Nieuws

Haakhelden bezoeken: Handwerkbeurs Zwolle

We hebben al veel beurzen bezocht, maar op de Handwerkbeurs in Zwolle waren we nog nooit geweest. Afgelopen zaterdag stapten we in de auto voor een lange rit naar het oosten van het land. We delen vandaag graag het verslag van onze dag met jou.

We hadden de Handwerkbeurs nog nooit bezocht, omdat het best wel een eind rijden voor ons is. Al veel mensen hebben we over dit evenement gehoord en we besloten naar deze editie te gaan. Je zult begrijpen dat ons wekkertje lekker vroeg ging.

De kilometers gingen snel voorbij. Voordat we er erg in hadden, zagen we Zwolle al op de borden. Na een keurige rit van 1,5 uur zouden we mooi op tijd zijn. Helaas bleken veel meer mensen naar de IJsselhallen te bezoeken. Het resulteerde in een file van ruim een half uur naar de parkeerplaats. Ondertussen kwam het toepasselijke liedje ‘Duurt te lang’ van Davina Michelle voorbij op de radio, haha!

Eindelijk konden we de auto uit en de benen strekken in de zon. De ingang was nog enkele meters verwijderd. De rij voor de kassa was erg kort. We konden onze weg naar gezellige praatjes en wolletjes dus snel gaan beginnen.

Onze eerste stop

In Zwolle zit een handwerkwinkel genaamd ‘Rits in’. Vooraf hadden we al gezien dat ze op zaterdag in de middag Tante Setje en in de ochtend MaRRose te gast hadden. Ze stond met de prachtige Ursula sjaal. Wat was het weer gezellig om Marianne te zien!

Halverwege het volgende gangpad kwamen we Tante Setje zelf al tegen. Wat een toeval! De #vrolijkestrepensjaal, een nieuw ontwerp, had ze al om. Deze kun je hier zien. We hadden Liset voor het laatst gezien op de KreaDoe en ook met haar moesten we natuurlijk wel even bijkletsen.

We beginnen achterin

Meestal beginnen we achterin, omdat het daar dan relatief rustig is. Heel veel anderen dachten hetzelfde, maar het was een prettige drukte. We hebben eerder al online gezellig contact gehad met Marrôt Design. Haakheld Monique heeft een schattig tasje van haar gehaakt. We hadden haar echter nog nooit persoonlijk ontmoet.

Ze stond in de achterste hal en we hoefde ook niet lang te zoeken voordat we de eerste schattige koppies van haar ontwerpen zagen boven de hoofden van de mensen. Wat was het druk bij de kraam! We wisten niet hoe Mary eruit zou zien. Toen ze ons zag herkende ze ons gelijk van de foto’s op ons blog. Hoe leuk!

We hebben gezellig gekletst en wat is ze lief! We gingen niet met lege handen naar huis, hihi! Mary heeft heel veel mooie patronen dus het was nog lastig kiezen. Uiteindelijk zijn we gegaan voor hond Lilly en de breiende kippen Pien en Fien. Liefde op het eerste gezicht en dus ook klikken op de links, op eigen risico, haha!

Gluren bij de buren

Direct naast Mary stond een andere oude bekende van ons. Rianne van RiannesHaaksels. Wij leerde haar kennen tijdens de allereerste editie van de Knit&Knot! Wellicht ken jij Rianne van de prachtige tassen die ze ontwerpt.

Bij het zien van de stand werd Sharina opnieuw verliefd op de Mochila tassen. Rianne heeft een boek uitgebracht met alle technieken erin. Haakheld Sharina besloot, na een enorm mislukte poging in het verleden, ervoor te gaan en nam alles mee voor de kleine zandloper tas (links op de onderstaande foto). Volgens Rianne is die echt geschikt voor de beginnende mochila haakster. We kregen ons tasje en nog een berg tips waar Sharina binnenkort mee aan de slag kan!

Na nog wat rondsnuffelen langs andere kramen, begonnen onze magen toch wel wat te knorren. Er was veel te kiezen bij de ‘catering’, maar een ouderwets broodje kroket is altijd goed, haha! Nog een lekkere cappuccino erbij en ijsthee, hmm.

