Bezige vingers

De bezige vingers Monique #61 – Confetti granny deken

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze week laat Monique haar werkje zien: de confetti granny deken uit het boek van Annemarie ‘Haken met Studio Hip & Stip’.

Deze confetti granny deken is het derde project dat ik haakte uit het boek ‘Haken met Studio Hip & Stip’ van Annemarie. Heel uniek, want het komt bijna niet voor dat ik meerdere projecten uit één boek haak. Over de andere projecten zijn al blogs verschenen. Deze gingen over de Circus granny tas en de Reversible deken. Nu wil ik je graag meer vertellen over dit project.

Wolletjes ophaken

‘Wolletjes ophaken’ is een bekend streven van bijna iedere haakster 🙂 Proberen een project te haken met wolletjes die je zelf op voorraad hebt. Bij mij lukt dat, zeker voor grotere projecten, maar zeldzaam. De ene keer is de kleur niet wat je wilt of kom je toch nét dat ene wolletje te kort. Maar dit keer had ik geluk, want ik had deze Colour Crafter bollen van Scheepjes al eens eerder meegenomen tijdens een van de regelmatige uitstapjes naar Pera & Pasha.

Perfectionisme

Bij de originele versie van deze deken worden de confetti’s (de middelste gedeelten) van de granny’s met felle kleurtjes gehaakt en verder alles in het wit. Heel gaaf ook, maar aangezien ik mijn kleuren al op voorraad had, werd het dus even puzzelen om uit te komen met het garen. Aangezien ik zelf een enorme perfectionist ben (zucht haha), wilde ik wel dat alle kleuren evenredig terug kwamen in de deken. Puffff doe eens moeilijk, hoor het jullie denken haha! Maar met de lieve hulp van dochterlief kwamen we eruit. Ze maakte voor mij een lijstje met alle kleurmogelijkheden om op 88 granny’s uit te komen. Heerlijk als je uiteindelijk het stapeltje ziet groeien!

Elk nadeel heeft een voordeel

Zo luidt het spreekwoord, maar voor mij was het precies andersom haha! Ik heb deze deken in een vrij korte periode gehaakt. Maar het was een periode waarin ik helemaal niet goed in mijn vel zat. Waardoor ik bijna constant heb zitten haken. Een heerlijk afleiding, dat wel, maar nu bij het schrijven van blog, begint mijn lijf toch meer mee te werken, gelukkig! Het gevolg is nu om weer lekker te kunnen genieten, maar dat betekent ook weer minder haaktijd. Dat dan weer wel. Maar hé! Alles op z’n tijd, maar het haken is niet meer weg te denken in mijn dagelijkse levensbehoeften haha!! Herkenbaar?

Resultaat

De deken heeft een formaat van 1.15 x 1.65 meter. Gehaakt met acryl Colour Crafter van het merk Scheepjes.

 • 3 bollen Pollare (2018)
 • 3 bollen Weert (1001)
 • 2 bollen Bergen (1420)
 • 3 bollen Heerenveen (3755)

Doordat ik los haak, heb ik haaknaald 3.5 mm gebruikt. Uiteindelijk vind ik het een prachtige deken geworden, want je moet van te voren altijd maar afwachten hoe de kleurkeuze uitpakt.

Wat vind je fijner kleine of grote haakprojecten? Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertenties

4 gedachten over “De bezige vingers Monique #61 – Confetti granny deken”

  1. De “draad” heb ik vast gehouden Saskia😄 maar wel fijn dat dát nu samen gaat met genieten naast deze fijne hobby..lief dank je wel voor je berichtje😘
   Lieve groetjes HH Monique

   Like

 1. Hoi Monique,
  De deken is fantastisch geworden! Dat extra randje contrasterende kleur om het rondje maakt het echt af hè. Altijd leuk om te zien wat het effect van kleur is! Ik ben blij dat het weer beter met je gaat, haken is een goede therapie…maar iets moois maken tussen de leuke dingen door is toch beter! Dan doen we er maar iets langer over 😉
  Groetjes Maartje

  Liked by 1 persoon

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s