Nieuws

Netflix en haken!

Online en van andere haaksters hoor ik vaak dat ze tijdens het haken op de achtergrond makkelijk te volgen programma’s op TV aanzetten. Zelf ben ik, Haakheld Sharina, erg fan van Netflix terwijl ik haak. Aangezien ik altijd op zoek ben naar nieuwe series en films, deel ik vandaag 5 Netflixtips voor tijdens het haken!

Even ter intro…

Waar moet een film of serie voor mij aan voldoen om hem te volgens tijdens het haken? Ik moet de taal zonder ondertiteling kunnen volgen. Aangezien ik gericht ben op het haakwerk, is het geluid het allerbelangrijkste. Ik kies daarom het liefst voor Nederlandse of Engelse versies.

Is er bijvoorbeeld een Spaanse serie dan zet ik vaak het geluid om naar het Engels. Aangezien ik niet constant kijk, stoor ik mij niet aan de gesynchroniseerde gesprekken die altijd net niet aansluiten op het beeld. Maar jij en eventueel jouw meekijker moeten hier dus wel tegen kunnen. Met dit ‘trucje’ heb ik dus La Casa de Papel gezien, maar toch hoor ik vaak dat mensen gek worden dat de tekst net niet gelijk loopt met de monden. Wij hebben daar geen last van gelukkig, haha!

Een beetje ingewikkeld verhaal mag, maar ik moet het verhaal kunnen volgen zonder honderd procent concentratie. Het is een mengelmoes van genres dus wie weet zit er ook wat voor jou bij! Oh ja, en onder elke aanrader heb ik de trailer geplaatst zodat je een indruk krijgt van de serie of film. Want ook op Netflix gebied valt over smaak niet te twisten!

Film: Dangerous lies

Deze film duurt iets langer dan anderhalf uur en gaat over verzorgster Katie. Zij werkt voor een rijke, oude man voor wie ze eten klaarmaakt en medicijnen brengt. Thuis gaat het niet zoals gewenst. Katie en haar man hebben geldproblemen. Hun leven neemt een vreemde wending waarmee het geldprobleem verdwijnt, maar ze nog veel grotere problemen ervoor terugkrijgen.

Serie: Safe (1 seizoen/8 afleveringen)

Schrijver Harlan Coben ken je wellicht van de spannende en ietwat psychologische boeken. Hij is de samenwerking met Netflix aangegaan en daaruit is onder andere de serie ‘Safe’ gekomen. Opvallend aan deze serie zijn de verschillende verhaallijnen die zorgvuldig bij elkaar komen.

Deze serie gaat over vader Tom Delaneys. Hij is chirurg en woont samen met zijn twee dochters in een afgesloten woonwijk. Zijn tienerdochter Jenny komt na een feestje niet thuis en ook haar vriendje niet thuis is gekomen. Tom gaat op zoek en stuit steeds op doodlopende sporen. In zijn zoektocht naar zijn dochter komt hij ook achter de donkere kant van zijn overleden vrouw. De serie heeft slechts één seizoen, maar gelukkig wordt het verhaal wel afgerond en zit je dus niet met een enorme cliffhanger.

Serie: Good Girls (2 seizoenen/23 afleveringen)

Het is al een tijdje geleden dat ik deze serie heb gezien, maar ik weet nog hoe veel ik heb gelachen tijdens het kijken (en haken natuurlijk). Het gaat over drie bevriende moeders: Beth, Ruby en Annie. Alle drie hebben ze hun eigen financiële zorgen. Het leven op de rails krijgen, pakt voor hen iets anders uit als ze een plaatselijke supermarkt overvallen. Bekijk hieronder de First Look/sneak preview van het eerste seizoen!

Er schijnt nog een derde seizoen te zijn, maar deze staat helaas (nog) niet op Netflix.

Serie: Ares (1 seizoen/8 afleveringen)

Deze serie is echt wel wat meer duister, heeft schrikmomenten en heeft ook wel ietwat ‘enge’ momenten. Als je dat geen probleem vindt, dan zou ik ‘Ares’ zeker aanraden! In tegenstelling tot de andere series in dit overzicht, is dit een Nederlandse serie. Hoofdpersoon Rosa is eerstejaars geneeskunde student. Ze komt in aanraking met een mysterieus genootschap die een student als zij wel zien zitten als lid. Ondanks dat haar beste vriend Jacob haar waarschuwt geen lid te worden, is Rosa haar nieuwsgierigheid gewekt.

Film: Isn’t It Romantic

Heb je een hekel aan romantische komedies (romcoms)? Dan moet je juist deze film kijken. Ik heb enorm om de ironie moeten lachen die in deze anderhalf uur durende film is gestopt. Het is heerlijk luchtig en kijkt op een weekenddag prima weg. Het verhaal gaat over een architecte die een enorme hekel heeft aan romcom films. Ze stoot haar hoofd en als ze wakker wordt, is haar hele leven anders. Het ene na het andere romcom cliché voltrekt zich in deze nieuwe realiteit.


Welke film of serie op Netflix moet ik echt aan mijn lijstje toevoegen? Laat het mij zeker weten in de reacties hier beneden als je een goede aanrader hebt!

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

4 gedachten over “Netflix en haken!”

 1. Ik heb de film Dangerous lies ook gezien. Vond hem niet slecht, maar het einde mocht beter.
  De reeks Safe vond ik fantastisch. Harlan Coben is een heel bekende schrijver, en ik heb gelezen dat ze verschillende van zijn boeken gaan verfilmen. Er staalconstructie nog spannende series te wachten 👍

  Like

  1. Hi Monique,
   Als je Safe goed vond, kijk dan zeker ook The Stranger. Die is ook van Harlen en ik begreep dat In the Woods of The Woods ook zijn verhaal is, maar die staat nog op mij te wachten haha!

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 2. Ik luisterde ook zo afgelopen maand naar ‘La casa de papel’ in het Engels … Hihi.
  Ik zag de serie ‘You’ al, ‘Dynasty’ is pure nostalgie. Nu ben ik ‘Suits’ aan het zien.
  Fijne groetjes, Sofie

  Geliked door 1 persoon

  1. Hi Sofie,
   Ja YOU is ook echt een geweldige serie. Hoop dat er nog een vervolg komt, want dat einde is wel echt een enorme cliffhanger 😱 Dynasty en Suits staan na alle tips nog op mijn lijstje, heel benieuwd! 🤗 Thanks voor jouw tips 😘

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s