Bezige vingers

De bezige vingers Monique #62 – Kinderrugtas Sophie

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de Haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze week laat Monique haar werkje zien: Het kinder rugtasje Sophie, naar het (koop)patroon van Mary – Marrôt Design.

Hoe leuk is het als je met deze heerlijke wolletjes aan de haak kan gaan? Nou heel leuk, haha! We kregen een opdracht voor het maken van een leuk rugtasje voor een meisje dat in juni vier jaar wordt en gek is op roze! Hoe kan het ook anders 🙂 Het eerste patroon wat bij mij op kwam was het schattige tasje van Marrôt Design. Nadat ik even had overlegd met de opdrachtgeefster (haar mama) die gelijk verliefd werd op het patroon, kon ik aan de slag.

Materiaal

Twee jaar geleden hadden wij ook een tasje voor haar gehaakt. Na veelvoudig gebruik was het garen, wat wij toen gebruikten, nog steeds zo mooi! Dus ging ik op zoek naar een soortgelijk garen. Toen ik uitgelegd had aan Lia van ’t Koperdraadje kwam zij direct met dit wolletje (bovenste foto) aangelopen. Het is een nieuw wolletje genaamd Phildar Degrade. Het heeft een mooi rustig verloop van een zachte naar een fellere tint roze. Het draadje bestaat voor honderd procent uit katoen. Omdat ik zelf ook gelijk verliefd werd op dit wolletje besloot ik er maar gelijk tien mee te nemen. Een bol meer, zorg minder tenslotte, haha!

Kooppatroon

Het patroon is heel duidelijk geschreven en heeft meerdere foto’s. Toch moest ik even kijken hoe het mutsje op het kopje gezet moest worden. Heel fijn als Haakheld Sharina dan binnen komt lopen en dit gelijk ‘even’ voor mij doet zonder naar de foto’s te hoeven kijken, haha! Gek hè, dat je dan even niet ziet hoe het moet, maar met mijn: “Oh ja, natuurlijk”, kon ik weer verder 🙂 Maar het zei meer iets over mij dan over het patroon hoor, haha!

Heerlijk zacht

Het garen haakt heerlijk en voelt heel zacht aan! Het is geschikt voor haaknaald 4,5 mm, maar ik heb het tasje gehaakt met haaknaald 3 mm zodat het mooi stevig wordt. Voor het witte gedeelte heb ik de Durable Double four, kleur wit, gebruikt. In totaal heb ik zes roze en bijna twee witte bollen gebruikt. Voor de hengels van de rugtas heb ik de uiteinde van het haakwerk netjes vastgezet en verder los laten hangen. Hierdoor zijn deze ook in lengte verstelbaar door middel van de speciale sluitingen. Voor het koordje heb ik met twee draden tegelijk een ketting van lossen gehaakt.

Borduren

Het belangrijkste gedeelte vind ik zelf het borduren, want het maakt het hele tasje. Maar ik blijf het altijd wel een dingetje vinden hoor. Op Instagram gaf Mary mij een tip hoe zij het zelf doet. Het is te vinden op haar website. Zeker heel handig voor de volgende keer, want het tasje was inmiddels al klaar, haha! Het leuke houten labeltje (wat ik cadeau kreeg bij een bestelling bij Chantel) en het lieve knoopje zijn allebei afkomstig van De Haakfabriek. Naast de labels ben ik stiekem ook verliefd op dit tasje geworden haha! Het bofkontje is pas in juni jarig, maar het kan maar vast klaar staan en ben heel erg benieuwd naar haar gezichtje als ze dit uitpakt. Haar mama zal ons daar vast wel van op de hoogte houden, tegen die tijd 🙂

Het kooppatroon is hier te bestellen.

Met welke kleur haak jij het liefst? Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s