Review

Review: ‘Zeedieren haken’ van CuteDutch

Inspiratie kun je nooit genoeg hebben en er zijn talloze haakboeken te vinden. Vandaag vertelt Haakheld Sharina wat zij vindt van het boek ‘Zeedieren haken’ van Stefanie Trouwborst (CuteDutch).

Zeedieren_haken_Cutedutch_cover

Op de Knit&Knot heb ik het boek ‘Zeedieren haken’ meegenomen. Voor deze ontwerpen gebruikte Stefanie grote glitteroogjes die de diertjes extra schattig maken. Ik moest gewoon het boek hebben, haha!

Voordat we het over de inhoud gaan hebben, eerst de algemene gegevens op een rijtje:

 • Titel: Zeedieren haken
 • Auteur: Stefanie Trouwborst (CuteDutch)
 • Aantal pagina’s: 81 bladzijdes
 • Prijs: €12,95

Inhoud van het boek

Het boek begint met uitleg over de materialen, hoe je met pluisgaren kunt werken en hoe je de sets in elkaar zet. Uiteraard vind je ook uitleg van de belangrijkste haaksteken. In dit boek staan tien verschillende dieren. Je hebt:

 • Egelvis Eline
 • Kwal Karlijn
 • Octopus Otto
 • Schildpad Sjors
 • Walvis Wiebe
 • Zeehond Zita
 • Zeehondenpup Zayn
 • Zeemeeuw Merijn
 • Zeepaard Zehra
 • Zeester Zinzi

Zeedieren_haken_Cutedutch_inhoudsopgave

Lay-out

Het boek bevat verschillende sfeerfoto’s op het strand. In de opmaak zijn ook allerlei getekende schelpen gebruikt waardoor het hele boek ook echt het ‘zee-gevoel’ geeft. Nog belangrijker is de leesbaarheid van de patronen.

De toeren staan uitgeschreven in zwarte letters op een witte achtergrond. De toernummers zijn dik gedrukt in een donker groen/blauwe kleur. Ook zijn er gelukkig geen extreem kleine letters gebruikt. Tot slot: alle toeren hebben een aparte regel. Persoonlijk vind ik dat fijn lezen. Ook staat achter elke toer staat hoeveel steken je moet hebben. Maar met pluisgaren is het zeker niet erg als je een steekje meer of minder hebt, haha!

Zeedieren_haken_Cutedutch_egelvis

Gebruikte materialen

In het boek wordt er voornamelijk pluizig garen gebruikt. Ik weet dat veel mensen het niet fijn vinden om mee te haken. Er zijn veel dieren die uit één soort garen bestaan waardoor je eenvoudig een ander garen kunt gebruikten zonder dat je met de verhoudingen zit.

De zeehond, octopus, zeester, walvis en de zeehondenpup bestaan volledig uit pluisgaren. Het zeepaardje heeft alleen enkele details in glittergaren, maar ook hierbij is het dus eenvoudig om bijvoorbeeld katoen te gebruiken als je dat fijner zou vinden.

Conclusie ‘Zeedieren haken’

Bij elk patroon is er een korte uitleg geschreven over het dier met een leuk feitje. Ik vind dat erg leuk gedaan. Als je een knuffel haakt voor je kindje kan hij of zij er gelijk iets over leren. Verder zijn de patronen duidelijk beschreven evenals het in elkaar zetten van de onderdelen. Tsja, wat kan ik nog meer zeggen? Ik vind het gewoon een onwijs leuk haakboek en ik vind de dieren zo ontzettend schattig!

Wat is jouw favoriete dier om te haken? Ik zou het leuk vinden als je het hieronder in de reacties laat weten! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s