Inspiratie

Nadat de buikjes weer gevuld waren, gingen we door. We liepen de stand van Huisje van Katoen al snel tegen het lijf. Wat is dat toch een heerlijk gezicht; al die grote, klossen garens. Er was een hoekje ingericht als een soort mini woonkamer. Een prachtig okergeel vloerkleed, een kussen op de stoel en planten in macramé hangers. Het was een knus geheel.

Er lagen vele voorbeelden van projecten wat je met het stoere garen kunt haken. Dit soort stands zorgen altijd dat je met nóg meer inspiratie naar huis gaat. Zo heeft Wendy Mhaaksels dit prachtige kussen ontworpen met twee bollen Brabante. We proberen nooit te lang op een stand te blijven hangen, maar dat is erg moeilijk als er zoveel leuke dingen te zien zijn en het gezellig is, haha!

Rugzak vol gehaakte tulpen

We waren nog steeds in de achterste hal en de tijd ging heel snel voorbij. Daarom besloten we toch iets doelgerichter naar de stands te zoeken. Tot nu toe waren we een soort van aan het slingeren tussen de gangen, haha!

We wilden graag nog even een bezoek brengen aan CuteDutch waar het nieuwe boek ‘Slaapvriendjes haken‘ die week gelanceerd is. We wilden natuurlijk wel een exemplaar mee naar huis nemen.

De stand was best breed en je kon er goed doorheen lopen en snuffelen tussen alle items. Zo zagen we ook de CAL voor Pasen. Deze Paashaas heeft tulpen in zijn rugzak, schattig!

Het nieuwe boek werd nog even gesigneerd en Sharina pakte het 4-in-1 patroon voor de eenhoorn, ezel, paard en zebra nog even mee. Met één patroon kun je dus vier verschillende diertjes haken. Toen was het weer tijd om verder te gaan.

De tijd ging erg snel, want tussendoor kwamen we super veel mede-instagrammers en haaksters tegen. We hebben zo veel mensen gezien en ontmoet dat het bijna onmogelijk is om iedereen apart te benoemen. Maar wat hebben we genoten van al die gezellig gesprekken!

Preview bij Wolplein

We liepen terug naar het eerste gedeelte van de eerste hal. Onderweg keken we nog snel even bij de stands van Durable en Yarn and Colors. Bij laatstgenoemde zagen we dit toffe, gebreide vest.

Tussendoor kwamen we ook nog langs de stand van Wolplein. Ze lieten ook alvast hun nieuwe editie van de Droomdeken CAL zien. Op de foto hieronder zie je aan de linkerkant een klein stukje van de deken. Het garen lag er volop, maar ook hier bleek ‘tijd’ uitverkocht te zijn, haha!

Even overschakelen naar Duits

Na deze onderbreking vervolgde wij onze toch naar het begin. Daar stond, zo bleek na het stellen van onze vraag, een Duitse stand met hele leuke kitjes om bijvoorbeeld steekmarkeerders te maken. We kregen een uitleg, in het Duits, en volgens de eigenaresse was het “nicht so schwierig.” Oftewel: niet zo moeilijk. Ze liet zien wat de bedoeling was en we gaan zeker snel met de pakketjes aan de slag!

Doe mij de alpaca maar!

Een tijdje terug had Sharina de alpaca pakketten van Anja Toonen al gezien. Het was slechts enkele stappen om bij de Haakpret stand te komen. Ze hoopte dat de schattige diertjes er zouden staan. En ja hoor, daar waren ze! De man in de stand legde ons uit welke verschillende pakketten er waren en liet ook de verschillende pluizige garens zien. Je voelt het denk ik al aankomen… We gingen weg met de schattige roze alpaca, maar ook met de kippen eierwarmers.

We hadden nog een paar stands te gaan. We wisten dat Stip&Haak er was. Ze heeft de laatste tijd veel nieuwe ontwerpen en aanpassingen gelanceerd. Die schatjes wilden wij wel even meenemen ehm… ik bedoel ontmoeten, haha!

Volgens mij kunnen wij sneller kopen dan dat we haken, haha! We hadden al heel wat inspiratie (en materialen) verzameld en toen kwamen we bij Heriët aan. De panda op de foto hierboven is een aanpassing. Het originele patroon, waarvan de panda is afgeleid, is van de lieve wasbeer die je hieronder ziet.

