Bezige vingers

De bezige vingers Monique #73 – Lentesjaal Smile

In deze ‘Bezige vingers van Monique’ laat ik jullie het resultaat zien van mijn Lentesjaal ‘Smile’ naar een patroon van Linda. Bekend op Instagram onder de naam @ wolgelukjes en ze heeft ook haar eigen blog Trendy met Wol. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen 🙂

Patroon & boekjes

Linda heeft het patroon van de sjaal ontworpen voor het boekje ‘Pasen & Lente Haaksels’. Met de aanschaf van dit boekje ( € 8,95 ) steun je tevens het goede doel van Esther Vergeer Foundation. Het derde boekje is inmiddels al uit en in september komt deel vier. Het zijn echt hele leuke boekjes en wat ik altijd belangrijk vind: het goede doel!

Enfin terug naar de sjaal, haha! Over het patroon kan ik erg snel en duidelijk zijn. Het is écht zo leuk om te haken en het effect groots. Het is een makkelijke herhaling wat voor mij ook niet geheel onbelangrijk. Ik haak vaak af bij erg ingewikkelde en moeilijk te lezen patronen, haha!

Garen

Het garen wat ik heb gebruikt is een Egyptisch katoen Giza Più van het merk Borgo de Pazzi. De kleur die ik gebruikte, was nummer 1. Het garen is echt een aanrader voor deze luchtige zomersjaal. Het voelt erg soepel en is absoluut niet zwaar. Het zijn bolletjes van 100 grams met een looplengte van 250 meter. In totaal heb ik voor deze sjaal 3 bollen gebruikt. Gehaakt met haaknaald 4mm.

Wel of geen franjes?

Altijd stel ik de vraag aan mijzelf: wel of geen franjes? Bij een ander vind ik het altijd erg leuk, maar voor mijzelf doe ik ze er niet zo gauw aan. Bovendien vind ik het ook altijd een bewerkelijk klusje, haha!

Maar dit keer had het nog een reden. Ik moest er namelijk een nieuwe bol voor aanbreken. Ik had voor het project ook de effen Giza gekocht. Maar ik wilde deze effen wolletjes tóch liever ruilen voor wat anders. Ook weer een goede reden om terug te gaan naar Lia van ’t Koperdraadje die deze mooie wolletjes verkoopt, haha!

Resultaat

Dit model vind ik zelf heel tof. Enerzijds kun je hem omslaan zoals op onderstaande foto. Is het frisser dan is optie twee ook mogelijk (zie foto hierboven), omdat de sjaal een fijne lengte heeft en daardoor ook dubbel te dragen is.

Ondanks al mijn enthousiasme over deze sjaal én wolletjes gaat deze sjaal toch in de verkoop op de Haakhelden Shop. Het bolletjes bleek tijdens het haken toch ook wel veel lila in zich te hebben. Dat is altijd moeilijk te zien als het wolletje nog een bol is. Het effect is heel tof, maar het is niet echt mijn kleur. Maar dat is dan ook echt de enige reden. Het patroon ga ik zeker nog een keer haken.

De speciale uitgaves ten behoeve van de Esther Vergeer Foundation zijn te koop in de webshop van de stichting, op Bol.com of bij Freubelweb.


Heb jij deze boekjes ook in je bezit en zo ja, wat vind je van de boekjes? Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s