Nieuws

Cute Crochet Box 24: Sea Breeze

Regelmatig laat ik de inhoud van een haakbox zien. De Cute Crochet Box is een maandelijkse haakbox van CuteDutch. Zelf is dit de eerste keer dat ik er eentje heb en daarom pak ik hem graag met jou uit en laat ik de inhoud zien. Verderop in dit blogbericht vertel ik je ook graag wat meer over deze box en de verschillen met een andere box.

Laten we beginnen bij het leukste gedeelte: het uitpakken van de box! Verderop in de bericht vertel ik je graag meer over deze box en wat de verschillen zijn met de YLA Box.

Het pakket uitpakken

Oké, maar nu is het dan echt tijd om naar de inhoud te gaan! Het thema van deze maand was: Sea Breeze. Bovenop zit direct een binnenkussen. Niet heel spannend voor de foto, zo’n wit vlak, haha! Dus laten we direct daaronder kijken.

Aangezien het eerste item een binnenkussen was, weten we al dat we een kussen gaan haken. In het bruine zakje zit het patroonboekje en dus de grote onthulling. Tijd om om alles uit te pakken!

Het haakproject in deze Cute Crochet Box is een kussen met heel veel reliëf in vrolijke kleuren. Hij wordt gemaakt met Durable Cosy Fine.

De hele inhoud op een rijtje

Net zoals ik bij andere boxen doe, zet ik ook deze keer de inhoud van de box op een rijtje:

 • Binnenkussen 40×40 cm
 • 3 bollen Durable Cosy Fine in de kleur Charcoal (2237)
 • 1 bol Durable Cosy Fine in de kleur Mint (2137)
 • 1 bol Durable Cosy Fine in de kleur White (310)
 • 1 bol Durable Cosy Fine in de kleur Mandarin (2197)
 • 1 bol Durable Cosy Fine in de kleur Linen (2212)
 • 1 bol Durable Cosy Fine in de kleur Baby Blue (2124)
 • 2 houten knopen
 • Patroonboekje
 • Schelpenarmband

De Cute Crochet Box

Zoals ik al eerder schreef, zou ik nog wat meer vertellen over deze box. De Cute Crochet Box werkt hoofdzakelijk met het eigen CuteDutch ontwerpteam. Ook een pluspuntje: een van de vaste ‘goodies’ is dat ze het pakket gratis verzenden als je abonnee bent. Dit is niet bij een proefbox of als je de box later besteld.

Je kunt het project een complete verrassing laten zijn. Maar deze box kun je ook later nog bestellen als je het project erg leuk vindt. Een overzicht van eerdere boxen, waaronder het Sea Breeze pakket, kun je vinden via deze link.

Verschillen tussen de YLA Box en Cute Crochet Box (CCB)

Er zit op een paar puntjes wel verschil tussen de CCB en YLA. De YLA Box werkt met een grote diversiteit aan ontwerpers, de projecten zijn zeer uiteenlopend en er zitten verschillende goodies in (afhankelijk van hoeveelheid garen). Het project is altijd een verrassing, maar je kunt de box later niet nabestellen.

Er zijn ook een aantal overeenkomsten. Beide boxen worden maandelijks verstuurd, werken met een thema en het ontwerp is exclusief voor de box gemaakt. Hoe zit het dan met de prijs? Laten we ook die dan even naast elkaar zetten:

AbonnementYLA Box (excl. €4,95 verzendkosten)CCB (gratis verzending)
Eenmalige box€37,95€35,95 + €3,99 verzendkosten
6 maanden€33,95€33,95 (gratis verzending)
12 maanden€30,95
Na het jaar opnieuw aanmelden
€32,50 (gratis verzending)
Na het jaar maandelijks opzegbaar
Doorlopend, maandelijks opzegbaarnvt€34,95 (gratis verzending)
Let op: de prijzen zijn op het moment van schrijven mei 2021 en kunnen later dus gewijzigd zijn.

Welke box is beter?

‘Beter’ is naar mijn mening sowieso een relatief begrip. Eigenlijk is het op inhoud heel moeilijk om deze boxen te vergelijken. De stijl van de ontwerpen en het soort projecten is toch wel echt anders. Ik denk dat het dus vooral ook een kwestie van smaak is en wat iemand de inhoud zelf waard vindt. Sommige mensen kopen bijvoorbeeld liever geen verrassingsbox. Daarom is het voor hen fijn dat je de box van CuteDutch ook achteraf nog kunt bestellen.

Dilemma’s

Ik ben in ieder geval heel erg blij met deze Cute Crochet Box. Ik houd tenslotte erg van kussens (en home deco) haken! Alleen twijfel ik nog of ik het project nog een maandje bewaar voor de vakantie of dat ik gelijk begin na het afronden van een groter haakproject. Dat zijn toch wel dé vraagstukken in het hobbyleven hè, haha!


Houd jij van dit soort verrassingsboxen en wat vind jij belangrijk in zo’n box? Laat het hieronder in de reacties weten!

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

2 gedachten over “Cute Crochet Box 24: Sea Breeze”

 1. Hai Sharina,
  Wat leuk dat je de boxen zo naast elkaar hebt gelegd. Heel erg leuk. Ik ben zelf niet zo dol op verassingsboxen, omdat ik niet zeker weet of ik het project leuk zal vinden haha. En dan vind ik het lastig om er zoveel geld aan uit te geven. hihi. Ik ben erg benieuwd naar je kussen.
  Fijne dag.

  Lieve groetejs,
  Emily

  Like

  1. Hi Emily,
   Dat kan ik mij goed voorstellen! Dan is het wel fijn dat je deze ook na de bekendmaking nog na kunt bestellen 🙂 Ja ik ook, kriebelt om eraan te beginnen!

   Fijne avond!

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s