Bezige vingers

Bezige Vingers Sharina #69 – CuteDutch Kameel

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn man de CuteDutch Adventskalender. Nu het eindelijk december is, was het tijd om de eerste cadeautjes te openen! Op dag 6 kwam het eerste haakpakket: de kameel.

Op mijn Instagram stories plaats ik elke dag de inhoud van het pakje. Op de zesde dag kwam deze lieve kameel in de vorm van bolletjes en een patroon uit het bruine zakje. Ik vond hem zo ontzettend schattig! Dus tijd om de goede naalden te pakken en aan de slag te gaan.

Haken met pluizig garen

Het blijft toch een dingetje om met pluizig garen te werken. An sich heb ik er geen problemen mee, maar het vergt wel mijn volle concentratie. Iets wat nu niet helemaal lukte. Daarom besloot ik alle pluizige delen eerst in de achterste lus te haken met katoen. Vervolgens heb ik met halve vasten in de voorste lusjes het vachtje erop gehaakt. Het is dubbel werk, maar voor mij werkte het nu net wat lekkerder!

Garens en materialen

De basis van de kameel is gehaakt met Durable Corel in de kleur, hoe kan het ook anders, Camel (2209). Het vachtje is Durable Teddy Caramel (2210). Voor het borduren van de nagels en het gezichtje kwam Durable Coral Dark brown (2230) uit het zakje.

Ik haakte de katoenen onderdelen met naald 2,5 mm. Het zachte teddy haakte ik met 3,5 mm. Dan kun je het garen nog goed haken en kom je nog makkelijk in de voorste lusjes met de haaknaald!

Eigen draai

De originele kameel had nog een neus, maar die vond ik toch niet zo leuk op mijn versie. Bij mij vond ik hem veel te aanwezig. Dus drie neuzen met verschillende naalden verder besloot ik de neus weg te laten, haha! Eigenlijk heeft deze lieve kameel nog een tasje en kruiken in verschillende kleuren. Ook hoort om zijn snuit horen nog teugels. Deze heb ik besloten nu niet te haken.

Ik wilde hem juist rustig houden zodat hij tussen alle blauwe kerstballen past. Er moet dus nog een lusje aankomen. Aangezien we de kerstboom dit jaar niet op hebben gezet, heb ik dat klusje naar volgend jaar geschoven. Voor nu heeft de kameel zich gemengd in het groepje kerst- en winterknuffels in onze woonkamer! En wat vind ik het een schatje!


Heb jij een handwerk adventskalender en zo ja, welke? Ik ben erg benieuwd dus deel het in de reacties hieronder! 😊

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s