Review

Review: Caron Simply Soft

Wij vinden het altijd heerlijk om in een winkel de wolletjes te kunnen voelen en de kleuren goed te kunnen zien. Vandaag vertelt Haakheld Sharina wat zij vindt van de Caron Simply Soft bollen!

Caron Simply Soft

Het is alweer een eeuwigheid geleden dat ik van Wilbert, van Schouten Handwerken, deze drie Caron Simply Soft bollen heb mogen ontvangen. Ik was zeer benieuwd naar dit garen aangezien ik Tertia er al vaak over heb zien schrijven.

Helaas kwamen er een hele hoop dingen tussen zoals de verhuizing, mijn afstuderen en het herseninfarct en afgelopen jaar overlijden van mijn oma. Door deze hectische maanden kwam het project in de kast te liggen, bleef deze review als concepttekst staan en was ik de bollen alweer bijna vergeten.

Ik vind het altijd lastig om een review online te zetten als het project nog niet helemaal klaar is. Dan kunnen jullie moeilijk zien hoe het garen eruit ziet in een project. Toch wilde ik niet langer wachten en eindelijk deze review met jullie delen. Ik sta nog steeds achter mijn mening, maar als eerste beginnen we met de informatie op het label.

Algemene gegevens op het label

 • 100% Acryl
 • Aanbevolen naalddikte voor haken: 5 mm
 • Gewicht: 170 gram
 • Looplengte: ongeveer 288 meter

Eerste indruk

Het garen voelt zacht als ik het voor ’t eerst in mijn handen heb. Ik zie een lichte pluis over de draad lopen net zoals bij andere acrylgarens, maar persoonlijk vind ik dit niet storend. Wat me verder opvalt is de glans die bijvoorbeeld gemerceriseerde katoentjes ook hebben.

Easy start

Je kunt kiezen voor een easy start en dat besluit ik met de eerste bol te doen. Toen de 280 meter looplengte bijna opraakte, kwam er een enorme klit in de draad. Ik heb dat altijd met dit soort beginnetjes, maar wilde het toch graag uitproberen. Bij de tweede bol begin ik ‘gewoon’ vanaf buiten en raakte de draad niet in de war. Houd er wel rekening mee dat elke keer dat je aan de draad trekt, de bol alle kanten op vliegt, haha!

Caron Simply Soft

Geen piepende haaknaald

Tijden het haken voel ik nog steeds de zachtheid van de draad. Als ik erg warme handen heb, wil ik met acryl nog wel eens last hebben van een piepende haaknaald. Dat geeft echt een vreselijk geluid waar ik de rillingen van krijg. Nu ik dit schrijf, krijg ik gelijk weer kippenvel, haha! Gelukkig had ik dat met de Caron Simply Soft totaal niet. Voor mij is dat echt een reden om nog eens voor dit garen te kiezen.

Conclusie Caron Simply Soft

De draad is geschikt voor haaknaald 5 mm en is daardoor dikker dan de meeste andere acryldraden. Stylecraft special dk en Scheepjes Colour Crafter zijn bijvoorbeeld geschikt voor haaknaald 4 mm. De looplengte voor alledrie de garens is ongeveer hetzelfde. Door de dikkere draad van Caron Simply Soft zal een project met één bol wel groter uitvallen.

Verkoop

Het garen kost €5,25 per bol. Je kunt het garen in ‘real life’ voelen bij Wilbert van Schouten Handwerken in Hoorn. Zij hebben ook een webshop waar je 57 kleuren kunt bekijken en bestellen.

Heb jij ervaring met de garens van Caron? Laat het me vooral weten in de reacties hieronder! Ik zou het super leuk vinden als je je ervaringen met mij deelt! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

4 gedachten over “Review: Caron Simply Soft”

 1. Haakt inderdaad heerlijk. Ik heb van Wilbert ook eens mogen proberen en haakte daarmee een cal. Het pluist inderdaad wel, maar ik vind dit echt prima garen…acryl met een beetje de uitstraling van katoen!

  Like

  1. Hi Jolanda,
   Wat leuk dat je jouw ervaringen deelt! Ik ben erg benieuwd hoe jouw haakproject eruit ziet als je het (intensief) gebruikt. Blijft het lang mooi?
   Nou dat is zeker waar!
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 2. Hey Sharina,
  Altijd leuk die reviews, vooral voor dingen die ik nog niet ken. Het garen heb ik al een aantal keren voorbij zien komen bij Tertia inderdaad en in Amerika wordt het veel gebruikt. Ooit wil ik het nog een keer proberen voor een project. Maar eerst die miljoen andere bollen gebruiken
  :-X. haha.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

  1. Hi Emily,
   Dankjewel! Ik vind het ook erg leuk om nieuwe garens uit te proberen en er dan over te schrijven 😊 Ja die wolkasten blijven maar gevuld he haha! 🙈 Zeker de moeite waard om deze Caron een keer te proberen vind ik zelf 😊 Ik snap wel dat het in Amerika zo populair is 😁
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s