Inspiratie

Inspiratie: zeven gratis haakpatronen

Als we patronen zien waar we enthousiast van worden, slaan we die altijd op. We willen graag een paar pareltjes met jullie delen. Normaal gesproken werken we met thema’s, maar vandaag is het een lekkere mengelmoes aan projecten. Ze hebben allemaal één ding gemeen: het zijn allemaal gratis patronen in het Nederlands. 

inspiratie haken haakhelden

Zit je er klaar voor? Hieronder delen we de zeven gratis Nederlandse haakpatronen van verschillende ontwerpers. Elke afbeelding is een directe link naar het patroon, maar ook in de tekst staan steeds de linkjes vermeld.

Flamingo wandhanger van Gehaakt door Marijtje

Bron: http://www.gemhaaktdoormarijtje.blogspot.com

Bij Gehaakt door Marijtje zagen we deze super schattige wandhanger met een ingehaakte flamingo. Eigenlijk is alles met flamingo’s leuk, maar dit is toch wel echt een eye-catcher aan de muur! Naast een werkbeschrijving zit er ook een pixelpatroon bij.

Klik op de afbeelding of op DEZE LINK om naar het patroon te gaan!

 

One hot summer beachbag van Happy in Red

Bron: http://www.happyinred.blogspot.com

Het lijkt inmiddels al voorjaar en wie weet zal ook de zomer wel vroeg haar intrede doen. Je kunt er dan maar beter vroeg bij zijn, toch? Daarom hebben we in dit overzicht ook al de strandtas ingevoegd die de naam heeft ‘one hot summer beachbag’. Het ontwerp is van Happy in Red.

Klik op de afbeelding of op DEZE LINK om naar het patroon te gaan!

 

Cadeauzakjes van CutiePie Designs

Bron: http://www.treasurycreations.blogspot.com / CutiePie Designs

Wat een kleurrijke foto! Dan krijg je toch gelijk zin om deze zakjes te haken? Dit patroon is ontworpen door CutiePie Designs. Leuk voor traktaties op school, voor een verjaardag of wellicht voor de gasten op een bruiloft. Je kunt met deze leuke cadeauzakjes alle kanten op.

Klik op de afbeelding of op DEZE LINK om naar het patroon te gaan!

 

Comfy deken van Happiness with Yarn

Bron: http://www.happinesswithyarn.com

Dekens haken kan het hele jaar. Begin 2018 zagen we het leuke patroon van de comfy deken bij Happiness with Yarn. Met haaknaald 7 mm ben je ook nog eens snel klaar. Ook heel erg fijn: je kunt deze deken ook haken terwijl je tv-kijkt!

Klik op de afbeelding of op DEZE LINK om naar het patroon te gaan!

 

#zachtestrepensjaal van Tante Setje

Bron: http://www.tantesetje.blogspot.com

Ondanks de zonnige dagen wilde we ook een sjaal met jullie delen. Het is toch erg fijn om tijdens de koude ochtenden en avonden een sjaal om te kunnen slaan. De #zachtestrepensjaal van Tante Setje is lekker wollig, maar ook luchtig door het gebruikte alpaca garen. Je kunt met het patroon de sjaal zo breed en lang maken als je zelf wilt. Ook kun je helemaal losgaan met kleuren en strepen of juist voor een heel rustig geheel gaan. Het haakpatroon is steeds een herhaling waardoor je ook dit een tomeloos haakproject is.

Klik op de afbeelding of op DEZE LINK om naar het patroon te gaan!

 

Kussen Wendy van Wendy’s Mhaaksels

Bron: http://www.wendysmhaaksels.blogspot.com

Moeten we hier nog veel aan toevoegen? Het is gewoon een super mooi kussen met een prachtig bloemenpatroon. We zagen dit kussen ook op de Handwerkbeurs op de stand van Huisje van Katoen en het is gewoon een pareltje! Het ontwerp is van Wendy’s Mhaaksels en ze heeft het patroon gratis beschikbaar gesteld op haar blog.

Klik op de afbeelding of op DEZE LINK om naar het patroon te gaan!

 

Diamant deken van Created by Carolien

Bron: http://www.createdbycarolien.blogspot.com

Created by Carolien heeft deze prachtige diamant deken ontworpen. Het patroon is voor een babydekentje, maar je kunt met deze werkbeschrijving ‘m eenvoudig groter maken. Het voorbeeld is gehaakt op haaknaald 5 mm. Door de aanwijzingen in het patroon kun je de deken ook haken met een kleinere haaknaald en een acryl garen of katoen.

Klik op de afbeelding of op DEZE LINK om naar het patroon te gaan!

 


Heb jij favorieten in dit lijstje zitten? We zouden het erg leuk vinden als je dat met ons wilt delen in de reacties hieronder! 😊  Als jij nog een ander leuk gratis Nederlands haakpatroon kent, laat het ons dan zeker weten in de reacties.

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina & Haakheld Monique

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s