Review

Review: Papatya Angora Cake

Begin december kwam dit wolletje op ons pad: de Papatya Angora Cake. Een pluizige bol met een langzaam kleurverloop. We hebben beiden dit garen getest en vertellen je er graag meer over!

Begin december besloten we de auto in te stappen naar Pijnacker. Zoals je wellicht weet is daar Pera&Pasha gevestigd wat voor ons inmiddels geen onbekend adres meer is, haha! Eigenlijk kwamen we voor heel andere wolletjes, maar vooraan in de winkel lagen deze ‘cakes’.

Nog voordat we de eigenaars Oscar en Cey hadden begroet, hadden we allebei al een bol in onze handen, oeps! Dat is toch een beetje de magie van garens om te ‘aaien’. Je MOET er gewoon aan voelen. Of zijn wij de enige die dit hebben?

Oscar en Cey vroegen aan ons of we het leuk zouden vinden om allebei een bol van het garen te testen. Uh, ja natuurlijk! Wij vinden het altijd super leuk om nieuwe garens te testen, maar we vinden het belangrijk om altijd eerlijk naar jullie te blijven. Onze mening zal niet veranderen als we iets hebben gekregen.

Dat gezegd hebbende, laten we nu overgaan op het review gedeelte, haha! Sharina koos voor de kleur ‘Woods’ met groen en bruin. Monique koos voor de blauwe variant die ‘Deep Ocean’ heet.

Algemene gegevens op het label

 • 20% wol met 80% acryl
 • Aanbevolen naalddikte voor haken: 2 tot 4 mm
 • Gewicht: 200 gram
 • Looplengte: ongeveer 1100 meter
 • Met de hand te wassen op 30 graden

Dit zijn dus de belangrijkste kenmerken. Wat ons opviel, was de enorme lange looplengte. Daar ben je wel even zoet mee, haha! Het voelt ontzettend zacht aan en prikt bij ons niet. Er zit wol in de draad en het is daarom niet geschikt voor mensen met een wolallergie.

Eerste indruk

Als je naar de bol en de draad kijkt, zie je dat het een ietwat pluizig effect heeft. Tijdens het haken krijg je niet of nauwelijks van die pluisjes op je kleding. Het tweede wat ons opviel is de dikte van het garen. Hoewel we om ons heen heel veel chunky bollen zien, is deze Papatya cake vrij dun. Daar moet je wel van houden. Haken met een dubbele draad is zeker mogelijk, maar dan krijg je niet het mooie kleurverloop.

Haakheld Sharina

Sharina koos voor de #warmewinterdoek van Tante Setje. Klik hier voor kooppatroon, onderaan de pagina staat hoe je het patroon kunt bestellen. Aangezien Sharina vrij strak haakt, koos zij in eerste instantie voor haaknaald 4 mm, maar heeft toch weer uitgehaald. Ze is op 3,5 mm opnieuw begonnen. Hierdoor is de sjaal mooi gesloten.

Haakheld Monique

Monique koos voor de granny driehoekssjaal. Op internet zijn vele gratis beschrijvingen hiervan te vinden, zoals deze werkbeschrijving met video. Aangezien Monique heel erg los haakt, gebruikte ze naald 3 mm.

Conclusie Papatya Angora Cake

We moesten er allebei wel even ‘inkomen’. Maar toen we de slag te pakken hadden, maakten we allebei enorme meters. Het haakt heerlijk, maar je moet wel even wennen aan de draad. Ook enorm fijn: je steekt niet makkelijk door de draad heen. De looplengte van elke kleur is heel lang. De verloop van de kleuren is daarentegen niet super lang. Aangezien de kleuren zo dicht bij elkaar liggen, gaf het bij onze sjaals een heel mooi effect.

Kleurverloop bij Haakheld Monique

Tot slot komt dan het prijskaartje. De Papatya Angora Cake kost €9,95. Dit is, in tegenstelling tot veel andere cakes, veel lager in de prijs. Desalniettemin krijg je er wel een kwaliteitsgaren met heel veel meters voor terug.

Als je alles bij elkaar optelt, zouden wij het garen zeker aanraden. Zeker als je graag met een cake werkt en wat dunnere garens fijn vindt. In totaal zijn er acht kleurvariaties verkrijgbaar. Je kunt het garen kopen in de winkel en webshop van Pera&Pasha.

——

Werk jij graag met garencakes? We vinden het leuk als je jouw mening met ons deelt in de reacties hieronder!

Lieve groetjes,

Monique en Sharina

Advertentie

6 gedachten over “Review: Papatya Angora Cake”

 1. Mooie review zeg. Zou zo zo’n mooie bol kopen, maar ik probeer mij echt aan mijn geen garen kopen voornemen te houden haha. Ik werk super graag met garencakes. Anderhalf jaar geleden kreeg ik zomaar een hele doos met garencakes opgestuurd uit Amerika, door iemand die iets voor een ander wilde doen. Echt heel gaaf was dat. ik ben dol op cake garens haha. Deze hou ik zeker in gedachten.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s