Bezige vingers

De bezige vingers Monique #63 – Cactussen en kussen

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de Haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze week laat Monique haar werkje zien: Cactussen en het cactuskussen ontwerp van Lisanne (www.draadenpraat.nl) uit haar boek ‘Happy Living’.

Cactussen zijn de laatste tijd weer een echte hype. Overal zie je ze verschijnen op kleding en kussens, maar ook als kaarsen, bekers, bloempotten en dergelijke. Persoonlijk vind ik ze het leukste in de gehaakte versie, want die prikken niet, haha! Als puber was ik gek op de plantjes met die kleine schattige roze bloemetjes er bovenop.

Ik verzorgde heel liefdevol mijn talrijke cactus potjes totdat ik teveel van die kleine stekeltjes in mijn vingers heb gekregen. Sindsdien loop ik met een grote boog om deze ‘lieverdjes’ heen :). Tegenwoordig ga ik maar op safe en haak ik ze. Want er echt omheen kun je natuurlijk niet en ik blijf ze schattig vinden.

Happy Living

Waar ik ook niet voorbij kon lopen, was het prachtige boek ‘Happy Living’ toen wij, Haakhelden, Lisanne persoonlijk tegen kwamen op een beurs. Het staat vol met stoere projecten. Voor elk seizoen wel wat leuks. Ook de cactussen komen in dit boek aan bod. Dus besloot ik om daar maar gelijk mee te beginnen.

Léttopi garen

De bolvormige cactussen, op bovenstaande foto, heb ik gehaakt met het garen Léttopi. Dat is uitermate geschikt om de gehaakte cactus een stoer en stevig uiterlijk te geven. Ook de donkergroene kleur vond ik er erg geschikt voor. Het garen voelt wat stug aan, maar haakt prettig. De bolvormige cactussen hebben een reliëf waardoor ze net echt lijken!

De afwerking

Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, heb ik mijn cactus ‘los’ in een pot gezet. In het boek wordt beschreven hoe je de bodem kunt haken, maar ik was weer eens eigenwijs. Ik vond steentjes leuker, haha!

Maar ja, hoe zet je dan die cactus erop vast? Ik had nog van die oase plakken in huis liggen. Geen idee waar ik die ooit voor gekocht had, maar nu kwamen ze in ieder geval van pas. De oase heb ik in wat kleinere stukken gesneden en ze in het potje gelegd. Daarna heb ik het een beetje aan geduwd tot ongeveer 1 1/2 cm onder de rand. Vervolgens legde ik de steentjes erop.

De cactus legde ik in het midden en daarna prikte ik een satéprikker door mijn haakwerk én oasebodem heen. Voilà! Ik ben nogal van de veranderingen en zo zit je niet steeds aan het hetzelfde potje ‘vast’. Slim toch?

Het cactus kussen

En dan het cactus kussen. Die vond ik echt té leuk. Hiervoor heb ik stonewashed garen gebruikt van Scheepjes. Op de foto komt de kleur niet zo goed tot z’n recht, maar het is zacht groen. De Crystal Quarts, kleurnummer 854.

Het kussen heb ik met haaknaald 4.5 mm gehaakt, net als de kleine cactussen. De achterkant van het kussen is effen. Ik heb daar geen noppen gehaakt en gebruikte alleen maar vasten hiervoor. In totaal heb ik bijna 7 bolletjes gebruikt. De noppen vragen natuurlijk wat meer garen.

Project cactus

Dit project met de cactussen vond ik erg leuk om te haken en er zullen er tussendoor vast nog wel een paar volgen. Het derde project uit dit prachtige boek is inmiddels ook al klaar, maar daar zal ik jullie in een volgend blog meer over vertellen 🙂 Het leuke lederen label met de cactus erop is van de Haakfabriek, maar heb ik gekocht bij Huisje van Katoen op de Knit en Knot beurs

Heb jij ook cactussen accessoires in huis? Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Monique #63 – Cactussen en kussen”

 1. wat een leuke cactussen monique! en inderdaad erg mooi met het stoere Lopi garen. Het kussen is ook supertof geworden. Ik wil het kussen zeker ook nog maken. En wat is het een prachtig boek he, van Lisanne! liefs Esther xx

  Like

  1. Leuk hè Esther het kussen is ook echt leuk om te haken benieuwd naar jou versie😄 en het boek..echt een must have👌Bedankt voor je lieve berichtje🌸
   Liefs Monique xx

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s