Bezige vingers

De bezige vingers Monique #67 – Sunny zomer shawl

Deze week in de ‘bezige vingers van Monique’ staat de shawl centraal, die ik haakte naar een kooppatroon van Ingrid @sunny designs. Een echt zomers project! En shawls heb je nooit genoeg tenslotte, haha!

Zelf noem ik deze shawl ‘de snoepjes shawl’ omdat ik de wolletjes die ik voor dit project had gekocht net snoepjes vind, door de talrijke kleurtjes en het snelle kleurverloop. Het garen is van het merk Adriafil en bestaat uit 52% lana merino wol extra fine en 48% katoen. Ik kocht deze wolletjes bij het Koperdraadje in Alblasserdam. Onze buurtsuper zoals ik deze leuke winkel altijd noem 🙂

Haken in de zon

Ik had het patroon uitgeprint. Dat is iets dat ik eigenlijk altijd doe, want persoonlijk vind ik het fijner als ik precies kan bijhouden waar ik ben gebleven in een patroon. Ik gebuik daarvoor van die zelfklevende plakkertjes, te koop bij de Action.

Het patroon is duidelijk uitgeschreven en met foto’s erbij is het voor elke haakster goed te doen ook voor de beginners onder ons. Ik heb dit patroon gehaakt met haaknaald 4,5 mm zodat de shawl lekker soepeltjes valt.

Haakte heerlijk weg

Ondanks dat ik nog genoeg projecten had liggen, die eigenlijk voorrang hadden, was ik niet meer te stoppen. Als je dan eenmaal in die flow zit, wil je gewoon door. Het kleurverloop zien, het patroon zien vorderen etcetra.

Snoepjes

Hoe verder ik haakte, hoe meer ik de ‘snoepjes’ kleuren zag ontstaan. Degene die ons al een langer tijd volgen weten denk ik wel, dat ik eigenlijk helemaal niet zo veel met deze ‘snoepjes’ kleuren haak. Eigenlijk qua kleuren en zeker voor een shawl pak ik al gauw naar de meer donkere tinten en/of zelfs zwart. Hoe verder ik kwam met het patroon, hoe meer ik dacht: “Zal ik dit ooit wel gaan dragen?” Ik heb het haakwerkje zelfs een tijdje weg gelegd. Zo van: als ik daarna weer oppak en zie word ik vast weer vrolijker, haha! Nou niet echt dus!

Conclusie

Het patroon is super leuk om te haken, ècht! dus daar lag het absoluut niet aan. Ook niet aan het wolletje. Het is niet echt mijn ding. Ik wilde de shawl snel afmaken zodat ik kon zien hoe hij stond. Nou ook daar is niets mis mee, want hij staat heel leuk, haha! Dus de conclusie is dat het gewoon aan mij ligt. Kan toch gebeuren hè? Jullie zullen dat vast ook wel eens hebben gehad. De shawl is ook niet zo groot geworden, maar persoonlijk vind ik dat met een zomer shawl ook niet zo erg. Het is immers voor de wat frissere dagen bedoeld om even om te slaan. Het materiaal is Adriafil Duo Plus kleur nummer 50. Ik heb totaal zes bollen gebruikt.

  • Wil je dit patroon ook aanschaffen? De shawl is te vinden in de Etsy shop van Ingrid – Sunny Designs.
  • Op foto nummer 4 zie je paarse rondjes liggen. Deze rondjes zijn voorzien van nummers die corresponderen aan de haaknaald nummers. Je kunt het rondje samen met een steekmarkeerder aan je werkje vast maken, zodat je altijd weet met welke haaknaald je op dat moment bezig bent. Deze zijn oa te verkrijgen bij CuteDutch.

Heb jij ook wel iets gehaakt waar je niet heel blij van werd? Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

Een gedachte over “De bezige vingers Monique #67 – Sunny zomer shawl”

  1. Hallo Antiena
    De meesten tassen heb ik niet volgens patroon gehaakt. Op facebook is er een groep die Ah shop tas heet en daar staan de standaard maten aangeven😊
    Lieve groetjes HH Monique

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s