Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #58 – Autumn leaves mini-CAL

We zijn weer terug van blogvakantie, maar tussendoor hebben we natuurlijk wel gehaakt. Ik, Haakheld Sharina, laat dit keer het eindresultaat zien van de Autumn Leaves mini-CAL.

Misschien denk je na het lezen van de intro: huh, de Autumn Leaves CAL moet toch nog beginnen? Dat klopt! Tijdens mijn vakantie bracht ik een bezoekje aan Pera&Pasha in Pijnacker. De col lag toen net in de winkel als voorbeeld. Inmiddels ken ik de eigenaren Oscar en Cey best goed en ze vroegen mij of ik het leuk vond om de CAL te testen.

Normaal gesproken test ik geen patronen. Simpelweg omdat ik niet genoeg tijd heb om op tijd het project af te hebben. Ik wil dan niemand teleurstellen en daarom ben ik daar ooit mee gestopt. Dit keer dacht ik: waarom niet? Ik had nog vakantie en het is ook geen heel groot project. Kom maar op met het patroon, haha!

Wat ik erg leuk vind aan dit patroon, is dat het niet enkel een colsjaal is. Door het stuk eronder houd het ook de koud tegen. Tegenwoordig zie je ook weer veel van de trenchcoat achtige jassen die niet helemaal tot je dek dicht kunnen. Dan is deze col super handig!

Mijn kleuren

Ik wilde graag mint kleuren en daarom ging ik op zoek om de juiste kleuren te combineren van de benodigde garens. Uiteindelijk is dit mijn combinatie geworden:

 • Lammy Softfun in de kleur: 458
 • Lammy Chenille 6 in de kleur: 002
 • Scheepjes Twinkle in de kleur: 918
 • Durable Cosy in de kleur: 2137/mint

Garenpakket

Helaas kreeg ik later een berichtje dat de donker grijze chenille op dat moment niet leverbaar is. Daarom heeft Pera&Pasha een ander, ook super mooi, mint pakket samengesteld. Deze kun je HIER zien of bekijk HIER alle pakketten. Wellicht is ‘mijn’ mint combinatie inmiddels wel mogelijk, maar dat zou je aan/in de winkel kunnen vragen πŸ™‚

Haken, haken, haken…

Ik ben diezelfde middag/avond begonnen met haken. Door het gebruik van haaknaald 7 mm schiet het lekker op. De volgende dag heb ik ook nog aardig wat uurtjes gehaakt. Het haakwerk is die dag wel afgekomen en ik heb toen de draadjes afgehecht. Ik denk dat ik er in totaal ongeveer 12 uur mee bezig ben geweest.

Ik heb tijdens het haken Netflix aangezet, maar je moet tussendoor wel even opletten en tellen voor de meerderingen. Die zie je, gelukkig, wel goed ondanks het fluffy garen. Als je door een cliffhanger de tel kwijt bent, kun je in ieder geval de steken nog tellen, haha!

Patronen

Ik heb het patroon overigens iets groter gemaakt door meer steken op te zetten. Ik krijg ‘m daardoor heel makkelijk over mijn hoofd en hij zit wat ruimer bij mij nek. De Autumn Leaves is een mini-CAL. Je haakt in twee weken deze col. Het eerste deel zal op woensdag 26 september online komen. Je kunt het patroon gratis downloaden op Pera&Pasha.nl

β€”

Kijk jij naar de televisie of naar series tijdens het haken? Ik zou het leuk vinden als je het met mij deelt in de reacties hieronder! πŸ˜€

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Sharina #58 – Autumn leaves mini-CAL”

 1. Hey Sharina,
  Wat een leuke col. Lekker warm (keek net naar de temperatuur hier in het oosten, 5 graden *ughhhh*) Ik kijk graag tv tijdens het haken. Het liefst iets waar ik niet heel erg intensief naar hoef te kijken, zodat het haken dan wat makkelijker gaat. haha.
  Fijne dinsdag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  Geliked door 1 persoon

  1. Hi Emily,

   Dankjewel, lief! 😘 Hij is zeker lekker warm en dat is erg fijn nu het zo koud aan het worden is πŸ€— Brr wat een temperatuur vandaag!

   Heerlijk he tomeloos haken en tv kijken 😊 Oh en dat is heel herkenbaar, haha!

   Fijne avond 😘

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s