Nieuws

Volle tassen en een hoop inspiratie

header_hobbyenhandwerkdagen

Gewapend met een boodschappentrolley lopen de Haakhelden deze ochtend de Brabanthallen in Den Bosch binnen. De Creatieve Hobby- en Handwerkdagen staan namelijk op de planning. Eerder deze week hebben wij geschreven over deze beurs die tot en met zaterdag 7 maart duurt. Lees snel verder voor het verslag van vandaag.

Rond half 12 stappen wij de auto uit en lopen richting de ingang. We weten niet wat ons te wachten staat, want we zijn zijn voor het eerst op deze beurs. Bij binnenkomst is de hal nog erg leeg op een paar andere dames na. De kaartjes stoppen we nog even terug in de tas, omdat we natuurlijk eerst nog even een ‘angstplasje’ moeten plegen.

20150306_140255
Ingang Brabanthallen

Vanaf de ingang moet je nog een stuk gang doorlopen waar je, als je nog geen entreekaarten hebt, deze kan kopen. Na de kaartcontrole zie je gelijk de garderobe. Voor €1,50 per persoon kan je daar jouw jas weghangen. Natuurlijk hebben we een boodschappentrolley bij, maar die wordt gevuld met haakbenodigdheden en niet met onze jassen, haha!

Binnenkomst

We hebben vooraf wel nagedacht over wat we nodig hebben aan wol, katoen en dergelijke. Dit is ons ‘boodschappenlijstje’:

1. Rondjes om pompoentjes te maken

2. Wit en zwart vilt

3.  Geel en wit katoen

4.  Wol om een cadeautje te haken voor een vriendin haar verjaardag

5. Roze wol voor een kinderponcho

Je zult snappen dat we met meer terugkomen dan we oorspronkelijk bedacht hadden. We nemen jullie mee met onze trip. We stappen de eerste hal binnen en stuiten gelijk op een kraam met wol, maar we vinden niet de garens die we zoeken en besluiten eerst door te lopen naar andere kramen.

20150306_122451
Prachtige kleuren katoen van allerlei merken bij de kraam van Van Katoen
20150306_122507
Prachtige kleuren By Claire katoen bij de kraam van Van Katoen

Amai, die is mega!

Er staat echt werkelijk van alles en nog wat. Een kraam waar de mensen een soort poppenhuis hebben gebouwd in een oude radio, kralen, textiel, maar eigenlijk staat er meer dan wat wij in één zin kunnen noemen. Laten we het erop houden dat de creatieve zintuigen geprikkeld worden.

Als je vanaf de ingang rechtsaf gaat, kom je een klein kraampje tegen waar poppen hangen met omslagdoeken in alle denkbare kleuren. Onze voelsprieten gaan als een gek tekeer en lopen allebei gelijk naar deze kraam toe.

De twee dames van Poppeke Wol zitten te haken en te breien. We zien prachtige verloopgaren liggen (bollen wol die van de ene kleur overlopen in een andere kleur). Als eerste pakken we de roze variant. De kleuren lopen van zachtroze naar fuchsia. Er liggen ook verschillende proeflapjes zodat je een goede indruk krijgt van de wol. Persoonlijk vinden wij dat erg fijn, omdat het moeilijk te zien is hoe de kleuren overlopen als het nog op de bol zit.

20150306_114923
Een van de omslagdoeken van Poppeke Wol
20150306_114752
Een van de poncho’s van Poppeke Wol

Korting

De twee dames blijken uit België (St.-Niklaas) te komen. We vragen ze de oren van hun hoofd, maar echt niets is te veel voor ze. Ook de producten zijn goed geprijsd. De bol verloopgaren van 100 gram kost drie euro. Aangezien wij dertien bollen kochten (ja, we slaan graag groot in, haha), krijgen wij zes euro korting. Als Nederlander zijnde, vinden wij dit natuurlijk fantastisch. Punt vijf van ons boodschappenlijstje, de wol voor de kinderponcho, kan afgestreept worden.

Ook zagen we een mega bol wol. Met mega bedoelen we ook echt mega. Het was een soort wol met allemaal kleine bolletjes eraan. Ook daar krijgen wij korting op en we hebben vier patronen van poncho’s erbij gekregen. We zullen snel een blogbericht maken waarin we alle gekochte producten van vandaag laten zien anders wordt dit verslag zo lang, haha!

20150306_132718
Kraam van Hodeka met alles op het gebied van kralen
20150306_134220
Ook Hoooked textielgaren kun je kopen. Deze zijn te vinden bij de kraam van Sieraden Enzo

Zachtheid

We lopen door tussen alle kraampjes als Haakheld Sharina ineens een kreet van enthousiasme slaakt. Er staan twee levende Alpaca’s! Zij blijft staan om met de mensen te praten en deze super zachte dieren te aaien. Je komt deze beestjes uit Peru niet elke dag tegen. De wol van deze dieren wordt overigens regelmatig verwerkt in wol. Het zit bijvoorbeeld in de wol van Scheepjeswol Peru. Daarin is twintig procent alpacawol verwerkt.

20150306_120541
Alpaca
20150306_120522
Alpaca

De hal is niet zo groot als bij de KreaDoe in Utrecht, maar de sfeer is gezellig en gemoedelijk. Het is druk, maar nergens hoef je te wachten om bij een kraam te kijken. Ook bezoekers onderling spreken elkaar aan en dat maakt deze beurs juist zo gezellig. De kraampjes die er staan verkopen allemaal wat anders. Ook vind je er producten die je niet zo snel in reguliere (web)winkels ziet, zoals die mega bol wol. De beurs is echt onderscheidend qua haakproducten.

De Creatieve Handwerk- en Hobbydagen vallen tegelijk met de Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen. Alle materialen rondom kaarten maken en scrappen vind je in de aansluitende hal. Ook worden in die hal veel workshops gegeven en is daar de mogelijkheid om wat te eten en te drinken.

Uitpakken

Wij vinden deze beurs echt heel gezellig en onze handen jeuken om te gaan haken. Het is zeker de moeite waard om morgen de Brabanthallen te bezoeken als je houdt van vilten, schilderen, breien, naaien en ander gefreubel. Je moet dan wel snel erbij zijn, want morgen, zaterdag 7 maart, is de laatste dag.

Mocht je dan al andere plannen hebben, zou ik ze óf afzeggen óf onze site in de gaten houden. Zoals op de onderstaande foto te zien is, hebben we veel gekocht. Alle items van ons boodschappenlijstje hebben we ook binnen, maar we hebben ook andere dingen gekocht. In het volgende bericht pakken we de tassen uit en laten we alles zien. Daarin zullen we ook de winkels noemen met de bijbehorende praktische informatie.

20150306_140253

Groetjes,

watermerk haakhelden

Advertentie

3 gedachten over “Volle tassen en een hoop inspiratie”

  1. Heel leuk haakladys, je ziet inderdaad veel en mooie kleuren en soorten. Wat kies je dan? Aan de tassen te zien wel geslaagd! Jullie kunnen weer ff vooruit.

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s