Weer een tasje erbij..Oeps! Voorlopig kunnen we wel vooruit, toch? Nou Sharina wilde nog even langs de stand van de YLA box. Voor wie het nog niet kent. In het kort is de YLA box een doos met garens, een exclusief patroon, alle andere benodigdheden en leuke extraatjes. Je kunt een abonnement nemen, maar ook eenmalig een box bestellen.

Sharina had gelezen dat er een speciale beurseditie was en ze wilde graag wat meer erover weten. We hadden een heel leuk gesprek met een medewerkster en die legde alles rustig uit en we kregen een folder te zien met de kleuren die in de beursbox zitten. Maar welk project zit erin? Dat wisten we niet, maar Sharina besloot ervoor te gaan en nam ‘m mee.

De YLA beursbox uitpakken!

Thuis besloot ze om haar box uit te pakken voor dit verslag. Dan kunnen jullie gezellig meekijken wat er allemaal in zit. Je kunt de video hieronder bekijken.

Wordt de video niet goed weergegeven? Klik dan hier om de video op YouTube te bekijken. Het filmpje is gisteravond al online gegaan. Wil je liever als eerste onze video’s zien? Abonneer dan ons kanaal. Dit is gratis en je bent altijd als eerste op de hoogte! Via deze link kom je op ons kanaal. Klik dan op de rode knop met ‘Abonneren’.


Dat was een behoorlijk verslag, maar we vinden het super leuk dat je ‘m hebt gelezen!

We zijn erg benieuwd of jij de Handwerkbeurs hebt bezocht en wat jij ervan vond? Laat ons zeker jouw mening en beleving weten in de reacties hieronder, maar natuurlijk ook als je niet bent geweest! 🙂

Lieve groetjes,

Sharina en Monique

Advertentie

11 gedachten over “Haakhelden bezoeken: Handwerkbeurs Zwolle”

 1. Klinkt als een heerlijk bezoek! Ik had het er al met mijn moeder over dat we toch ook maar eens naar de beurs in Zwolle moeten gaan volgend jaar, ondanks dat het zo’n eind is. Jullie verslag bevestigt dat wel, want het klinkt alsof er heel veel leuke dingen te zien zijn!

  Like

  1. Hi Sylvia,
   Het was zeker een heerlijk bezoek! Er is nog zoveel meer te zien, maar helaas kunnen we niet alles benoemen in het verslag. Het was best een eindje rijden, maar het was het zeker waard! Ik kan zeker aanraden om een keer de lange toch te maken. Wij wisten niet wat we konden verwachten, maar het is zeer divers qua garens, maar ook heel divers qua hobby’s.

   Fijn weekend!

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 2. Wat een leuk verslag hebben jullie geschreven! Ik heb ook genoten van de beurs en super leuk om jullie eens gezien en gesproken te hebben! X

  Like

 3. Grappig dat andere bezoekers voorak voor de handgeverfde gaens komen. Terwijl jullie het hebben over de standaarden. Leuk verslag. Maar van mij had het in delen gemogen. Dus meerdere kleine verslagen.

  Like

 4. Hey Sharina,
  Wat leuk dat jullie naar de handwerkbeurs zijn geweest. Ik ga elk jaar (sinds 2014) met mijn moeder en kijk er altijd het hele jaar naar uit. Dit jaar was zeker geen teleurstelling. Ik kocht maar liefst 5 strengen handgeverfd garen. En nog wat dingetjes. Mooi verslag heb je gemaakt met mooie foto’s.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

 5. Hey Sharina,
  Ik ben ook met mijn moeder naar de handwerkbeurs geweest. Was zo leuk. We gaan elk jaar, sinds 2014 haha. Ik ben echt super blij met mijn aankopen. Leuk verslag heb je gemaakt en mooie foto’s. Ben benieuwd naar jullie projecten. Ik heb zelf ook een verslagje gemaakt op mijn blog :-D. Kocht vooral handgeverfd garen, 5 strengen maar liefst haha.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

  1. Hi Emily,
   Aww lief! Dankjewel 😘 Klinkt super gezellig! Voor ons was het de eerste keer en ik vond het een erg leuke beurs. Veel keuze voor ieder zn hobby en ook grote diversiteit binnen het handwerken 🤗

   Ga straks even je blog lezen 😊 Ben heel benieuwd naar je aankopen!

   Fijne avond 😘

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s