Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #62 – Paaskuikentje

Amigurumi ontwerpster Rokiki volg ik al heel lang op Instagram. Het was er nog nooit van gekomen om iets van haar te haken. Een paar weken geleden deelde ze haar ‘Easter Chick’. Je kunt wel raden waar dit blogbericht over gaat, haha! Uiteraard werd ik verliefd en heb ik ook het schattige paaskuikentje gehaakt.

De patronen van Rokiki zijn geschreven in het Engels. Op zich heb ik hier geen enorme moeite mee, maar toch vind ik Nederlandse patronen fijner. Hebben jullie dat ook? Aangezien de ontwerpsters uit België komt, besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en een privé-berichtje te sturen. Wellicht komt er heel toevallig nog een Nederlandse versie aan.

We hebben een heel gezellig gesprek gehad via de chat op Instagram en Kristel, zoals Rokiki in het echt heet, bood aan om het patroon te vertalen. Hoe lief! Binnen een paar uur stond de vertaling al in haar Etsy shop! Als je hier klikt, kom je direct bij het paaskuiken. Diezelfde avond ging ik op zoek naar wolletjes, haha!

Wolletjes uitzoeken

Ik besloot voor het garen ‘Stonewashed’ te gaan van Scheepjes. Ik heb lang gezocht of ik nog een restje wit had voor de eierschaal, maar dat zat niet in mijn collectie, haha! Tijdens mijn zoektocht in de wolkast kwam er letterlijk een wit bolletje naar voren gerold. Dit wolletje wilde denk ik echt heeeeel graag gebruikt worden en gooide zichzelf in de strijd, haha!

Kleuren

Met Pasen denk je toch vaak aan geel of aan pastelkleuren. Ik koos juist neutrale kleuren voor de basis en daarbij dan een felle groen en oranje voor accenten.

 • Scheepjes Stonewashed Axinite (831) voor het lijfje, het hoofd en de vleugels
 • Restje Scheepjes Stonewashed Morganite (834) voor de snavel en de voetjes
 • Restje Scheepjes Stonewashed Fosterite (826) voor de sjaal
 • Yarn and Colors Charming Cream (002) voor de eierschaal

Ik gebruikte voor alles haaknaald 3 mm.

Franjes

Het patroon is duidelijk beschreven en haakt makkelijk weg. Ik denk dat ik drie dagdelen bezig ben geweest met haken. Het kuiken heeft een sjaaltje om. Ik besloot om hier wat kleine franjes aan te maken.

Ik werd verliefd op dit kuiken door de eierschaal. Dat vind ik het leukste element aan dit knuffeltje. Waarschijnlijk zag je het al op de foto’s hierboven, maar dit onderdeel zit los van de rest. Je kunt ‘m dus op het hoofdje zetten, maar jouw kuiken kan er ook in staan. Dat vind ik echt zo super schattig!

Heb jij al iets voor Pasen gehaakt?Ik zou het erg leuk vinden als je het mij wilt delen in de reacties hieronder! 😘

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Sharina #62 – Paaskuikentje”

 1. Hey Sharina,
  Wat een schatje zeg. Echt heel erg leuk gemaakt.
  Zelf ben ik bezig met eieren haken, van die simpele witte plastic eieren haak ik om met haakkatoen en een mooi patroontje.
  Fijne dinsdag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s