Bezige vingers, Nieuws

Pre Summer CAL: de eerste drie schatjes

Op 11 mei bezochten we de Pre Summer Party bij CuteDutch. Dit was tevens de aftrap van de vijf weken durende amigurumi CAL. Inmiddels is het vierde patroon uitgekomen willen we graag even een update geven!

We laten jullie vandaag de eerste drie schatjes zien! De Crochet Along (CAL) bestaat uit vijf ontwerpen. Allemaal zijn ze ontworpen door iemand anders.

Alle patronen zijn gratis beschikbaar en uiteraard zullen we daar een link van plaatsen. CuteDutch heeft losse haakpakketten van elke amigurumi. Onder het kopje ‘Zelf toevoegen’ staat steeds een link naar het patroon. Bij elk ontwerp zullen we dus een directe link plaatsen naar het haakpakket waar ook het patroon te vinden is.

Stip het lieveheersbeestje

Het eerste patroon dat uitkwam, was van lieveheersbeestje Stip. Deze is ontworpen door Kristel van MyKrissieDolls. In het pakket zaten drie hele bollen Durable Soqs sokkenwol en een klein beetje wit en groen van het Jawoll sokkengaren van Lang Yarns. ‘Onze’ Stip is gehaakt door Haakheld Sharina met naald 2 mm.

Je zou met dit garen een heel leger aan Stips kunnen haken, haha! Je hebt complete bollen en je hebt niet super veel garen nodig per kleur. Wij vinden het wel fijn dat het hele bollen zijn, want dan weet je zeker dat je genoeg garen hebt. Ook van het wit en groen was nog over.

De speciale knoop heeft ze als een ‘stip’ op de vleugel genaaid. Het haakpakket en het patroon vind je HIER.

Vincent de vlieg

Het tweede insectenknuffeltje is ontworpen door Herriet van Stip&Haak. In het pakket zaten meerdere bollen Stonewashed en twee kleuren Riverwashed van Scheepjes om de vlieg te kunnen haken. Vincent de vlieg is gehaakt door Haakheld Monique.

Haakheld Monique heeft een losse hand van haken. Knuffels worden daardoor altijd een slag groter. Ook Vincent is iets groter uitgevallen. Normaal houden we niet zo van grote vliegen, haha! Maar Vincent is de uitzondering en extra knuffelbaar.

Monique heeft haaknaald 2,5 mm gebruikt. Als je een gemiddelde of vaste hand van haken hebt, kun je ook 3 mm gebruiken met dit garen. We hebben de kleine Stip en de grote Vincent bij elkaar gezet en wat een verschil is het, hé?!

Het haakpakket en het patroon voor Vincent de vlieg vind je HIER.

Woolytoons Rups

Tessa van Riet van Woolytoons heeft alle vele type amigurumi’s en ook andere type haakwerkjes op haar naam staan. Voor de Pre Summer CAL heeft ze deze schattige rups ontworpen! Haakheld Sharina heeft deze amigurumi gehaakt.

Voor de rups is er Scheepjes Cahlista gebruikt. Dit is een dikker katoen met een matte uitstraling. Hiervoor werd haaknaald 3,5 mm aangeraden en Sharina heeft dat ook aangehouden.

Voor het mandje en appels is er katoen en haaknaald 2,5 mm gebruikt. De appels heeft Sharina niet gehaakt. Die pasten door het grotere armpje niet meer in het mandje. Maar zo is ‘ie ook super schattige, toch?

Het haakpakket en het patroon vind je HIER.

Over de CAL

Inmiddels is het vierde patroon ook online gekomen. Dit is een zonnebloem met bijtjes ontworpen door Jessica Harmsma Wil je alvast een kijkje nemen? Klik dan even hier voor foto’s, het haakpakket en het patroon. Aankomende zaterdag komt het ontwerp van Stefanie, eigenaresse van CuteDutch, online. Als je ons verslag van de Pre Summer Party hebt gelezen, weet je al wat dit ontwerp is. 🙊

Garenpakket

Wij hebben van Stefanie het complete CAL-pakket met alle garens, de oogjes en de speciale knoopjes mogen ontvangen zodat we jullie er meer over konden vertellen. Dit pakket is nog steeds te bestellen. Haakheld Sharina heeft het pakket in een video uitgepakt en laat de volledige inhoud zien. We hebben de video nog even hieronder gezet mocht je ‘m gemist hebben. 🤗

Wordt de video niet goed weergegeven? Klik dan hier om de video op YouTube te bekijken. Wil je nooit een video missen? Abonneer dan op ons kanaal. Dit is gratis en je bent altijd als eerste op de hoogte! Via deze link kom je op ons kanaal. Klik dan op de rode knop met ‘Abonneren’.


Welk ontwerp is jouw favoriet? We vinden het super leuk als je het met ons deelt in de reacties hier beneden! 🤗

Lieve groetjes,

Sharina en Monique

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s