Bezige vingers

De bezige vingers Monique #76 – Fluffy sjaal

Mijn laatste blog ‘Bezige vingers van Monique’ dateert van 2 augustus dus hoog tijd om iets van mij te laten zien en waar ik ook heel blij mee ben. Een zwarte sjaal voor mijzelf 🙂

Fluffy

Er zijn bij het haken van een sjaal een paar dingen waar ik heel blij van word. Fluffy iets wat voor mij staat als mooie utstraling en warmte. De kleur in dit geval zwart, omdat ik het altijd een goede basic kleur vind die meestal overal bij past. Nou moet ik wel zeggen dat ik erg van zwart hou omdat het iets chiques heeft en het kleedt af. Bij een sjaal niet geheel toepasselijk, maar toch haha! En natuurlijk het soort garen!

Acryl

Waarom acryl? Gewoonweg omdat ik alles al snel vind “kriebelen’. Acryl of een combinatie van acryl met katoen vind ik voor mij persoonlijk het fijnste dragen. Te meer omdat ik enorm hou van sjaals waar je lekker in weg kunt kruipen met je gezicht, tijdens het gure winterweer in ons kikkerlandje. Deze sjaal heb ik gehaakt met drie bollen Softfun van Lammy Yarns met haalnaald 4,5 mm. Dit garen is 100% acryl en haakt heerlijk weg. Ondanks de zwarte kleur kon je heel goed zien waar je blijft.

Patroon

Dit patroon is ontworpen door Ingrid van Suny Designs. Het is een gratis patroon onder de naam ‘Langyarns-watersjaal’. Een heerlijk patroon met prachtige uitstraling wat voor een haakster met een beetje ervaring goed te haken is. Jullie zullen misschien zeggen: “Die komt bij bekend voor bij mijn ‘Bezige vingers.” Dat klopt, want ik heb deze sjaal al eerder gehaakt met de Lang Yarns wolletjes. Dat blog en patronen “Vier gratis haakpatronen voor sjaals” kun je hier vinden.

Afmeting

De sjaal heeft een heerlijk afmeting waardoor je hem op verschillende manieren kunt dragen. Ik heb het op de verschillende foto’s proberen vast te leggen. Als stola, dubbel om je nek geslagen met eventueel een knoop. Soms vind ik dat te warm, dan maak ik vaak de sjaal ‘dicht’ met een lederen riempje. Waardoor de sjaal mooi blijft hangen en niet in je gezicht waait haha! Chantel verkoopt diversen mooie sluitingen voor sjaals die te vinden zijn in haar webshop De Haakfabriek . De lederen labels maken het altijd ook af! Al met al met ik blij met mijn sjaal al kan die nog even op de stapel voor als het weer wat kouder is:)

Heb jij dit patroon ook al eens gehaakt? Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Monique #76 – Fluffy sjaal”

    1. Ook heel fijn om te dragen een col sjaal Arja..misschien haak ik die ook nog wel eens☺️ Zwart is écht een favoriet van mij 🙂 Dank je wel voor je berichtje!🤗

      Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s