Patronen

Gratis haakpatroon: ‘Foute Kersttafel’

Het is alweer een hele tijd geleden dat we de Knit&Knot bezochten. Daar gingen we ook langs Yvonne van Huisje van Katoen. Geen idee hoe we erop kwamen, maar het ging over kersthaakwerkjes. Al snel kwamen er vele ideeën en zat mijn hoofd vol inspiratie. Ik ging naar huis met drie bollen Brabante in het groen, rood en wit. Vandaag presenteer ik jou de Foute Kersttafel!

Al snel ging ik aan de slag. Het idee voor deze super foute placemat is zo’n slinger met sneeuwballen die in een kerstboom hangt. Daarom loopt de witte draad mee, maar als je dat niet mooi vindt, leg ik ook een andere manier uit.

Het kerstbroekje was al een heel concreet idee dat ontstaan is bij de Knit&Knot. Eerst als applicatie, maar dit leek mij nog veel leuker!

Garens

Voor de groene placemat en 1 bestekbroekje heb ik de volgende garens gebruikte:

  • Ongeveer 180 gram Brabante Yucca groen
  • Ongeveer 50 gram Brabante rood
  • Ongeveer 50 gram Brabante sneeuwwit

Het benodigde garen kun je bestellen bij Huisje van Katoen (klik hier)! Je kunt, na het maken van de groene placemat, nog een exemplaar haken met rood als hoofdkleur, groen voor de accenten en wit voor de sneeuwballen.

Haaknaalden en benodigdheden

Uiteraard staan de haaknaalden en benodigdheden ook in het patroon, maar ook hieronder even een handige opsomming:

  • Haaknaald 6 mm
  • Haaknaald 5 mm
  • Steekmarkeerder
  • Stopnaald
  • Schaar

Het gratis haakpatroon

Het haakpatroon is in samenwerking met Huisje van Katoen. Eigenaresse Yvonne was zo lief om het garen te sponsoren, dankjewel! 😘

Dan nu het gedeelte waar je waarschijnlijk op gewacht hebt. Ik weet dat veel mensen het liefst een patroon op papier gebruiken. Daarom heb ik een PDF-versie gemaakt om te printen en om op te slaan. Dit bestand kun je eenvoudig downloaden: KLIK HIER!

Heel veel haakplezier! 🌲


Nog één dingetje voordat ik dit bericht ga afsluiten…

Ik heb in het verleden vaak de vraag gekregen of gratis patronen gedeeld mogen worden. Op alle eigen patronen van De Haakhelden berust auteursrecht/copyright. Ik heb het patroon voor de Foute Kersttafel gratis beschikbaar gesteld zodat je deze voor eigen gebruik kunt downloaden en haken. 😊 Het is daarom niet toegestaan dat het patroon voor commerciële doeleinden wordt gebruikt of wordt verkocht.

Zonder toestemming mag het PDF-bestand van het patroon niet worden gedeeld op andere website’s en/of Facebookgroepen. Uiteraard mag je wel linken naar dit blogbericht, super leuk zelfs! 🙂 Ik hoop dat het een beetje duidelijk is en mocht je hierover nog vragen hebben of ergens toestemming voor willen vragen, neem gerust contact op via haakhelden@gmail.com!


Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

6 gedachten over “Gratis haakpatroon: ‘Foute Kersttafel’”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s