Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #56 – Eenhoorn van Scheepjes Softfun

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze week laat Sharina haar werkje zien: een eenhoorn gehaakt van Scheepjes Softfun uit het boek Pica Pau!

Het boek van Pica Pau heb ik al tientallen keren in mijn mandje gedaan, maar er ook al tientallen keren eruit gehaald. Het boek is volledig in het Engels en dat was voor mij toch steeds een drempel. Op Instagram zag ik tientallen lieve diertjes uit het boek voorbij komen. Uiteindelijk ben ik toch voor het haakboek gezwicht en kocht ik het.

Eigenlijk heb ik niet zoveel met eenhoorns. Ik had er nog nooit een gehaakt en zelfs tussen mijn verzameling patronen zat er geen een. Ik denk dat de eenhoorn in het boek echt magisch is, want ik vond ‘m direct té schattig, haha!

Ik vind het altijd leuk als mijn beestjes wat groter worden en daarom koos ik voor het garen Scheepjes Softfun. Ik heb de volgende kleuren gebruikt:

  • 2412 (wit)
  • 2530 (lichtgrijs)
  • 2613 (lichtblauw)
  • 2401 (donkerblauw)

De donkerblauwe kleur gebruikte ik voor de vleugels. De staart haakte ik met lichtblauw. Het lijfje is gewoon wit met in de poten een beetje lichtgrijs. Ook de hoorn is in het lichtgrijs. Als ik een amigurumi met Softfun haak, gebruik ik eigenlijk altijd haaknaald 3 mm, omdat het haakwerk dan geen gaten krijgt met mijn hand van haken.

Ik heb ervoor gekozen om de manen weg te laten. Ik had dit deel wel gehaakt. Sterker nog, ik was het al aan het vastnaaien, maar ik vond mijn eenhoorn zonder gewoon iets leuker. Meestal bemoeit mijn vriend zich niet met mijn haakwerkjes, maar dat was bij dit project echt anders. Hij zag de foto in het boek en hij vond de eenhoorn gelijk al ‘cool’.

Dus heb ik hem ook laten mee beslissen over de kleuren en blauw blijft toch onze favoriete kleur, haha! In het boek heeft de eenhoorn ook een tatoeage. Mijn vriend vond ‘m zo schattig dat hij het zonde vond als ik de tatoeage op de bips zou borduren. Dus heb ik dat gedeelte ook achterwege gelaten.

Ik kreeg de staart niet zo mooi als in het boek. Daar ben ik denk ik nog het langste mee bezig geweest, haha! Uiteindelijk ben ik best tevreden over de eenhoorn en heeft ‘ie een plekje in de woonkamer gekregen.

Kende jij het boek Pica Pau al en zo ja, heb je er al iets uit gehaakt? Ik zou het leuk vinden als je het me laat weten in de reacties!

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Sharina #56 – Eenhoorn van Scheepjes Softfun”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s