bedoel je heel wat anders? Ben benieuwd! 😄 Fijne Tweede Paasdag 😙

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s