Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #63 – Fluffy omslagdoek voor de allerkleinsten

Het is alweer een maand geleden dat ik voor het laatst een ‘Bezige Vingers’ met je deelde. Maar ik heb weer een super leuk project om te laten zien. Uit het boek ‘Allemaal Pareltjes’ van Joke ter Veldhuis haakte ik de omslagdoek. Lees je mee?

Het boek ‘Allemaal pareltjes‘ staat vol met haakprojecten voor baby’s en kinderen en hun kamertjes. Toch wilde ik gelijk deze fluffy omslagdoek haken. Ik vond ‘m gewoon zo schattig! Joke gebruikt hiervoor Scheepjes Sweetheart. Dit is een dikkere, pluizige draad. Je moet echt op gevoel haken, want je ziet letterlijk geen steek, haha!

Ondanks de vele wolletjes die ik heb, had ik toevallig geen Sweetheart meer liggen. Naast effen kleuren is er nu ook een variant waarin het garen ietwat gemêleerd is. Dit wolletje heeft de naam Sweetheart Soft Brush gekregen. Dat leek me erg leuk als basiskleur van de omslagdoek, omdat het ook een ietwat stoer effect geeft.

Ik ben, na lang wikken en wegen, gegaan voor deze combinatie:

 • Sweetheart Soft Brush kleur 531
 • Sweetheart Soft kleur 19

Doordat je haaknaald 8 mm gebruikt, ben je redelijk snel klaar. Het werd voor mij een behoorlijk tomeloos haakproject. In het begin krijg ik altijd de zenuwen dat ik de steken niet zie, haha! Als ik eenmaal op gang ben, vind ik het relaxed om echt op gevoel te haken. In dit geval haak je tussen de steken uit de vorige toer. Dus je hoeft eigenlijk alleen even de ruimte tussen de twee steken te vinden.

Aangezien ik geen kinderen heb, moest ik even opzoeken wat de bedoeling van de capuchon is. Ik kon mij er nog even geen voorstelling van maken hoe dat eruit ziet en waar het precies voor dient 🙈 Gelukkig bestaat er zoiets als Google, haha!

Ik vind de omslagdoek echt heel leuk geworden! Alleen is altijd de vraag daarna: wat doe je ermee? Ik vind het super leuk om iets te haken voor kinderen en baby’s, maar ik ben zelf (nog) geen moeder. Dat is een van de redenen waarom De Haakhelden een Etsy-shop hebben geopend. Dus deze fluffy omslagdoek zal binnenkort te koop zijn! 😊


Wat doe jij met je haakwerkjes? Ik vind het super leuk als je het laat weten in de reacties hieronder! 🤗

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Sharina #63 – Fluffy omslagdoek voor de allerkleinsten”

 1. Hey Sharina,
  Wat een leuke fluffy omslagdoek. Heerlijk voor een kleintje. Ik haak vaak dingen voor mijzelf of voor mijn moeder. Soms een cadeautje maar voornamelijk voor mijzelf en mijn moeder.
  Fijne dinsdag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  Like

  1. Hi Emily,

   Dankjewel voor het lieve compliment 😘 Ah heerlijk om voor jezelf te haken, maar ook lief om dat voor je moeder te doen! 🥰 Zal ze vast super blij mee zijn! 🤗

   Fijne dag!

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s