Bezige vingers

De bezige vingers Monique #74 – Gestreepte stranddeken

In deze ‘Bezige vingers van Monique’ laat ik jullie het resultaat zien van een heerlijk tomeloos haakwerkje. ‘De gestreepte stranddeken’ zoals hij officieel heet, maar is natuurlijk voor verschillende doeleinden te gebruiken:)

Colour Crafter van Scheepjes

Één van mijn favoriete acryl garens is Colour Crafter van Scheepjes. Met dit garen heb ik dan ook deze gestreepte stranddeken gehaakt. Het is een ontwerp van Carolien (op Instagram bekend als @createdbycarolien). Ze heeft onder deze naam ook een blog. Het patroon echter is gratis te vinden bij Karin op haar website en/of op Instagram onder @gekophaken. Het is een heerlijk tomeloos haakwerkje wat je makkelijk oppakt tijdens elke vrij momentje.

Mooi door de eenvoud

Door een grotere haaknaald en een hele leuke steek krijg je een luchtig dekentje met een simpel maar mooi resultaat. De meeste mensen houden er niet van om met acrylgarens in de zomermaanden te haken, omdat door de warmte snel alles gaat ‘piepen en kraken’ onder je haaknaald. Maar persoonlijk heb ik dat ook met katoentjes. Dus ja het is maar net wat jezelf prettig vind toch?

Lederen label

De lederen labels, verkrijgbaar bij Chantel van de Haakfabriek, blijf ik altijd een ontzettende leuke toevoeging vinden van je haakwerk. Het geeft net iets persoonlijks en dit schaapje vind ik echt zo lief 🙂 De drukknopen zorgen er voor dat je het makkelijk eraf kunt halen, voordat het gewassen wordt.

Resultaat

De bollen van Scheepjes Colour Crafter zijn 100 grams met een looplengte van +/- 300 meter. De kleuren die ik voor dit dekentje gebruikt heb zijn:

  • Pollairre – antraciet
  • Weert – wit
  • Goes – mint

Ik heb het dekentje gehaakt met haaldnaald 5.5 mm. Het formaat is +/- 90 x 90 cm. geworden. Het gewicht is minimaal en is inderdaad erg handig voor als je naar strand gaat, als picnickleedje, of voor in de tuin. Misschien hebben jullie nog wel andere suggesties?

Voor wat voor doel zou jij dit dekentje gebruiken? Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s