Bezige vingers

De bezige vingers Monique #69 – Emma- Het engeltje

Deze week in de ‘bezige vingers van Monique’ wil ik jullie vertellen over de tuimelaars Sophie & Emma. Beide zijn een ontwerp van Esther eigenaresse van de winkel Atelier Bonita-Loka in Wagenberg. Maar Emma was liefde op het eerste gezicht ♥

Het hertje Sophie hebben jullie waarschijnlijk al langs zien komen op onze facebookpagina 🙂 Voor degene die het toch gemist hebben, nog even de foto van dit schattige hertje ook hier op ons blog ♥ Ik heb het met veel plezier gehaakt en noem haar nog steeds Bambi, hihi!

EMMA

Ondanks dat ik al Esther haar tuimelaar ontwerpen heel schattig vind, werd ik toch wel het meest verliefd op het engeltje Emma. Helaas kon ik het haakpakket nog niet direct meenemen, toen ik bij Esther in haar winkel was, want het patroon moest nog uitschreven worden. Ze was dus ‘vers van de pers’. Ik plaatste natuurlijk wel gelijk een pre-order, haha!

Haakpakket

Alle benodigdheden zitten in het haakpakket. Ondanks dat ik vrijwel meteen begon met haken, heeft het toch nog even geduurd voordat ik het engeltje af had. Het moeilijkste vind ik persoonlijk altijd om de juiste uitstraling te krijgen. Met name het borduur gedeelte. Het mondje en de oogjes. Daarnaast was ‘het haar’ met de diverse strikjes dit keer ook best een uitdaging. Blijft een gefriemel zoals de meeste haaksters zeggen, haha! Maar het moest en zou lukken. Vandaar dat ik het meestal toch uitstel om er aan te beginnen. Des te blijer ben ik dan dat het na een paar uur toch gelukt is. Ja een paar uur, ja je leest het goed, een paar uur, haha! Maar het eindresultaat vind ik zo schattig geworden. Ze schittert inmiddels tussen al de lichtjes door het garen van Rico Design – creative bubble. Wat echt een schitterend effect geeft, letterlijk.

SPECIAAL

Engeltje Emma heeft voor mij nog een extra betekenis. Een paar geleden haakte ik al eens twee engeltjes naar een patroon van Christel Krukkert. In de handjes een ‘mandje; voor een waxine lichtje. Mijn moeder vond die engeltjes altijd gewéldig en elk jaar met Kerst, als ze weer tevoorschijn kwamen, en die twee stonden te schitteren in mijn huiskamer, genoot ze ervan. Ik weet zeker dat ze vanaf boven meekijkt en knipoogt naar engeltje Emma♥

Heb jij ook iets speciaals met engeltjes? Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Monique #69 – Emma- Het engeltje”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s