Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #57 – Fluffy kwal Karlijn

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze week laat Sharina haar werkje zien: kwal Karlijn uit het boek Zeedieren haken.

Afgelopen maandag liet ik jullie al het boek ‘Zeedieren haken’ van CuteDutch zien. In die review schreef ik ook waarom ik het boek zo onwijs leuk vind. Al weken voor de lancering zag ik de schattige zeedieren met hun glinsterende oogjes. Ik was direct verliefd op de roze, pluizige kwal Karlijn.

Toen we op de Knit&Knot waren en ik het boek ging halen, wilde ik persé ook het garenpakket voor Karlijn meenemen. Die roze oogjes schreeuwden: “Haak mij!” En uiteraard kon ik dat niet weerstaan, haha! Ik had wel een iets andere kleur roze fluffy garen dan de ‘standaard Karlijn’.

Pakket en gebruikte garens

Het garenpakketje kostte €10,95 en met het garen kan ik nog een kwal haken. Van elk garen zit er een ‘fullsize’ bol in en de bollen hebben nog flink wat meters erop zitten. Voor het mondje zit er een 10 grams bolletje zwart katoen in het pakket. Uiteraard zaten ook die schattige roze glitteroogjes erbij. Dit zijn de materialen die ik heb gebruikt:

  • Scheepjes Soft in de kleur 483
  • Scheepjes Twinkle in de kleur 925
  • Scheepjes Catona Denim in de kleur Sch-135
  • Scheepjes Catona in de kleur 110 (10 grams)
  • Haaknaald 3,5 mm en 2,5 mm

Volgens mij ben ik direct de volgende dag begonnen. Het was hartstikke zonnig en op mijn balkon heb ik dan alle rust om met dit garen te werken. Dan kan ik rustig meetellen met mijn steken en heb ik geen afleiding van de televisie, haha!

Klein projectje

Het gehele fluffy lijfje heb ik die middag gehaakt. De andere onderdelen heb ik de volgende dag gehaakt. Het in elkaar zetten was nog even een klusje met al die tentakels, maar het is gelukt! Door de andere kleur Softy zie je de wangetjes iets minder goed, maar dat vind ik zeker niet storend. Ik blijf toch steeds maar kijken naar die glinsterde oogjes. Die maken het beestje zo onwijs schattig!

Rammelaar?

Achteraf bedacht ik mij dat ik best nog een rammelkraal erin had kunnen doen. Helaas krijg ik dit soort ideeën altijd als het beestje grotendeels al in elkaar zit. Ik heb nog garen genoeg over dus ik zou zeker nog een tweelingzusje kunnen haken die wél rammelt, haha!

Koop jij weleens een garenpakketten of kies je liever je eigen kleuren? Ik zou het leuk vinden als je het me laat weten in de reacties!

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s