Nieuws

Netflix en haken! #2

Online en van andere haaksters hoor ik vaak dat ze tijdens het haken op de achtergrond makkelijk te volgen programma’s op TV aanzetten. Zelf ben ik, Haakheld Sharina, erg fan van Netflix terwijl ik haak. Aangezien ik altijd op zoek ben naar nieuwe series en films, deel ik vandaag 4 Netflixtips voor tijdens het haken!

Vorig jaar mei deelde ik al Netflix aanraders en waar voor mij een serie of film aan moet voldoen. Wil je dat nog even teruglezen? Bekijk dan hier het bericht. Laten we dan nu overgaan op de Netflixtips! 

Serie: Inside the world’s toughest prisons (5 seizoenen)

Deze documentaire serie speelt zich af in de meest bijzondere of gevaarlijkste gevangenissen ter wereld. De presentator van het eerste seizoen sprak mij iets minder aan. In seizoen 2, 3 en 4 word je meegenomen door Raphael Rowen. Hij heeft zelf 13 jaar in Engeland onterecht vastgezeten voor een moord die hij niet had gepleegd.

Hij kent het leven in de gevangenis en laat zich ook daadwerkelijk opsluiten in deze bizarre gevangenissen. Hij gaat het gesprek aan met de mensen die er zitten waardoor je een interessant verhaal te zien krijgt over het leven in de desbetreffende gevangenis en de mensen die er verblijven. Elke aflevering staat een andere stad centraal. Vrijdag 8 januari komt het vijfde seizoen uit!

Films: de Baztan-trilogie (3 films)

Deze reeks bestaat uit drie films waar je ruim 6 uur zoet mee kan zijn. Het verhaal is gebaseerd op de boeken van de Spaanse schrijfster Dolores Redondo. Er loopt tussen andere gebeurtenissen een rode draad door alle drie de films. Als je tegelijkertijd wilt kijken en haken, kun je de films op Engels zetten. 

Het eerste deel wordt het verhaal langzaam opgebouwd terwijl in het tweede deel de gebeurtenissen elkaar veel sneller opvolgen. In het derde deel ligt het tempo ergens tussen hollen en stilstaan. Je krijgt als kijker af en toe rust om vervolgens weer volledig meegezogen te worden. Helaas heb ik van de films geen ondertitelde trailers kunnen vinden. Maar wel dit filmpje van Looper (Engels) waarin meer over de trilogie wordt verteld. Onder de video vertel ik kort meer over het verhaal van de drie films.

Deel 1: El guardián invisible

Het eerste deel is El guardián invisible (de beschermengel). Hierin leer je hoofdpersoon Amaia Salazar, een agent, kennen. Aan de oevers van rivieren worden lichamen van jonge vrouwen gevonden en aan Amaia de taak om de dader te vinden. 

Deel 2: Legado en los huesos

In het tweede deel loopt de rode draad over haar familie, en in het bijzonder haar moeder, door. Maar natuurlijk komt er ook weer een reeks bizarre gebeurtenissen. In de rechtbank pleegt een moordenaar zelfmoord en laat enkel een briefje achter met één woord. Terwijl zij deze en andere rare zelfmoorden onderzoekt, zijn de mensen om haar heen in gevaar. 

Deel 3: Ofrenda a la tormenta

De titel van het derde deel betekent letterlijk ‘offer aan de storm’. De trilogie speelt zich niet af in hartje zomer maar in een natte en koude periode. Terwijl in haar privé leven van alles gaande is, wordt Amaia gevraagd om een merkwaardig overlijden van een baby te onderzoeken. Het wordt toegeschreven aan een mythisch wezen, maar ondertussen probeert de vader het lichaam van het meisje te laten verdwijnen. In dit laatste deel komt ook de lange rode draad tot een ontknoping. Ik kan er niet te veel over zeggen, want dan verklap ik stukjes uit de eerdere delen, haha!

Serie: you, me, her (5 seizoenen)

You, me , her gaat over een stel Jack en Emma dat een beetje in een sleur is gekomen. Op aanraden van Jacks broer boekt hij de 25-jarige studente en escort Izzy. Uiteindelijk volgen er vele gesprekken en biertjes en keert Jack huiswaarts. Zijn vrouw Emma komt erachter en boekt uit interesse ook Izzy en vanuit hier volgt een driehoeksverhouding. Veel drama, maar ook ontzettend veel humor in deze relatie tussen traditioneel koppel en de losbandige student Izzy. 

Film: El Hoyo (the platform)

Je kunt met zekerheid zeggen dat deze film in de categorie psychologische thrillers valt. Het verhaal speelt zich af in een verticale ‘gevangenis’ met vele verdiepingen. Op elke verdieping zitten twee mensen. Elke maand worden ze wakker op een ander niveau en met een andere celgenoot. Het is totaal willekeurig. Dagelijks komt er vanaf de eerste verdieping een platform met eten, keurig gedekt. Van alle gevangenen zit het lievelingsgerecht erbij. Zit je in een cel bovenaan, heb je genoeg keuze met eten. Maar hoe lager je zit, hoe meer honger je zal hebben. 


Heb jij nog andere aanraders op Netflix of een andere streamingsdienst? Deel deze film, serie of documentaire dan in de reacties hieronder!

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s