Nieuws

Acht haakboeken die binnenkort verschijnen

Binnenkort zullen weer verschillende nieuwe haakboeken in de (digitale) winkel liggen. Nieuwe inspiratie is zeer welkom is deze coronatijd, nietwaar? Hieronder een lijstje met de 8 haakboeken en hun verwachte verschijningsdatum en prijs. 

1. Gehaakte poppen – Kerry Lord

 • Verschijningsdatum: 14 mei 2020
 • Prijs: €24,99

‘Gehaakte poppen’ kan natuurlijk van alles betekenen, haha! Er is nog geen cover beschikbaar dus we zijn even verder gaan zoeken naar informatie. Bij de uitgeverij ‘Veltman Uitgevers’ vonden we deze toelichting:

Maak je lievelingsmensen na en creëer je eigen karakters met de patronen in Gehaakte poppen! Personaliseer je poppen met hun eigen haarkleur, kapsel, outfits en accessoires. Maak iedereen die je kent (jong, oud, met baard of kaal). Door de ringband en de halve pagina’s kunnen verschillende patroondelen eenvoudig worden gecombineerd. Kies je eigen formaat, huid- en haarkleur en combineer ze met de door jou gekozen outfit!

Bron cover: Bol.com

2. Amigurumi Fantasy 2 – Joke Vermeiren

 • Verschijningsdatum: 10 juni 2020
 • Prijs: €17,50

Zoals je aan de titel kunt zien, is dit het vervolg op het eerste Amigurumi Fantasy boek. Joke brengt patronen van verschillende ontwerpers vanuit de hele wereld samen tussen één cover. In de producttekst geven ze alvast een kleine preview van de magische wezens die je kunt vinden in het tweede deel:

Vind de ongrijpbare yeti, doe een dutje met het slapende draakje, kijk niet te diep in de ogen van Medusa en wees op je hoede voor de slimme hippogrief. En er wacht nog meer op je aan het einde van deze regenboog!

Bron cover: Bol.com

3. Haken@Home – Iedereen kan knuffels haken met Bobbi Eden

 • Verschijningsdatum: 11 juni 2020
 • Prijs: €9,99

Bobbi Eden bracht eerder al een boekje met knuffels uit, maar ook natuurlijk twee home deco boeken. Dit keer is ze weer terug bij knuffels. Als we de cover mogen geloven, zijn het dit keer vooral poppetjes. Hierbij ook een klein stukje uit de productomschrijving:

Ga aan de slag met knotsgekke Ukkepukki’s, of haak bekende kinderboekfiguren zoals Kolletje & Dirk. Met Bobbi’s instructies en met verhelderende illustraties zijn alle patronen uitermate geschikt voor beginners. 

Bron cover: Bol.com

4. Puur en Naturel Haken – Mariska van der Neut

 • Verschijningsdatum: 15 juni 2020
 • Prijs: €21,95

Handmadejolie is natuurlijk allang geen onbekende meer. Met Durable gaf ze twee heer een haakagenda uit en ook heeft ze al diverse losse patronen en pakketten ontworpen. Haar inspiratie haalt ze veel uit de natuur en dat is zeker terug te zien aan de cover en natuurlijk de titel! De producttekst geeft nog een beetje extra inzicht in wat we kunnen verwachten:

Puur en naturel haken omvat meer dan 25 nieuwe haakpatronen in prachtige natureltinten met verschillende garens. Afwisselende en verrassende patronen voor kleding en accessoires en woonaccessoires. Naast dat dit een boek met haakpatronen is, bevat het ook prachtige interieurfoto’s en inspirerende teksten (van Gewoon Jip).

Bron cover: Bol.com

5. Lappenpoppen haken à la Sascha

 • Verschijningsdatum: 16 juni 2020
 • Prijs: €17,50

De lappenpoppen van Sascha zijn inmiddels bij heel veel haaksters bekend. Haar nieuwe ‘à la Sascha’-serie begon met sjaals en werd opgevolgd door het haken van sokken. Dit nieuwe boek vol lappenpoppen zal onderdeel zijn van deze serie. In het boek staat, als we de cover en omschrijving mogen geloven, 22 nieuwe haakpatronen voor de geliefde lappenpoppen.

Bron cover: Bol.com

6. Pica Pau 2 – Yan Schenkel

 • Verschijningsdatum: 17 juni 2020
 • Prijs: €19,99

Het eerste deel kwam aanvankelijk alleen in het Engels uit, maar later volgde er ook een Pica Pau in onze eigen taal. En wat was het boek populair! Op Instagram heeft de ontwerpster alvast een preview van verschillende diertjes laten zien. In totaal kun je weer 20 nieuwe figuurtjes haken én dit tweede deel zal gelijk in het Nederlands verschijnen. Een kleine indruk in de productomschrijving van enkele knuffels:

Ze zijn speels, energiek en uiterst schattig. En als je ze leert kennen, worden ze vrienden voor het leven. De creatieve zebra, de bedachtzame leeuw, de gevatte miereneter, de flamboyante olifant en veel meer: iedereen sluit zich graag aan bij de vrolijke Pica Pau-stoet!

Bron cover: Bol.com

7. Tuimelaars haken – Ester van der Velden

 • Verschijningsdatum: 30 juni 2020
 • Prijs: €15,99

De tuimelaarsgekte begon al een hele tijd geleden in de winkel van Ester, maar eind juni komt ze met een boek! De tuimelaars van Ester hebben een retro tintje, omdat ze zich liet inspireren op de poëzieplaatjes van vroeger. De ballen voor deze wiebelknuffels maakte ze in haar winkel/atelier.

Het is alweer even geleden dat wij kennismaakten met de tuimelaars van Ester. Bijna anderhalf jaar, in oktober 2018, bracht Haakheld Monique een bezoekje aan Atelier Bonita Loka waar ze het wiebelspeelgoed zag. Niet veel later had ze het engeltje en hertje gehaakt.

Bron cover: Bol.com

8. Curvy girls: Gehaakte poppen die hun curves rocken – Carla Schwind

 • Verschijningsdatum: 18 augustus 2020
 • Prijs: €16,99

Carla is een Duitse ontwerper die bekend staat onder de naam ‘Miss Hook’. Ze heeft al heel wat poppen en ook andere figuurtjes ontworpen die als los patroon verkrijgbaar zijn in haar Etsy-shop. In dit boek richt ze zich op Curvy girls zoals een superwomen, maar ook een zeemeermin en rockchick. De poppen zijn ongeveer 23 cm groot en er zijn 15 verschillende haakpatronen.


Naar welk boek of welke boeken kijk jij het meest uit? Super leuk als je het ons via de reacties hieronder laat weten! 😘

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina & Haakheld Monique

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s